You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
İçi Patates Dolgulu Enfes Köfte Tarifi
Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Köfte için:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım kilo kıyma
- 2 – 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1’er çay kaşığı;
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Patatesleri haşlamak için;
- 750 gram küçük boy
- Patates üzerini geçecek kadar su
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- Patates için;
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı
- Pul biber
- Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzerini süslemek için;
- Sivri biber
- Çeri domatesi
- Kıyılmış maydanoz
Yapılışı
- Patatesleri su dolu bir tencereye alalım ve üzerine tuz ekleyip haşlamaya bırakalım.
- Köftesi için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım ve özleşene kadar yoğuralım. Üzerini kapatalım ve buzdolabında dinlendirelim.
- Haşlanan patatesleri soyalım ve derin bir kasenin içerisine alalım. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Köfteyi dilediğimiz büyüklükte parçalara bölelim ve her birini elimizle bastırarak açalım. Daha sonra patatesi ortasına koyup köftemizi kapatalım.
- Sıvı yağ ile yağlanmış borcama dizelim. Ortasına kalan patatesi koyalım.
- Sosu için kaseye salçayı, suyu ve tuzu alıp karıştıralım. Ardından yemeğimizin üzerine gezdirelim. Domates ve sivri biber ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.