Hiç Egzersiz Yapmadan 2 Haftada 6 Kilo Verin

kelebek

-ütopik-
V.I.P
ABD'de ve amazon.com'da tam bir yıldır en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yer alan South Beach diyetinin daha ilk iki haftasında bel ve göbek bölgenizden 4-6 kilo vereceksiniz.

Hiç Egzersiz Yapmadan 2 Haftada 6 Kilo Verin


Amerikalı kardiyolog Arthur Agatston'un geçen yıl Nisan ayında yayımladığı diyet dünyada fırtınalar estirdi. Uzun süre internet sitesi amazon.com'un en çok satanlar listesinde 5'inci sıranın altına düşmeyen bu mucize diyet, 2 haftada egzersiz bile yapmadan 4-6 kilo verilmesini sağlıyor. Bu programa başladığınızda ilk haftalarda bel ve göbek bölgenizden kilo vereceksiniz.

Tamamladığınızda ise hem incecik olacaksınız hem de kanınızın kimyası ve vücudunuzun çalışma düzeni değişecek, kalp krizi riskiniz azalacak.

Neden South Beach?

South Beach, yüksek yağ ve protein ağırlıklı besinleri tavsiye ederek, kalbinizin yıpranmasına neden olan diyetlerden farklı. Çünkü ne düşük karbonhidratlı ne de düşük yağlı bir program. South Beach'de yağların da karbonhidratların da sağlıklı olanlarını seçiyorsunuz. Böylece vücudunuza şekeri yağa daha yavaş çevirmeyi öğretiyorsunuz. Üstelik htiyacınız olan tüm gıdaları da alıyorsunuz.

Ne kadar sürüyor?

Yaklaşık 2-6 hafta arasında süren programda ideal kilonuza ulaşacaksınız. Üstelik bu kiloyu korumaya başladığınızda yeni sizle tanışacaksınız. Vücudunuz artık durup dururken tatlı yemek istemeyecek. Ama siz canınız tatlı çektiğinde hangi tatlıdan ne kadar yemeniz gerektiğini öğrenmiş olacaksınız. Diyetin 2 hafta süren ilk bölümünde meyve ve ekmek gibi bazı besinleri mönönüzden çıkarıyorsunuz, ikinci evrede ise bu besinleri yavaş yavaş programa dahil etmeye başlıyorsunuz. 2. evrede şarap, ekmek hatta çikolata bile serbest. İdeal kilonuza ulaşana kadar devam edeceğiniz bu evrenin ardından ömür boyu sürecek üçüncü bölüm geliyor. Artık sağlıklı beslenmeyi biliyorsunuz ve sağlıklı beslenerek de hayattan keyif alıyorsunuz.

Birinci evre: Kiloların çoğu göbekten gidecek

Şu sıralar bir diyete başlamanın tam zamanı. Çünkü tatile çıkmadan 10-gün önce başlayacağınız diyet programları size yardımcı olamaz. Vücudunuzu yorup hırpalayacak, üstelik verdiğiniz tüm kiloları geri almanıza neden olacak bir diyet yerine bir yandan hızla kilo kaybettirecek bir yandan da vücudunuzu yenileyecek bir diyet seçmelisiniz. South Beach diyetinin 2 hafta süren ilk evresi diyetin en sıkı bölümü. Amaç bugüne kadar kötü karbonhidratlar ve kötü yağlar tüketmeye alışan vücudunuzun oluşturduğu insülin direncini kırmak. Böylece tükettiğiniz şekerin yağa dönüştürülmesini yavaşlatmak. Birinci evrede salata ve sebzelerin çoğunu özgürce tüketebilirsiniz. Etlerde de aşağıdaki listeye uyduğu müddetçe her şey serbest. Ancak çikolata gibi şekerli ve ekmek, makarna gibi karbonhidratlı besinler yememelisiniz. South Beach'de porsiyonlarınızın ufacık olması da gerekmiyor, normal ölçülerde yiyebiliyorsunuz. Birinci evrede tatlı dahil 6 öğün hakkınız var. Dolayısıyla acıkmadan kilo vereceksiniz.

