Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 427648" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">MAKOVNİYAÇA (HIRVATİSTAN) / Haşhaşlı Rulo </span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #0000CD">hamur için: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>400 gr. un </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>30 gr. taze maya </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>4 çorba kaşığı toz şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 su bardağı süt </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>50 gr. tereyağı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 yumurta sarısı </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>2 tüm yumurta </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çorba kaşığı krem </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 limon kabuğu rendesi </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 paket vanilya </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>bir tutam tuz </strong></li> </ul><p></p><p><strong><span style="color: #0000CD">iç için: </span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>300 gr. haşhaş tohumu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/4 litre süt </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay fincanı bal </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 su bardağı toz şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1 çay fincanı kuru üzüm </strong></li> </ul><p></p><p><strong>2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı pudra şekeri </strong></p><p><strong>Haşhaş tohumlarının üzerine sütü dökün ve bir kenara bırakın. Taze mayayı küçük bir kaba ufalayarak koyun. Üzerine bir parça ılık süt ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave ederek mayalanmaya bırakın. </strong></p><p><strong>Derin bir kaba unu koyun, köpürmüş olan mayayı, şekeri, kremi, tuzu, yumuşamış tereyağını, yumurta sarılarını, yumurtaları, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ilave edip bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş sütü karıştırarak ekleyin. Hamur çok cıvık ise içine bir parça daha un ekleyebilirsiniz. Çok yumuşak olarak hazırladığınız hamurun üzerine un serperek, bir mutfak beziyle kapatın ve bir kenara kabarması için 40 dakika dinlenmeye bırakın. </strong></p><p><strong>Daha önce sütle ıslattığınız haşhaş tohumlarının üzerine, balı, kuru üzümleri, toz şekeri, tarçını, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve bir kenara bırakın. </strong></p><p><strong>Kabarmaya bıraktığınız hamur, hemen hemen iki misli ve yumuşacık olunca alın ve unladığımız hamur tahtasının üzerinde 1/2 cm. kalınlığında açın. Hamurun üzerine hazırlamış olduğunuz haşhaş tohumu karışımını bir kaşıkla yayın. Hamuru uzun tarafından haşhaşlı için üzerine katlayın ve yuvarlayarak rulo şeklinde kapatın. Daha sonra yağladığınız fırın tepsisinin içine koyun. Üzerim temiz bir mutfak bezi ile kapatarak 20 dakika, tekrar kabarıncaya kadar dinlendirin. Önceden, 150 derecede orta ısıda kızdırdığınız fırında 30 dakika, Haşhaşlı Rulonun üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Rulonun piştiğini anlamak için bir ıspatula ile kaldırıp altını kontrol edebilirsiniz. </strong></p><p><strong>Haşhaşlı Rulo pişince fırından çıkarın, üzerine bol pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın. </strong></p><p><strong>Daha sonra 2 cm. kalınlığında dilimler halinde keserek çayın yanında servis yapın.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 427648, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]MAKOVNİYAÇA (HIRVATİSTAN) / Haşhaşlı Rulo [/COLOR] [COLOR="#0000CD"]hamur için: [/COLOR] [LIST] [*]400 gr. un [*]30 gr. taze maya [*]4 çorba kaşığı toz şeker [*]2 su bardağı süt [*]50 gr. tereyağı [*]2 yumurta sarısı [*]2 tüm yumurta [*]1 çorba kaşığı krem [*]1 limon kabuğu rendesi [*]1 paket vanilya [*]bir tutam tuz [/LIST] [COLOR="#0000CD"]iç için: [/COLOR] [LIST] [*]300 gr. haşhaş tohumu [*]1/4 litre süt [*]1 çay fincanı bal [*]1 su bardağı toz şeker [*]1 çay fincanı kuru üzüm [/LIST] 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı pudra şekeri Haşhaş tohumlarının üzerine sütü dökün ve bir kenara bırakın. Taze mayayı küçük bir kaba ufalayarak koyun. Üzerine bir parça ılık süt ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave ederek mayalanmaya bırakın. Derin bir kaba unu koyun, köpürmüş olan mayayı, şekeri, kremi, tuzu, yumuşamış tereyağını, yumurta sarılarını, yumurtaları, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ilave edip bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş sütü karıştırarak ekleyin. Hamur çok cıvık ise içine bir parça daha un ekleyebilirsiniz. Çok yumuşak olarak hazırladığınız hamurun üzerine un serperek, bir mutfak beziyle kapatın ve bir kenara kabarması için 40 dakika dinlenmeye bırakın. Daha önce sütle ıslattığınız haşhaş tohumlarının üzerine, balı, kuru üzümleri, toz şekeri, tarçını, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve bir kenara bırakın. Kabarmaya bıraktığınız hamur, hemen hemen iki misli ve yumuşacık olunca alın ve unladığımız hamur tahtasının üzerinde 1/2 cm. kalınlığında açın. Hamurun üzerine hazırlamış olduğunuz haşhaş tohumu karışımını bir kaşıkla yayın. Hamuru uzun tarafından haşhaşlı için üzerine katlayın ve yuvarlayarak rulo şeklinde kapatın. Daha sonra yağladığınız fırın tepsisinin içine koyun. Üzerim temiz bir mutfak bezi ile kapatarak 20 dakika, tekrar kabarıncaya kadar dinlendirin. Önceden, 150 derecede orta ısıda kızdırdığınız fırında 30 dakika, Haşhaşlı Rulonun üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Rulonun piştiğini anlamak için bir ıspatula ile kaldırıp altını kontrol edebilirsiniz. Haşhaşlı Rulo pişince fırından çıkarın, üzerine bol pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın. Daha sonra 2 cm. kalınlığında dilimler halinde keserek çayın yanında servis yapın.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top