Hyalüronik asit nedir? Cilde faydaları nelerdir?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Hyalüronik asit nedir? Cilde faydaları nelerdir?

Her geçen gün hem cilt bakımında hem de makyaj alanında trendler değişiyor. Değişen bu trendler arasında özellikle cildinin pürüzsüz olmasını isteyenler için yapıldığı söylenen Hyalüronik asit yer alıyor. Hem bakım ürünlerinde hem de bakım yöntemlerinde kullanılan Hyalüronik asit hakkında merak ettiklerinizi mercek altına aldık. Hyalüronik asit sanıldığı kadar işe yarıyor mu? Cilde faydaları neler? tüm soruların yanıtı haberimizin detaylarında.
Cilt bakımında yeni trend olan Hyalüronik Asit, vücudumuzda tüm bağ dokusunda eklemlerde ve ciltte doğal olarak yer alan glukozaminoglikan denilen amino asit içeren polisakkarit formunda bileşenler arasında yer alıyor. Bu bileşenler bağ dokusuna esneklik, sağlamlık ve nem kazandırıyor. Ciltte bulunan bazı problemler bu bağ dokuların zarar görmesi ya da azalması ile oluşuyor. İşte tam da burada Hyalüronik asit devreye giriyor. Yaşlanma etkilerinin geciktirilmesi, kırışıklık görünümünün azaltılması, ciltteki sarkmaların önlenmesi, güneş ve diğer çevresel olumsuzluklara karşı cildin korunması gibi önemli konularda büyük rol oynayan Hyalüronik asit, birkaç farklı form ile karşımıza çıkıyor. Adeta kusursuz ve nemli cilt isteyenlerin ilgi odağı olan aynı zamanda kozmetik dünyasını heyecanladıran Hyalüronik asit hakkında tüm detaylar
Hyalüronik asit

Hyalüronik asit, su moleküllerini çekme ve bağlama yeteneği nedeniyle insan vücudunda büyük önem taşımaktadır. Eklemleri ve sinirleri yumuşatır. Bu sayede, cildin ve saçların vücudun dengesini bozmadan doğal bir şekilde nemlenmesini sağlar.
İnsan vücudunda 15 gram bulunan Hyalüronik asit, ilerleyen yaşlarda üretimi iyice yavaşladığı için cildin kurumasına sebep olur. Bu nedenle kırışıklıklar daha da derinleşerek, cilt yüzeyinde net bir şekilde görünür hale gelir. Dışarıdan masaj yöntemi ile yapılan ya da diğer farklı yöntemler kullanılarak takviye edilen Hyalüronik asit sayesinde cildinizdeki sorunları kısa sürede ortadan kaldırabilirsiniz.

PEKİ, KOZMETİK ÜRÜNLERİNDE KULLANILAN HYALÜRONİK ASİT SERUMLARININ CİLDE FAYDALARI NELER?
Hyalüronik asit ne işe yarar?

-
Hyalüronik asit serumları cilde uygulandığında, yüksek oranda su tutma yeteneğiyle cildin pürüzsüz, parlak, canlı ve doğal görünmesini sağlar.
- Sivilce izlerini yok eder ve sivilce oluşumunu engeller.

- Cildin uzun seneler canlılığını, tazeliğini ve doğallığını korumasına yardımcı olur.
- Düzenli kullanıldığında kırışıkların azalmasını sağlar.
HYALÜRONİK ASİT SERUMU EVDE NASIL UYGULANIR?
Hyalüronik asit faydaları

Hyalüronik asit, mevsim geçişlerinde özellikle de bahar aylarında, yılda 2 kez kür şeklinde uygulanır. Uzmanlar, genellikle 25 yaş üstü kişilerin bu serumu uygulamasının daha verimli olacağını vurguluyor. Peki, Hyalüronik asit serumları nasıl uygulanır?
- Sabah veya akşam pamuk yardımıyla tüm yüzünüze ve boyun bölgenize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
 
Top