Örnek mönüler

Bu mönülerdeki sebzeleri ya da öğünleri aşağıda verdiğimiz listeden yola çıkarak istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kahvaltıda salam yediyseniz öğlenleri ton balığı ya da beyaz peynirli salata tercih edin. Diğer günlerde tavuklu ya da biftekli salata yiyebilirsiniz.

Alternatif 1

Kahvaltı
* 1 bardak domates suyu
* 1 yumurta
* 2 dilim salam
* Kafeinsiz kahve veya çay (tatlandırıcı ya da yağsız süt ilave edebilirsiniz)

Ara öğün
* 1 dilim yağsız peynir

Öğle yemeği
* Ton balıklı salata (zeytinyağı limon sos ile)

Akşam yemeği
* Tavuk göğsü ızgara
* Patlıcan-biber ızgara
* Mevsim salatası

Tatlı
* Kakaolu Ricotta tatlısı

Alternatif 2

Kahvaltı
* 1 bardak sebze suyu
* Kuşkonmaz ve mantarla hazırlanmış omlet
* Kafeinsiz kahve veya çay

Ara öğün
* 1 dilim yağsız peynir

Öğle yemeği
* Dereotlu karides salatası (zeytinyağı limon sos ile)
* Tatlandırıcılı jöle

Ara öğün
* 2 hindi rulosu

Akşam yemeği
* Sığır fileto ızgara
* Buharda pişirilmiş brokoli
* Domates ızgara (üzerine karabiber ekleyebilirsiniz)

Tatlı
* Bademli Ricotta tatlısı

Bunları yemeyin!

Et
* Ciğer
* Kaburga
* Yağlı etler
* Kanat ve but (hindi/tavuk)
* Ördek

Peynir
* Krem peynir

Sebzeler
* Pancar
* Havuç
* Mısır
* Patates
* Yer elması

Meyve
* Elma, şeftali, armut, greyfurt da dahil her çeşit meyve ilk iki hafta boyunca yasak.

Karbonhidratlar
* Ekmek, pilav, makarna, yulaf ve kek gibi tüm nişasta ve karbonhidratlı ürünlerden uzak durun.

Süt ürünleri
* Yoğurt, süt ve dondurma da dahil tüm süt ürünleri yasak.

Alkol
* Bira ve şarap da dahil tüm alkol ürünleri yasak. Bunları ikinci evrede kullanmaya başlayacaksınız.

Programa uygun yemek tarifleri

Hindi ruloları​

Malzemeler:
* 4 ince dilim haşlanmış hindi
* 4 yaprak marul
* 4 halka soğan
* Diyet mayonez
* Karabiber

Mayonez sürdüğünüz marul yaprağının üzerine bir dilim hindi koyun. Üzerine soğanı ve karabiberi ekleyip güzelce rulo yapın ve afiyetle yiyin.

Bir porsiyonda: 54 kalori, 10 gram protein, 2 gram karbonhidrat, 1 gram yağ, 0 gram doymuş yağ, 604 miligram sodyum, 17 miligram kolesterol, 1 gram lif var.

Ricotta tatlısı​

Malzemeler:
* 110 gram keçi peyniri
* 1/4 çay kaşığı vanilya özü (veya 1/4 çay kaşığı badem özü)
* 1/4 çay kaşığı limon özü
* 1/2 çay kaşığı kakao)

İşte size akşam yemeklerinden sonra gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir tatlı tarifi... Ricotta'yla (keçi peyniri) hazırlanan bu tatlı; bademli, kakaolu, vanilyalı ya da limonlu da yapılabiliyor:

Peyniri, vanilya özünü ve tatlandırıcıyı bir kapta karıştırın. Karışımı bir süre buzdolabında saklayıp soğuk servis edin. Ricottanızı limonlu, bademli ya da kakaolu hazırlarken karışıma vanilya yerine bunları ilave edin. Kakaolu Ricotta'da 5 parça çikolata damlası kullanabilir, karışımın üzerine kahve serpebilirsiniz.

