Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hurma Tatlısı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="misafir" data-source="post: 15764"><p>Hurma Tatlısı </p><p></p><p></p><p>Malzemesi : </p><p>4 bardak un </p><p>1 bardağı su veya maden sodası </p><p>1 bardak erimiş tereyağı veya margarin </p><p>1 adet yumurta </p><p>4 bardak toz şeker </p><p>1 çay kaşığı tuz </p><p>Yarım limon </p><p>Kızartma yağı </p><p></p><p>Yapılışı : </p><p>Unu bir kaba koyup, içine yumurtayı, yağı, maden sodasını ve tuzu katıp iyice yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelince, ceviz büyüklüğünde yuvarlak hamur parçaları haline getirilir. Yuvarlak hamur parçalarına pürtüklü bir şekil vermek için, tel süzgecin üzerine konur. </p><p>Kızgın yağın içine atılır, pembeleşince kevgir kaşıkla alıp çukur bir kaba aktarılır. </p><p>Diğer tarafta bir tencereye şeker konur, üzerine örtecek kadar su ve yarım limonun suyu ilave edilir. </p><p>Kısık ateşte ağdalı bir sıvı haline gelene kadar pişirilir. Ateşten alınır, içine kızarmış hurmaları atıp 10-15 dakika bekletilir. Servis tabağına alıp servis yapılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="misafir, post: 15764"] Hurma Tatlısı Malzemesi : 4 bardak un 1 bardağı su veya maden sodası 1 bardak erimiş tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 bardak toz şeker 1 çay kaşığı tuz Yarım limon Kızartma yağı Yapılışı : Unu bir kaba koyup, içine yumurtayı, yağı, maden sodasını ve tuzu katıp iyice yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelince, ceviz büyüklüğünde yuvarlak hamur parçaları haline getirilir. Yuvarlak hamur parçalarına pürtüklü bir şekil vermek için, tel süzgecin üzerine konur. Kızgın yağın içine atılır, pembeleşince kevgir kaşıkla alıp çukur bir kaba aktarılır. Diğer tarafta bir tencereye şeker konur, üzerine örtecek kadar su ve yarım limonun suyu ilave edilir. Kısık ateşte ağdalı bir sıvı haline gelene kadar pişirilir. Ateşten alınır, içine kızarmış hurmaları atıp 10-15 dakika bekletilir. Servis tabağına alıp servis yapılır. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hurma Tatlısı
Top