Her gün squat yapmanız için sebepler

Simurg

Kabullenmiş olmanın dayanılmaz hafifliği...
Özel üye
Squat fitness hocaları ve atletlerin her programa dahil ettikleri temel hareketlerden biri...

İşte squatın vazgeçilmez olmasının sebepleri

Squat


Squat, hareket esnasında vücudu stabilize eden üst bacak, arka bacak ve kalça kaslarını güçlendirir. Aynı zamanda kas yapan hormonları aktive ederek tüm vücudun güçlenmesine yardımcı olur.

Kalça ve bacakları şekillendirir

Temel squat hareketi ile hızlı bir şekilde kas yapıp sıkı kalça ve bacaklara kavuşabilirsiniz. Harekete ağırlık da eklerseniz daha etkili olacaktır.

Kalça ve ayak bileklerinin hareket kabiliyetini arttırır

ücut ağırlığı ile doğru şekilde yapılan squat hareketi eklemlere zarar vermeden kalça ve ayak bileklerinin hareket kabiliyetini arttırır.

Karın kaslarını güçlendirmeye ve şekillendirmeye yardımcı olur

Sağlam ve sıkı bir karın sakatlanmayı engeller. Özellikle ağırlıkla yaptığınız squat hareketleri sırasında karnınız vücudunuzu stabilize etmek için devreye girer. Bu en çok çapraz ve rektus karın kaslarını çalıştırarak daha güçlü ve düz bir karna sahip olmanıza yardımcı olur.

Duruşunuzu düzeltmenize yardımcı olur

Squat yaparken vücudunuzu dengede tutabilmek için romboid ve trapez gibi sırtınızın üst kısmında yer alan kasları da devreye sokmanız gerekir. Bu kasların güçlenmesi duruşunuzu düzeltmeniz için de gereklidir.

Temel squat hareketi

Eğer dizlerinizde problem varsa squat tavsiye edilmez. İşte yapabileceğiniz temel squat hareketi.
Squat hareketi


Ayakta dik olarak durun ve bacaklarınızı kalça genişliğinde yanlara doğru açın. Sırt ve belinizi sabit tutarak, sanki sandalyeye oturuyormuş gibi yere doğru çömelin. Ağırlığınızı topuklarınıza verin ve diz kapaklarınızın ayak uçlarını geçmemesine dikkat edin. Dizleriniz ayaklarınızla aynı hizada ve kalçanız yere paralel olmalı. 15-20 defa tekrarlayın.

Bu hareketi ellerinize bir ağırlık alıp göğsünüzün önünde tutarak zorlaştırabilirsiniz.
 
Top