imgur 'a Pratik Resim Upload

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kim demiş imgur.com sitesine resim upload etmek zor diye. :)

Eğer chrome tarayıcı kullanıyorsanız imgur.com sitesine resim upload etmek son derece kolay. Çünkü bu işi kolaylaştıran bir eklenti var. İlgili eklentiyi tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.

Eklentiyi ekledikten sonra resimler üzerine gelip sağ tuş yaptığınızda Upload to Imgur menusu gelecek. Tek tıklama ile resmi imgur.com sitesine upload edebilirsiniz.

Not: Her ne kadar üyelerimiz fark etmesede forumdaki resimleri %90 oranında bir ağırlıkla imgur.com sitesine upload ederek kullanıyoruz. Üyerlerimiz farklı siteler üzerinden ekledikleri resimleri de yöneticilerimiz fırsat buldukça imgur.com 'a upload ederek yeniden düzenliyorlar. Özellikle haber siteleri ve kişisel sitelerden direkt olarak forumda gösterilen resimlerin çoğu kısa zamanda kırılmakta.

Haber siteleri ve kişisel sitelerde barındırılan resimleri imgur.com sitesine uplad ederek kullanım son derece önemli. Aksi takdirde resimler kısa zamanda kırılmış oluyor zaten.

Not 2: Yukarıdaki yöntem tek tek resim upload etmek için oldukça pratik. Imgur, yüzlerce resmi aynı anda upload etmek ve bu yüzlerce resmi topluca forumda göstermek konusunda da oldukça pratik kullanımlar sunmakta...
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Ben her konuya resim eklemek istiyorum kesinlikle ama bu upload biraz zaman alıyor bana göre, onun için kısa yoldan direk resimsiz yapıyordum konularımı. Sevindim sahiden. Aklımda... :)
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu aralar imgur yasaklılar listesinde, geçici bir süre olacağını düşünüyorum ama her kapıyı açan aşağıdaki DNS adreslerini kullanmak çözümdür.

77.88.8.8
77.88.8.1


Bu DNS leri geçici değil her zaman kullanabilirsiniz. Yasaklı site kalmaz sizin için.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
imgor.com adlı siteye kolay ulaşım için bir yöntem daha ekliyorum. Ben DNS ayarları ile uğraşamam diyenler için kolay ve etkili bir yöntem... hosts dosyasında yapacağınız küçük bir değişiklikle imgur sitesini sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Bunun için;

C:\Windows\System32\drivers\etc dizininde bulunan hosts dosyasını Not Defteri ile açıp en altına şu ifadeyi ekleyin. (Win 7 ve üstü sürümlerde arama kutusununa %systemroot%\system32\drivers\etc\ yazarakta dizine ulaşabilirsiniz.)
Kod:
23.235.43.193 i.imgur.com
Artık rahatlıkla imgur.com sitesine ulaşabilirsiniz. hosts dosyasının en altına eklenmiş hali şu şekilde. Sizde farklı olabilir, en alta ekleyin.
73526
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
imgur sistem değişikliğine gitmiş maalesef. Türkiye'den ip adresleri de yasaklı ancak forumdaki resimlerin gösteriminde sorun yok. Çünkü proxy kullanıyoruz.

imgur sitesini sorunsuz kullananız için ya DNS değişikliği ya da bir önceki mesajda alnatıldığı gibi hosts dosyasına satır eklemeniz gerekiyor.

Toplu resim yükleme hala aynı fakat toplu URL alma olayını maalesef bulamadım. Foruma eklenecek şekilde linki aşağıdaki resimde gösterildiği gibi alabilirsiniz. Ya da resmi direkt kopyalayıp direk forum mesaj alanına yapıştırabilirsiniz.
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Ben bu imgurdaki yeniliği hiç sevemedim. Upload için güvenilir pratik bir site olsa sevinçten ne yapacağımı şaşırırdım
 
Top