İdeal Kontrol Panelinizin ve Forum Ayarları Nasıl Olmalı?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
İdeal kontrol panel ayarlarınız nasıl olmalı bunları bölüm bölüm anlatıcam, bu sayede sorunsuz şekilde forumdan yararlanmakla beraber, bir çok kolaylık da size beraberinde gelecektir. Bölüm 1 den başlıyorum.
Öncelikle kontrol panelinize girmek için yapmanız gereken şu.

Açılan sayfada PROFİL DÜZENLE seçenegine giriyorsunuz resim 2 de gösterildigi gibi ve bir çok seneçek çıkıyor karşınıza.

Bu Kısımda karşınıza çıkacak seçeneklerin ilk karesinde yer alanları önce görelim (bkz. resim 2)

Burada ki ayarlarımız şöyle olmalıdır :

* E-posta ve şifre düzenle: Mutlaka daima kullandıgınız e-mail adresinizi yazın, şifrenizi unuttugunuzda, şifreniz çalındıgında, özel mesaj alanınız doldugunda, yönetim tarafından özel bir uyarı veya bilgi almanızı sağlayan gerçek mail adresidir.
* Doğum Tarihi: Bu ayarlar istege göredir, doğum tarihinizi yazmanız bir çok açıdan size yarar sağlar, özellikle tüm üyelerimizin sizin bu özel gününüzde haberleri olmasını sağlarsınız, forumtr online kullanıcı kısmında doğum gününüzü kutlayacaktır.
* Web site adresiniz: Bu kısma kendi sitenizi veya sevdiginiz, fanatigi oldugunuz bir siteyi yazabilirsiniz, bu sayede profilinize giren üyeler sizin beğendiginiz siteyi görecek ve sizin sitenizinde reklamı olacaktır..
* Mesajlaşma ve Ulaşım bilgileri:
Bu kısma ister ICQ,MSN,YAHOO,AOL gibi hızlı mesajlaşma veya ulaşım adreslerinizi yazabilirsiniz (e-mail adresiniz) bu sayede sizinle konuşmak isteyen üyeler gerek profilden, gerek ise konu içerisinde üye adınızı gördügü her yerde mesaj sayınızın altında bu bilgileri göreceklerdir.

Şimdi ikinci kare içerisindeki bilgileri ineceleyelim :

Bu kısma ilave bilgilerinizi yazabilirsiniz ve üyelerimiz sizi daha yakından tanımasına fırsat vermiş olacaksınız. Unutmayın forumlar dostluk ve arkadaşlık ortamıdır. (Bkz. Resim 3)

* Biyografiniz: Bu kısma kendinizle ilgili bilgilerden birini yazabilirsiniz, Örneğin: okudugunuz bir okul'u yazabilirsiniz.
* Yer: Bu kısma oturdugunuz veya yaşadıgınız semt/ ülke veya şehir yazabilir veya komik, ilginç bilgiler yazabilirsiniz.
UYARI: Yer kısmına site adı, adresi, reklam, futbol takımı veya fanatik sloganlar gibi şeylerin yazılması yasaktır.
* Hobiler: Bu bölüme gerçek yaşantınızda yaptıgınız uğraşları yazabilirsiniz, Örneğin: Paraşütle atlama, hayvan besleme, müzik dinleme vs.
* Meslek: Bu kısma yapmış oldugunuz meslegi veya okudugunuz bir bölümü yazabilirsiniz.

İdeal Kontrol Panelinizin Ve Forum Ayarları Nasıl Olmalı - Bölüm 2
İkinci Bölüm, yine kontrol panelimize giriyoruz ve sol tarafda bulunan seçeneklerden bu sefer " SEÇENEKLERİ DÜZENLE " kısmına giriyoruz.
Açılan sayfada ayarlar çıkacaktır karşınıza, ilk karede yer alan seçeneklerin ayarları şöyle olmalıdır (Bkz. Resim 1)

* Gizli Sistem: Bu seçenegi seçtiginiz takdirde forumda yönetim hariç diğer kullanıcılar sizi online kullanıcı listesinde ve infonuzdan sizi online olduğunuzu göremezler. Önerimiz bu seçenegi her zaman seçili bırakmamanızdır.
* Adminler ( Yönetim ) Bana mail gönderebilir: Bu seçenek mutlaka seçili olmasını öneriyoruz, bu seçenek seçili olmadıgı taktirde şifrenizi bile kaybetseniz istek yaptıgınızda ( şifremi unuttum ) size auto mail gelemiyecektir.
UYARI: Bu foruma üye olurken vermiş oldugunuz e-mail adresleri kesinlikle 3. şahıslar tarafından bilinmeyecektir. Şifrenizi yönetim (admin dahil) kimse göremez ve bilemez.
* Diğer kullanıcılar Bana e-mail yollayabilir: Bu seçenegi seçmenizi tavsiye etmiyoruz, mail adresinizin ve sizin güvenliginiz açısından bu seçenek seçili olmamasına dikkat ediniz. İstediginiz kullanıcıya kendiniz özel den mail adresinizi ulaştırmanız rica olunur.
* Abone Olma: Yeni açtıgınız konulara auto abone olabilir ve bunları düzenleyebilirsiniz (silmek gibi abonelik den), abone oldugunuz her konuyu (sizin açtıgınız konular) infonuzda hemen gözükecek şekilde dizilir.
Bu istege bağlı bir seçenektir, burada seçmiş oldugunuz " Günlük veya Haftalık " abonelikler, açtıgınız konuya cevap geldigi sürece size e-mail ile bildirilecektir.
* Özel Mesajlaşma Açık: Bu seçenegi seçtiginiz sürece size herkes özel yollayabilir, forumda bazı konuların açılması kurallar gereği yasak oldugu için veya önemli konularda anında üyelerden yardım almak için daima açık bırakılması tavsiye edilir (işaretli)
* Özel mesajları bana e-mail ile bildir: Bu seçenegi seçtiginizde, siz foruma girmeseniz bile gelen tüm özel mesajlar sizin mail adresinize bildiri olarak gelecektir. Güvenliginiz için mail adresinize özel mesaj içerigi değil, sadece kimden ve saat kaç gibi geldigi yazacaktır. İsteğe bağlı seçenektir.
* Özel mesaj geldiginde yeni pencerede bana bildir: Bu seçenek seçili olması tarafımızdan tavsiye edilir, bu sayede size özel mesaj geldiginde " Kimden / Konu başlıgı " olarak bir pencerede size bildirecek, acil özel mesajları bu sayede hemen görebilirsiniz. Seçili olması önerilir.

