İngiltere de Yalnızlık Bakanlığı Kuruluyor

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Sonunda Bu Da Oldu: Yalnızlık Bakanlığı Kuruluyor!

Yalnız yaşayanların ve görüşecek kimsesi olmayanların hızlı çoğaldığı günümüzde, bu durumdan büyük çapta etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere’de başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada yalnızlıktan sorumlu bir bakanlığın kurulduğu açıklandı. Milletvekili Tracey Crouch’un yalnızlık bakanı olarak atanacağı belirtildi.

66743


Başbakan Theresa May, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu konuyu ilk dile getiren ve suikasta kurban gitmiş eski milletvekilini anarak , “Jo Cox, ülkedeki yalnızlığın ne seviyede olduğunu anlamış ve kendini bu durumdan muzdarip olanlara yardım etmeye adamıştı” dedi.

66744


May, yeni bakanlığın yalnızlık konusunda çalışan sivil toplum örgütleriyle beraber hareket edeceğini dile getirdi.Göreve atanan bakan Crouch ise “İngiltere’de yalnızlıktan ötürü acı çeken milyonlarca insan var ve bu kişilere yardım etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yalnızlık sigara içmek kadar zararlı
Sadece İngiltere’de yalnızlıktan muzdarip 9 milyon kişi olduğu düşünülüyor. 2017 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, yalnızlık günde 15 dal sigara içmenin verdiği zararla, aynı zararı hem fiziksel hem de psikolojik olarak veriyor. İngiltere’nin sağlık sisteminden sorumlu olan NHS kurumunun bakım biriminin yöneticilerinden Prof. Jane Cummings’e göre soğuk havalarla birlikte yaşanan yalnızlığın kış aylarında ölümlere dahi yol açabileceğini söyüyor.

66745


Sayıları 2 milyonu aşkın olan, 75 yaşından büyük olan nüfusun neredeyse yarısının yalnız yaşamını sürdürdüğü ve bazılarının hiçbir akrabası veya arkadaşı ile iletişim kurmadığı düşünülüyor. Yetkililere göre çoğu günlerce, bazen ise haftalarca hiçbir şekilde sosyal temas kurmadan yaşamakta.

Ne diyelim, darısı yalnızlıktan muzdarip olanların sayıca bir hayli fazla olduğu ülkemizin başına…
 
Top