Bir porsiyonda: 178 kalori, 14 gram protein, 7 gram karbonhidrat, 10 gram yağ, 6 gram doymuş yağ, 155 miligram sodyum, 38 miligram kolesterol, 0 gram lif var.
 

rehber85

Özel Üye
Özel üye
kelebek ben bu haberin kaynağını merak ettim. nreden aldığını yazabilir misin:) ?
iki hafta yasak olan amma çok şey varmış baya bi aç kalmak gerekio bu diyette galiba...
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Valla rehber ben anlamam böle diyet miyet işlerinden ama bişi olacağını sanmıyorum en fazla kilo vercene kilo alırsın :D
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Yok ya bişey olmaz ekmek yememeye alışırsan zaten kilo problemin olmaz. Ben senelerdir doğru dürüst yemiyorum hala ölmedim :D
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Doktorunuz bunu önerirse, güvenli bir şekilde kilo vermenin yolları vardır. En etkili uzun süreli kilo yönetimi için haftada 1 ila 2 kilo arasında sabit bir kilo kaybı önerilir. Bununla birlikte, birçok yemek planı sizi aç veya tatminsiz hissetmenize neden olur.

Bunlar, daha sağlıklı bir beslenme planına bağlı kalmanın zor olmasının başlıca nedenleridir. Bununla birlikte, tüm diyetlerin bu etkisi yoktur. Düşük karbonhidratlı diyetler ve bütün yiyecekler, düşük kalorili diyetler kilo kaybı için etkilidir ve diğer diyetlere göre yapışması daha kolay olabilir.

Yıllar geçtikçe, muhtemelen her gün kereviz suyu içmek ya da yemeklerinizi kilo kaybı ”kurabiyeleriyle değiştirmek olsun, tuhaf kilo verme tavsiyelerinin adil payını duymuşsunuzdur.” Ve çoğu zaman, bu ipuçları herhangi bir sağlık uzmanlığı olmayan insanlar tarafından teşvik edilir.

Ancak, kaçınılması gereken bir ton yanlış yönlendirilmiş kilo verme tavsiyesi olduğu gibi, birçok meşru, araştırma destekli ve uzman onaylı öneri de vardır.

İstikrarlı olmalısınız! Unutmayın ki kiloyu bir günde almadınız ve kiloyu da bir günde vermeyeceksiniz. Bu yüzden istikrarınıza kavuşmalı ve hedefe odaklanmalısınız. Önemli olan sağlıklı bir beslenme düzenidir. İşte bu sayede o istediğiniz rutine gün gün yaklaşıyor olabilirsiniz.

Diyet yapmadan kilo verin

Diyet yapmadan kilo verin! Bunu derken sizleri sağlıksız veya uzman olmayan kişiler tarafından söylenen tekniklere veya herhangi bir besin ve içeceğe itmiyoruz. Diyet yapmadan kilo verin diyoruz çünkü burada sizlere bahsetmek istediğiniz bir rutin yapmaktır. Hayatınızdaki beslenme alışkanlıklarını değiştirmenizdir.

Diyet yapmadan kilo verin! Tabii ki, hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Açlık hissi bırakarak mahrum ederken hızla kilo döken diyetler var. Ama sadece onu geri kazanmak için kilo vermek ne işe yarar? Kiloları kalıcı olarak uzak tutmak için yavaş yavaş kilo vermek en iyisidir. Ve birçok uzman bunu “diyet” yapmadan yapabileceğinizi söylüyor. Bunun yerine, anahtar yaşam tarzınıza basit değişiklikler yapmaktır.

Kahvaltıyı atlamayın

Kahvaltıyı atlamak kilo vermenize yardımcı olmaz. Gerekli besinleri kaçırabilir ve gün boyunca daha fazla atıştırmaya son verebilirsiniz çünkü aç hissedersiniz. Kahvaltı etmek sizi gün içerisinde daha aktif, mutlu ve enerjik tutacaktır. Güne güzel başlayabilmek olarak adlandırabilirsiniz.

