• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Her Bilgisayarda Olması Gereken 10 Ücretsiz Program

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Milyonlarca özgür ve açık kaynak projeli programlar var. Bu yazımızda herkesin sahip olması gereken ücretsiz bilgisayar programlarını listeledik. İşte mutlaka PC’nizde olması gereken temel programlar:

Programlar, kategorilerine göre eklenmiştir. Bazı kategoride birden fazla program yer almaktadır.

Virüsten Koruma ve Kötü Amaçlı Yazılımlardan Koruma
Çoğu PC kullanıcısı, bilgisayarlarında koruma programına ihtiyaç duyduğunun farkına varır. Burada en iyi ve ücretsiz olanı bulmak önemlidir. Önerimiz aşağıda.
Antivirüs programı: Avast!

Malware ve Casus Yazılımdan Koruma: Malwarebytes

Dosya Yedekleme
Bilgisayarlar için çok sayıda ücretsiz yedekleme programı var. Ne yazık ki, bu yedeklemelerin birçoğu yerel olarak depolanmaktadır; yani eviniz ateşe verilirse, soyulursa veya yedek disklerinizi kaybederseniz, tüm verileriniz kaybolur. Önemli verilerin kaybolmasını önlemek için kullanıcıların çevrimiçi yedekleme hizmetleri kullanmalarını öneririz.

Çevrimiçi yedekleme çözümü: Mozy veya Dropbox

Tarayıcılar
Microsoft Internet Explorer, Windows bilgisayarlarda hazır yüklenmiş olarak gelir. Herkesin denemesi gereken birkaç mükemmel ücretsiz alternatif vardır. Bu ücretsiz alternatifler genellikle daha hızlı olur, daha fazla seçeneğe sahip olur ve çoğu durumda Internet Explorer’dan daha güvenli olur.

İnternet Tarayıcı: Mozilla Firefox veya Google Chrome

Sıkıştırma Programı
Internet’te dosya indirirken sonunda bir .zip, .rar veya başka sıkıştırılmış bir uzantı ile karşılaşırsınız. Aşağıdaki ücretsiz dosya sıkıştırma yardımcı programıyla bu dosyalarla uğraşmak kolay olabilir.
Dosya sıkıştırma programı: 7-Zip
Disk Kopyalayıcı ve Oluşturma Yardımcı Programı
Bir ses CD’si veya veri CD / DVD’si oluşturmak, veriyi bir ses CD’sinden kopyalama veya bir .ISO dosyasından CD oluşturma işlemleri şu program ile yapılabilir.

CD yazıcı programı: CDBurnerXP

E-mail
Genellikle insanlar, aşağıda listelenen çevrimiçi e-posta sitelerini kullanmaktadır. Ancak yine de Microsoft Outlook gibi bir e-posta istemcisi kullananlar için aşağıdaki önermelerden birini veya her ikisini öneririz.
E-posta istemcisi: Mozilla Thunderbird

Çevrimiçi e-posta: Gmail

FTP, SFTP ve SSH Programları
İnternet sitesi sahiplerinin, bir dosya yüklemek, yüklemek isteyen kullanıcılar bir FTP yardımcı programı veya SSH istemcisi kullanmalıdır. Bunu yapabilecek çok sayıda ticari program var, ancak aşağıdaki ücretsiz önerilerimiz hepsinden önce tercih edilebilir.
FTP: Filezilla
SSH: MobaXterm ve Macun

Görüntü ve Resim Düzenleme Programı
Resimlerinizi bilgisayarınızda düzenlemeye ve oluşturmaya yarayan birçok harika ücretsiz çözüm bulunmaktadır. Bu görevleri yapabilecek programlar toplamda birkaç yüz dolar olabilir, ancak aşağıdaki programlar, tamamen ücretsizdir.
Resim düzenleyici: GIMP
Boyama programı: Paint.net
Resim organizatörü: Google Fotoğraflar

Multimedya
Farklı yeti ve sınırlamalara sahip düzinelerce farklı çoklu ortam programı var. Aşağıda, video dosyalarını izlemek ve ses kaydetmek için kullanılan en iyi ücretsiz multimedya programlarımız bulunmaktadır.
Ses düzenleme ve oluşturma : Audacity

Video ve DVD Oynatıcı: VLC ve MPC-HC

Ofis Programları
Microsoft Office gibi bir Office paketi genellikle bir kullanıcının kendi bilgisayarına yükleyebileceği en pahalı programlardan biridir. Neden bu kadar pahalı programları yüklediğinizde, bu kadar iyi ücretsiz çözümler var.
Office paketi: OpenOffice
Not Defteri ve Kaynak kodu düzenleyicisi: Notepad ++
 
Top