Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
iftar menüsü sizlerle 10
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 495307" data-attributes="member: 78941"><p><strong><span style="color: #000000">EZOGELİN ÇORBASI</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000">MALZEMELER</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">1 Su bardağı kırmızı mercimek</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Yarım su bardağı sarı mercimek ( olmasada olur )</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 adet ortaboy soğan</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 adet domates</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">2 su bardağı et yada tavuk suyu</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 çorba kaşığı pirinç</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 çorba kaşığı iri bulgur</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">tuz nane ve istenilen baharatlar</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Hazırlanışı</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">Yemeklik doğranan soğanlar yağda kavrulur. içine küp doğranan domatesler eklenip biraz daha kavrulur. mercimekler eklenip et yada tavuk suyu ve mercimeklerin üzerini 2 pArmak daha aşacak kadar su eklenip kaynatılır. Suyunu çekip mercimekler piştiğinde pirinci ve bulguru eklenir biraz daha sıcak su ilavesi yaplıp pirinçler pişene kadar kaynatılır. en son ocaktan indirmeden tuzu ve nanesi ilave edilir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">TAVUK ŞİNİTSEL</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000">MALZEMELER:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">4 adet tavuk göğsü ( incelttirin )</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 çay bardağı süt yada yarım çay bardağı krema ( yumuşatmak için )</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">2 adet yumurta</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 su bardağı buğday unu</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 su bardağı galeta unu + 1-2 kaşık en incesinden irmik</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">isteğe göre kekik karabiber pulbiber</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Kızartmak için çiçek yağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Hazırlanışı</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">Tavuklar bir saat öncesinden krema yada süt ve istenilen baharatlar ile karıştırılıp bekletilir. Sonrasında tavuk göğüsleri sırasıyla önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın ve bol yağda kızartılır.Her tavuk göğsüne aynı işlem uygulanır. Yanında patates kızartması ile servis edilir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">FIRIN SÜTLAÇ</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000">MALZEMELER:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">1,5 litre süt</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 çay bardağı pirinç</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1,5 su bardağı şeker</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">3 bardak su</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">3 tatlı kaşığı mısır nişastası ( dolu dolu )</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 paker vanilya</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span><span style="color: #000000">Hazırlanışı</span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #000000"></span><span style="color: #800080">İlk olarak su ile pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Süt ilave edilir kaynadığında şekeri ilave edilir. kaynatılır. indirmeye yakın nişasta ile kıvam ayarlanır. En son vanilyası eklenip altı kapatılır. Kaselere boşaltılan sütlaçlar fırın tepsisine konur. Kaselerin ortasına gelecek kadar su doldurulup fırının sadece ızgara kısmı yakılarak sütlaçların üzeri yakılır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">Sütlacın üzerinin daha kolay yanması için esmer şeker serpebilirsiniz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">yada 1 kase sütlaç ayırıp ona bir yumurta sarısı karşıtırılarak kaselerin üzerine paylaştırabilirsiniz. ( bu benim pek tercih etmedğim bi yöntem.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 495307, member: 78941"] [B][COLOR=#000000]EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELER [/COLOR][COLOR=#800080]1 Su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı sarı mercimek ( olmasada olur ) 1 adet ortaboy soğan 1 adet domates 2 su bardağı et yada tavuk suyu 1 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı iri bulgur tuz nane ve istenilen baharatlar [/COLOR][COLOR=#000000]Hazırlanışı [/COLOR][COLOR=#800080]Yemeklik doğranan soğanlar yağda kavrulur. içine küp doğranan domatesler eklenip biraz daha kavrulur. mercimekler eklenip et yada tavuk suyu ve mercimeklerin üzerini 2 pArmak daha aşacak kadar su eklenip kaynatılır. Suyunu çekip mercimekler piştiğinde pirinci ve bulguru eklenir biraz daha sıcak su ilavesi yaplıp pirinçler pişene kadar kaynatılır. en son ocaktan indirmeden tuzu ve nanesi ilave edilir. [/COLOR][COLOR=#000000]TAVUK ŞİNİTSEL MALZEMELER: [/COLOR][COLOR=#800080]4 adet tavuk göğsü ( incelttirin ) 1 çay bardağı süt yada yarım çay bardağı krema ( yumuşatmak için ) 2 adet yumurta 1 su bardağı buğday unu 1 su bardağı galeta unu + 1-2 kaşık en incesinden irmik tuz isteğe göre kekik karabiber pulbiber Kızartmak için çiçek yağı [/COLOR][COLOR=#000000]Hazırlanışı [/COLOR][COLOR=#800080]Tavuklar bir saat öncesinden krema yada süt ve istenilen baharatlar ile karıştırılıp bekletilir. Sonrasında tavuk göğüsleri sırasıyla önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın ve bol yağda kızartılır.Her tavuk göğsüne aynı işlem uygulanır. Yanında patates kızartması ile servis edilir. [/COLOR][COLOR=#000000]FIRIN SÜTLAÇ MALZEMELER: [/COLOR][COLOR=#800080]1,5 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1,5 su bardağı şeker 3 bardak su 3 tatlı kaşığı mısır nişastası ( dolu dolu ) 1 paker vanilya [/COLOR][COLOR=#000000]Hazırlanışı [/COLOR][COLOR=#800080]İlk olarak su ile pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Süt ilave edilir kaynadığında şekeri ilave edilir. kaynatılır. indirmeye yakın nişasta ile kıvam ayarlanır. En son vanilyası eklenip altı kapatılır. Kaselere boşaltılan sütlaçlar fırın tepsisine konur. Kaselerin ortasına gelecek kadar su doldurulup fırının sadece ızgara kısmı yakılarak sütlaçların üzeri yakılır. Sütlacın üzerinin daha kolay yanması için esmer şeker serpebilirsiniz. yada 1 kase sütlaç ayırıp ona bir yumurta sarısı karşıtırılarak kaselerin üzerine paylaştırabilirsiniz. ( bu benim pek tercih etmedğim bi yöntem.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
iftar menüsü sizlerle 10
Top