Hayvanlar Aleminden İlginç Bilgiler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Yavruları Öldüren Erkek Aslanlar

Evet, aslanlar ya başka bir sürünün alfa erkeğini yenerek yönetimi devraldıktan sonra onun soyunu kurutmak ya da daha çok üremek için yavru katliamı yapabiliyorlar.

Karides Hakkında İlginç Bilgi!

Sevilerek tüketilen deniz ürünlerinden karidesin kalbi nerede biliyor musunuz? Kafasının içinde!

Bozulmayan Tek Gıda!

Bal, güneş görmediği takdirde bozulmaz. Yani iyi korunduğu takdirde binlerce yıllık bir balı rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Taklitçi Ahtapot!

Taklitçi ahtapot bir tek renk değil şekil değiştirebilme özelliğine de sahiptir. Bu canlının, aslan balığı, deniz yılanı, peygamberdevesi karidesi gibi birçok canlıyı taklit ettiği görülmüştür.

Sinekler ve Tuhaf Hareketlerinin Anlamı

Hani sinekler, ellerini birbirine sürtüp kafalarının üzerlerinden geçirirler ya! İşte bunu, uçarken üzerlerine yapışan molekülleri temizlemek için yaparlar

Bronzlaşan Domuzlar!

Hayvanlar aleminde, güneşten yanabilen tek canlı türü domuzlardır.

2.5 Santimetrelik Ölümcül Hayvan!

Dünyanın en renkli hayvan türleri arasında yer alan zehirli ok kurbağası, küçük boyutunun aksine dünyanın en ölümcül hayvanlarındandır. Zira 175 keşfedilmemiş türü bulunan canlının derisindeki zehir, 30.000 fare veya 150 insanı öldürebilecek güçtedir.

Sınır Tanımayan Aslanlar!

Boşuna ormanın kralı dememişler, diyor ve bir erkek aslanın günde 50 kez çiftleşebildiği gerçeğini paylaşıyoruz.

8 Kollu Ahtapotlar!

Ahtapotların kollarından birisi koptuğunda yerine yenisinin çıkıp, uzayabildiğini biliyoruz. Peki, ahtapotların 3 kalbe sahip oldukları gerçeğine ne demeli?

Deniz Gergedanı – Narval – Boynuzlu Balina!

Dünyanın en ilginç hayvanları arasında yer alan deniz gergedanlarının boynuz görünümündeki çıkıntıları aslında dişleridir ve sadece türün erkeklerinde bulunmaktadır. 3 metreye kadar uzanabilen bu dişlerde 10 milyondan fazla sinir ucu vardır ve bu hayvanlar en derine dalabilen memeliler olarak bilinir.

Bebekken Bile Katil Olan Kobra Yılanı!

Hani çoğu hayvan yeni doğduğunda dünyaya karşı savunmasız olur ya! İşte kobra yılanları onlardan değil! Zira yumurtadan çıktıktan yalnızca 2-3 saat sonra ölümcül zehre sahip oluyorlar.

Görünüşlerinin Aksine Gayet Atletik Olan Ayılar!

Hayvanlar hakkında ilginç bilgiler arasında da yer alan gerçek şu ki; bozayı ya da kahverengi ayılar, bir at kadar hızlı koşabilip, bir su canlısı kadar iyi yüzebilirler.

Dostluk Nedir Bilen İnekler!

Hem etinden hem de sütünden faydalandığımız inekler, arkadaşlığa fazlasıyla önem verir ve dostlarından ayrıldıklarında stres yaşarlar.
 
Top