İçi Patates Dolgulu Enfes Köfte Tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Köfte için:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 – 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı;
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Patatesleri haşlamak için;
  • 750 gram küçük boy
  • Patates üzerini geçecek kadar su
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • Patates için;
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı
  • Pul biber
  • Sos için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzerini süslemek için;
  • Sivri biber
  • Çeri domatesi
  • Kıyılmış maydanoz

Yapılışı​

  • Patatesleri su dolu bir tencereye alalım ve üzerine tuz ekleyip haşlamaya bırakalım.
  • Köftesi için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım ve özleşene kadar yoğuralım. Üzerini kapatalım ve buzdolabında dinlendirelim.
  • Haşlanan patatesleri soyalım ve derin bir kasenin içerisine alalım. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
  • Köfteyi dilediğimiz büyüklükte parçalara bölelim ve her birini elimizle bastırarak açalım. Daha sonra patatesi ortasına koyup köftemizi kapatalım.
  • Sıvı yağ ile yağlanmış borcama dizelim. Ortasına kalan patatesi koyalım.
  • Sosu için kaseye salçayı, suyu ve tuzu alıp karıştıralım. Ardından yemeğimizin üzerine gezdirelim. Domates ve sivri biber ile süsleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
 
Top