İNSANA HUZUR VEREN 13 ŞEY

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
1- Uzun bir tatil dönüşünde kapıyı açtığınızda burnunuza gelen ev kokusu
Yorgun argın geldiniz evinize, fakat anahtarı nereye koymuştunuz? Ufak bir sinir harbinden sonra bulunan anahtarla evinizin kapısını açtığınızda, mis gibi koku hoş geldin der gibi karşılar sizi.

2- Uyuyakaldığında üzerine örtülen battaniye
Televizyonda ilginizi çeken bir film var ama göz kapaklarınıza söz geçiremiyorsunuz. Hem filmi izlemek istiyorsunuz hem uyumak. Yarı uykulu yarı uyanık olduğunuzu zannettiğiniz bir anda, bir kahraman çıkıp üzerinize battaniye örtüyor. İşte o an battaniye sıcaklığıyla mutlulukta nirvanaya ulaşırsınız.

3- Her zaman tıklım tıklım gelen otobüsün veya minibüsün çok yorgun olduğunuz gün boş gelmesi
Kadıköy'deki salı pazarına gittiniz. Kendinizi alışverişe o kadar kaptırdınız ki ayaklarınıza kara sular indi. Pazarda da uygun fiyata çok güzel şeyler vardı. Siz de poşet poşet kıyafetle kendinizi ödüllendirdiniz. Üstüne bir de her zaman balık istifi gibi olan otobüs bomboş geldi. E daha ne olsun!

4- Hafta sonu alarm sesi duymadan, kendiliğinden uyanmak
Hafta sonu alarmsız uyanmak ve tatil olduğunu hatırlayıp sevinçle tekrar uyumak
5- Dar gelen pantolonu diyet yapmadan giyebilecek kadar zayıflamak
Abur cubur yememeye başladıktan birkaç hafta sonra, çok sevdiğin ama kilo aldığın için giyemediğin dar kot pantolonuna girebildiğin için sevinmek.

6- Uzun saatler yürüdükten sonra bulunun ilk koltuğun dinlendirici etkisi
İş görüşmesine gittiğin gün iki dirhem bir çekirdek giyindin, ayağında topuklu ayakkabılar vardı. Görüşmeye gideceğin yere bir durak kala indin. Adrese vardığında, işte aradığın o huzur, oturduğun ilk koltukta!

7- Yağmur yağdıktan sonra gelen toprak kokusu
Hava kapalı, kasvetli, basık. Radyoda 'Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da' çalıyor. Birden yağmur çiselemeye başlıyor, toprağın mayhoş kokusu dağıtıyor kasvetli havayı. Yerini huzura bırakıyor.

8- Çimlerin yeni kesildikten sonra gelen taze kokusu
Sahilde köpeğinizi gezdirirken burnunuza taze çim kokusu geliyor. Belli ki çimlerin yeni biçilmiş! O kokuyla kocaman bir huzur kaplıyor içinizi.

9- Uzun zamandır görüşmediğiniz birini ziyarete gidip sağlıklı olduğunu görmek
Bir hastalık geçiren tanıdığınızı ziyarete gittiğinizde anlarsınız ki, hakikaten her şeyin başı sağlık. Ve huzurla dolup şükredersiniz...

10- Ay başında maaşının hesabına yattığını görmek
Bütün ay ne için çalıştık ki! Tabii ki ay başındaki teşvik için ;)

11- Evi dip köşe temizledikten sonra gelen huzur
Ev dağınık ve kirli. Yazı tura atıp bir odadan başladınız. Bütün odaları bal dök yala yaptınız. Ohh mis! Bir de kahve yapıp "Ne kadar güzel temizledim" diyerek odaları dolaştığınızda içinize huzur dolar.

12- Ütüyü bitirip giysileri yerine astıktan sonra gelen huzur
Huzurun formülü: 3 sepet çamaşır katla, ütüle, artı renk kombinasyonuna göre askılara as. Eşittir huzur! Ütülemek ya da ütülememek; işte tüm mesele bu!

13- Bitti sandığınız tuvalet kağıdının yedeğini bulmak
Eyvah! Elinizi attınız, tuvalet kağıdı askısında boş bir rulo! Şansınızı deneyip yenisi var mı diye dolaba uzanıyorsunuz ve görüyorsunuz ki son bir tane kalmış! Nasıl da mutlu eder.
 
Top