Şimdi ikinci kare içerisindeki bilgileri ineceleyelim :

Forum içerisinde ki konu görüntüleme, hattınıza göre ayarlar, gün ve diğer seçenekleri göreceksiniz (bkz. resim 2)

* İmzaları göster: Bu seçenek işaretli oldupunda isminizin altında metin ya da resim olarak imzanız görünecektir. İmzalarda büyük boyutlu resimlerin kullanılması forumun açılma hızını düşüreceğinden önerilmemektedir.
* Avatarları Göster: Bu seçenek ise her kullanıcının, üye adı altında bulunan kendine özel resimlere Avatar denilmektedir, bu seçenek 56K kullanıcıları için önerilmez, internet bağlantınız düşük hız da ise bu seçenegi seçmeyin (boş kutucuk) olarak kalsın. Bu sayede tüm üyelerin avatarları size kapanacaktır.
* Resimleri Göster (Eklenen resim veya resimler): Bu seçenek seçili olması önerilir, aksi taktirde forumda paylaşılan (özellikle adult) bölümlerde paylaşılan auto açılan resimleri göremeyeceksiniz. Bu seçenek seçili olması sizin paylaşımlardan yararlanmanızı sağlayacaktır.
* Konu gösterim Şekli: Bu seçenek önemlidir, yoksa forumu tepeden bakmaya başlıyacaksınız yani ilk sayfada, ilk mesajda açılan konu içerigini " en son sayfada ve en son mesajda " göreceksiniz. Ters ilerleme seçenegidir.
UYARI: Bu şecenekte mutlaka " İLK ESKİLER " seçili olması şiddetle önerilir.
* Her sayfada Gösterilecek Mesaj Sayısı: Forumda ister yeni mesajlarda, ister konu içinde bulunan mesaj sayılarında ve konu sayılarında düzenleme yapmanız mümkün.
Bu sayı 5 Mesajdan 40 Mesaja kadar kendi seçmiş oldugunuz şekilde size mesajları gösterecektir. Önerimiz resimde oldugu gibi " Forum Varsayılanı" olmasıdır.
* Konuların görüntülenme süresi: Bu ayar önemli ayarlardan biridir, lütfen resimde oldugu gibi " Tüm Konuları Göster " seçenegini seçmeniz şiddetle önerilir.
* Zaman Ayarı: Hangi ülkede olursanız olun sizin yerel saatinize göre forumun zaman kavramını ayarlamanız mümkün. Eğer Türkiyede oturuyorsanız İstanbul (resimde oldugu gibi) seçili olması tavsiye edilir.
* Haftanın Başlangıç Günü: Bu seçenek PAZAR günü seçili olması şiddetle tavsiye edilir.

Şimdi üçüncü kare içerisindeki bilgileri ineceleyelim :

Mesaj yazma editörünü (mesaj yazmanıza yardımcı olan seçenekler) ve forum dil seçenegini inceleyim (bkz. resim 3)

* Mesaj Yazma Editörü: Bu seçenek de yeni konu açarken veya detaylı mesajj seçenegini seçtiginizde karşınıza çıkacak seçenekleri ayarlar.
İleri forum kullanıcıları ( aktif kullanıcılar ) Standart seçenegini seçmeleri önerilir, yeni forum kullanıcıları ( ilk kez forum kullananlar ) FULL WYSIWYG Editing seçenegi seçmeleri önerilir.
Text formatlı olan BASIC editör ise hiç bir forum kullanıcısına önerilmez, bu seçenegi seçmemenizi tavsiye ederiz.
* Forum Dil Seçeneği: Bu seçenek forumun genel buton ve menülerinin dil seçenegini değiştirir, istediginiz dil i seçmek size kalmıştır. Türkçe için " Forum Varsayılanı " seçili olması önerilir.
Bu dil seçeneklerinin kesinlikle konuların ve mesajlarının yani sizlerin yazdıgı mesajlara " etki etmeyecektir.
Değişiklikleri kaydetmeyi unutmayınız...
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu konu forumun ilk açıldığı dönemden vBulletin kullanırken geçerli ayarlar idi arkadaşlar. Şu an XenForo sistemini kullanıyoruz. Doğum tarihini üye olurken bir nedenle yanlış ya da farklı girenler bildirirlerse düzeltebiliriz.
 
Top