• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

HES kodu nedir, nasıl alınır?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...

HES KODU NEDİR?​

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, yurt içinde güvenle uçmanız için T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır.

Kendi oluşturacağınız HES Kodunuz, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak uçuş ve otobüs yolculuklarına katılımınız ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilecektir.

SMS İLE HES KODU NASIL ALINIR?​

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli olacak.)

Ayrıce HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabiliyor.

HES KODU NE İŞE YARAR?​

Özel araçla şehirler arası seyahatlerde HES kodu zorunluğu bulunmuyor. Ancak otobüs, uçak ve tren ile seyahat etmeniz halinde HES kodu almanız gerekiyor.

HES Kodunuz aşağıdaki durumlarda seyahatinize engel olacaktır;
  1. COVID-19 pozitif olma ya da karantina sürecinde olma durumu,
  2. Yeterli süreli HES Koduna sahip olmama durumu,
  3. Hatalı T.C. Kimlik Numarası ya da pasaport bilgisi girilmesi durumu.

YURT DIŞINDAN TÜRKİYE'YE SEYAHAT EDECEĞİM, HES KODU ALMAK ZORUNDA MIYIM?​

Seyahatin başlangıç noktası yurt dışı olan uçuşlarda HES Kodu zorunluluğu bulunmamaktadır.

HES KODU KULLANIMI GÜVENLİ Mİ?​

HES Kodunuz T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen sistemler üzerinden üretilmektedir ve üretilen HES Kodları ile ilgili sağlık bilgileri T.C. Sağlık Bakanlığı kontrolündedir. Bize iletmiş olduğunuz HES Kodu bilgileri yalnız uçuş öncesi belirli aralıklarla gerekli uçuşa elverişlilik sorgulamalarının yapılması ve yetkili kuruluşların Covid-19 önlemleri kapsamında uygulanan tedbirler ile ilgili taleplerinin yanıtlanması amacıyla rezervasyon (PNR) bilgileriniz kapsamında Pegasus Gizlilik Politikasında belirtilen kurallar doğrultusunda saklanmaktadır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bence kesinlikle dogru degil hes kodu direk telefonlardan alinmasi.... en guzeli direk hastaneye gidip kontrol olup o kodu alicaksin
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Burda mesala tr ye ucmadan ve her hangi bir kontrol olmadan direk o kodu ala biliyorsun demek istedigim bu sekil hasta olup olmadiginda garenti degil sen türkiye kimligine göre aldigin icin burdaki hic bilgi orda aktif olmuyor
 
Top