Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
iftar menüsü sizlerle 11
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 495308" data-attributes="member: 78941"><p><strong><span style="color: #000000">Fava Çorbası</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000">Malzemeler:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">1 su bardağı gambille fava (bodrum favası)</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">8 su bardağı su,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">2 yemek kaşığı pirinç</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 adet kuru soğan</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 kahve fincanı sıvı yağ,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 tatlı kaşığı tereyağ</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 yemek kaşığı domates salçası, tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Yapılışı:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">Öncelikle favayı ve pirinci beraber haşlıyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Ayrı bir yerde soğanları küp şeklinde doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">En son kavrulan soğanlara salçayı da ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Bu harcı iyice haşlanmış fava ve pirince ekleyip karıştırıyoruz ve tuzunu da ekleyip kaynatıyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Zeytinyağlı Taze Börülce Yemeği</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000">Malzemeler:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">1 kilo taze börülce</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 adet kuru soğan,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">4 adet domates</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 kahve fincanı zeytin yağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 tatlı kaşığı tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">2 adet kesme şeker</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Yapılışı:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">Yaz sebzeleri hem çeşitliliği hem de lezzeti ile damaklarımızı şenlendiriyor. Börülce de bunlardan sadece bir tanesi. Genellikle salatasını yaptığımız börülcenin yemeği de bir o kadar leziz oluyor.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp tenceremize alıyoruz, üzerine zeytinyağını da ekleyip biraz kavuruyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Kavrulan soğanlara yemeklik doğradığımız domateslerimizi ve ayıkladığımız börülceleri ekliyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">En son tuz ve zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezi şekeri de ekleyip yemeğimizi domatesin suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Normalde su eklemeden domatesin kendi suyu ile pişirmeliyiz, ancak bazen domatesler çok sulu olmayabiliyor. Böyle durumlarda yemeğimiz domatesin suyu ile iyice sararıp piştikten sonra biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Yoğurtlu Makarna Tarifi</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000">Malzemeler:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">1 paket makarna,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">4 diş sarımsak,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 yemek kaşığı tereyağ,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 tatlı kaşığı pul biber,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 tatlı kaşığı nane</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">tuz,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">6 yemek kaşığı yoğurt</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Yapılışı:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">Öncelikle makarnamızı haşlıyoruz ve süzüyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Ayrı bir yerde sarımsaklarımızı tuzla dövüyoruz ve yoğurt ile karıştırıyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Daha sonra haşlanmış makarna ile sarımsaklı yoğurdu birbiriyle iyice karıştırıyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Üzeri için küçük bir tavada tereyağını iyice kızdırıyoruz içine pul biber ve naneyi de ekleyip ocağın altını kapatıyoruz ve bu sosu makarnanın üzerine döküyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Marul Salatası</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000">Malzemeler:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">5-6 yaprak marul,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Yarım demet taze soğan,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">2 adet domates,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">2 tane biber,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Maydanoz, limon,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Sıvı yağ, tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Tüm malzemeleri doğrayıp, salata kasesinde karıştırıyoruz ve sağlıklı bir lezzet oluşturuyoruz.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 495308, member: 78941"] [B][COLOR=#000000]Fava Çorbası Malzemeler: [/COLOR][COLOR=#800080]1 su bardağı gambille fava (bodrum favası) 8 su bardağı su, 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet kuru soğan 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz [/COLOR][COLOR=#000000]Yapılışı: [/COLOR][COLOR=#800080]Öncelikle favayı ve pirinci beraber haşlıyoruz. Ayrı bir yerde soğanları küp şeklinde doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz. En son kavrulan soğanlara salçayı da ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Bu harcı iyice haşlanmış fava ve pirince ekleyip karıştırıyoruz ve tuzunu da ekleyip kaynatıyoruz. [/COLOR][COLOR=#000000]Zeytinyağlı Taze Börülce Yemeği Malzemeler: [/COLOR][COLOR=#800080]1 kilo taze börülce 1 adet kuru soğan, 4 adet domates 1 kahve fincanı zeytin yağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker [/COLOR][COLOR=#000000]Yapılışı: [/COLOR][COLOR=#800080]Yaz sebzeleri hem çeşitliliği hem de lezzeti ile damaklarımızı şenlendiriyor. Börülce de bunlardan sadece bir tanesi. Genellikle salatasını yaptığımız börülcenin yemeği de bir o kadar leziz oluyor. Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp tenceremize alıyoruz, üzerine zeytinyağını da ekleyip biraz kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara yemeklik doğradığımız domateslerimizi ve ayıkladığımız börülceleri ekliyoruz. En son tuz ve zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezi şekeri de ekleyip yemeğimizi domatesin suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Normalde su eklemeden domatesin kendi suyu ile pişirmeliyiz, ancak bazen domatesler çok sulu olmayabiliyor. Böyle durumlarda yemeğimiz domatesin suyu ile iyice sararıp piştikten sonra biraz sıcak su ekleyebilirsiniz. [/COLOR][COLOR=#000000]Yoğurtlu Makarna Tarifi Malzemeler: [/COLOR][COLOR=#800080]1 paket makarna, 4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı nane tuz, 6 yemek kaşığı yoğurt [/COLOR][COLOR=#000000]Yapılışı: [/COLOR][COLOR=#800080]Öncelikle makarnamızı haşlıyoruz ve süzüyoruz. Ayrı bir yerde sarımsaklarımızı tuzla dövüyoruz ve yoğurt ile karıştırıyoruz. Daha sonra haşlanmış makarna ile sarımsaklı yoğurdu birbiriyle iyice karıştırıyoruz. Üzeri için küçük bir tavada tereyağını iyice kızdırıyoruz içine pul biber ve naneyi de ekleyip ocağın altını kapatıyoruz ve bu sosu makarnanın üzerine döküyoruz. [/COLOR][COLOR=#000000]Marul Salatası Malzemeler: [/COLOR][COLOR=#800080]5-6 yaprak marul, Yarım demet taze soğan, 2 adet domates, 2 tane biber, Maydanoz, limon, Sıvı yağ, tuz Tüm malzemeleri doğrayıp, salata kasesinde karıştırıyoruz ve sağlıklı bir lezzet oluşturuyoruz.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
iftar menüsü sizlerle 11
Top