Düzenli yemek yiyin

Gün boyunca düzenli zamanlarda yemek yemek kalorileri daha hızlı yakmaya yardımcı olur. Aynı zamanda yağ ve şeker içeriği yüksek gıdalarda atıştırma cazibesini azaltır. Öğün atlamamaya özen gösterin. Öğün atlamanız bir sonraki saatlerde çok daha aç olmanıza ve gözünüzün doymamasına sebebiyet olacaktır.

Bol miktarda meyve ve sebze yiyin


Meyve ve sebzeler düşük kalorili ve yağlıdır ve lif bakımından yüksektir başarılı kilo kaybı için 3 temel bileşen. Ayrıca bol miktarda vitamin ve mineral içerirler. Ancak miktarları, porsiyonları her yiyecek de olduğu gibi meyvelerde de önemlidir

Daha aktif olun

Aktif olmak, kilo vermenin ve onu uzak tutmanın anahtarıdır. Birçok sağlık yararı sağlamanın yanı sıra, egzersiz tek başına diyetle kaybedemeyeceğiniz fazla kaloriyi yakmanıza yardımcı olabilir. Beğendiğiniz ve rutininize uyabileceğiniz bir etkinlik bulun.

Bol su için


İnsanlar bazen susuzluğu açlıkla karıştırırlar. Bir bardak su gerçekten ihtiyacınız olan şey olduğunda ekstra kalori tüketebilirsiniz. Günde 2 litre su içmeniz hem sağlığınız hem de kilo kaybınız için çok önemlidir. Bunu alışkanlık haline getirin.

Yüksek lifli yiyecekler yiyin


Lif bir sürü içeren gıdalar kilo kaybetmek için mükemmel olan tam duygu tutmak yardımcı olabilir. Lif sadece meyve ve sebze, yulaf, kepekli ekmek, kahverengi pirinç ve makarna, fasulye, bezelye ve mercimek gibi bitkilerden elde edilen gıdalarda bulunur.

Gıda etiketlerini okuyun

Gıda etiketlerini nasıl okuyacağınızı bilmek, daha sağlıklı seçenekler seçmenize yardımcı olabilir. Belirli bir yiyeceğin kilo verme planındaki günlük kalori ödeneğinize nasıl uyduğunu bulmak için kalori bilgilerini kullanın.

Daha küçük bir tabak kullanın

Daha küçük tabaklar kullanmak daha küçük porsiyonlar yemenize yardımcı olabilir. Daha küçük tabaklar ve kaseler kullanarak, acıkmadan yavaş yavaş daha küçük porsiyonlar yemeye alışabilirsiniz. Midenin beyne dolu olduğunu söylemesi yaklaşık 20 dakika sürer, bu yüzden yavaş yiyin ve kendinizi tam hissetmeden önce yemeyi bırakın.

Yiyecekleri yasaklamayın

Kilo verme planınızdan, özellikle de sevdiklerinizden herhangi bir gıdayı yasaklamayın. Yiyecekleri yasaklamak sadece onları daha çok istemenizi sağlayacaktır. Günlük kalori ödeneğiniz dahilinde kaldığınız sürece ara sıra ikramın tadını çıkaramamanız için hiçbir neden yoktur.

Abur cubur stoklamayın

Daha sonrasından pişman olmamak için evde çikolata, bisküvi, cips ve tatlı gazlı içecekler gibi abur cuburları stoklamayın. Bunun yerine, meyve, tuzsuz pirinç kekleri, yulaf kekleri, tuzsuz veya şekersiz patlamış mısır ve meyve suyu gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin.

Alkolü azaltın

Standart bir kadeh şarap, bir parça çikolata kadar kalori içerebilir. Zamanla, çok fazla içmek kilo alımına kolayca katkıda bulunabilir. Diğer alkollerin kalori miktarlarını öğrendiğinizde şok olmaya hazır olun deriz.

Yemeklerinizi planlayın

Kalori ödeneğinize bağlı kaldığınızdan emin olarak hafta boyunca kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve atıştırmalıklarınızı planlamaya çalışın. Haftalık bir alışveriş listesi hazırlamanız yararlı olabilir.
 
Top