Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 450468" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">HOLLANDA USULÜ BİFTEK</span></strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1,5 kg'lık bir biftek</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı tuz</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 çorba kaşığı rafine yağ</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 orta boy soğan (dilimlenmiş)</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 orta boy havuç (soyulmuş ve dilimlenmiş)</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 kereviz sapı (ince dilinmiş)</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 defne yaprağı</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 tatlı kaşığı kırmızı biber</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>6 tane karabiber</strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1+1/4 su bardağı et suyu</strong></li> </ul><p></p><p><strong>Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.</strong></p><p><strong>Eti tuzla ovduktan sonra bir kenara bırakınız.</strong></p><p><strong>Ateşe dayanıklı büyük bir cam tencere yada güveç içinde yağı orta sıcaklıkta ısıtınız.</strong></p><p><strong>Eti koyduktan sonra 3 dakika, her tarafı kahverengi olana kadar pişiriniz. Eti bir tabağa çıkararak bir kenara burakınız.</strong></p><p><strong>Tencereye soğan, havuç ve kerevizi koyduktan sonra 8 dakika, sebzeler hafifçe renklenene kadar ısıtınız. Eti tekrar tencereye koyarak defne yaprağı, kekik, karabiber, kırmızı biber ve et suyunu ekleyiniz. Kaynar kaynamaz kapağını kapatıp fırına sürünüz. 2+1/2 saat, et bıçakla delindiğinde yumuşak olana kadar pişiriniz. Pişince ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız.</strong></p><p><strong>Etin piştiği suyu küçük bir tencereye süzünüz. Sebzeleri, suyunun çıkması için tahta bir kaşığın tersiyle eziniz. Sonra sebze ve baharatı ayırarak atınız. Tencereyi yüksek sıcaklıkta kaynamaya bırakınız. Sos yarıyarıya azalana kadar kaynatmaya devam ediniz. Tadına baktıktan sonra gerekirse tuz ve biber ekleyiniz.</strong></p><p><strong>Hazırlanan sosu bifteğin üzerine döktükten sonra, servis ediniz.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Not: Bütün yada dilimler halinde servis edilen Hollanda usulü biftek, ekonomik bir Hollanda yemeğidir. Garnitür olarak, kızarmış patates ve taze yeşil sebze kullanılabilir.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 450468, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]HOLLANDA USULÜ BİFTEK[/COLOR] [LIST] [*]1,5 kg'lık bir biftek [*]1 tatlı kaşığı tuz [*]4 çorba kaşığı rafine yağ [*]2 orta boy soğan (dilimlenmiş) [*]2 orta boy havuç (soyulmuş ve dilimlenmiş) [*]2 kereviz sapı (ince dilinmiş) [*]1 defne yaprağı [*]1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik [*]1 tatlı kaşığı kırmızı biber [*]6 tane karabiber [*]1+1/4 su bardağı et suyu [/LIST] Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız. Eti tuzla ovduktan sonra bir kenara bırakınız. Ateşe dayanıklı büyük bir cam tencere yada güveç içinde yağı orta sıcaklıkta ısıtınız. Eti koyduktan sonra 3 dakika, her tarafı kahverengi olana kadar pişiriniz. Eti bir tabağa çıkararak bir kenara burakınız. Tencereye soğan, havuç ve kerevizi koyduktan sonra 8 dakika, sebzeler hafifçe renklenene kadar ısıtınız. Eti tekrar tencereye koyarak defne yaprağı, kekik, karabiber, kırmızı biber ve et suyunu ekleyiniz. Kaynar kaynamaz kapağını kapatıp fırına sürünüz. 2+1/2 saat, et bıçakla delindiğinde yumuşak olana kadar pişiriniz. Pişince ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Etin piştiği suyu küçük bir tencereye süzünüz. Sebzeleri, suyunun çıkması için tahta bir kaşığın tersiyle eziniz. Sonra sebze ve baharatı ayırarak atınız. Tencereyi yüksek sıcaklıkta kaynamaya bırakınız. Sos yarıyarıya azalana kadar kaynatmaya devam ediniz. Tadına baktıktan sonra gerekirse tuz ve biber ekleyiniz. Hazırlanan sosu bifteğin üzerine döktükten sonra, servis ediniz. Not: Bütün yada dilimler halinde servis edilen Hollanda usulü biftek, ekonomik bir Hollanda yemeğidir. Garnitür olarak, kızarmış patates ve taze yeşil sebze kullanılabilir.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top