Hayatın İçinden Başarı ve Azim Konulu En İyi Motivasyon Filmleri – IMDb Sıralama

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Film Türü
Başarı ve Azim, Motivasyon Filmleri
Düşüş ve yükselişlerle dolu hayatımızda, azim ve motivasyonla birlikte mucizeler de gerçekleşmiyor değil. Engellerle dolu bir yaşamdan sıyrılarak adını zirveye çıkartan ve kendi dünyasını yaşanabilir hale getirenlerin hikayesinin anlatıldığı etkileyici motivasyon filmleri...


15. Zeka Pırıltısı (Flash of Genius)
IMDb Puanı: 7,0


Kearns ailesinin, Ford gibi dev bir otomotiv markasıyla vermiş olduğu gerçek hukuk mücadelesini anlatan Zeka Pırıltısı (Flash of Genius), en iyi motivasyon filmleri arasında yer alıyor. Otomobil üreticilerinin yağmurlu havalarda nasıl araba kullanılabileceğini kara kara düşündükleri bir dönemde, Robert Kearns “silecek” çözümünü bulur. Ancak Ford firması, planları Kearns’ın elinden alarak onu kovar. Sonrasında ise Robert Kearns, avukat dahi tutmadan, oğluyla birlikte Ford’a karşı hukuk mücadelesine başlar.


14. Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı (The Secret Life of Walter Mitty)
IMDb Puanı: 7,3


Ben Stiller’ın hem yönetmen koltuğunda oturduğu hem de başrolünde oynadığı Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı (The Secret Life of Walter Mitty), monoton bir hayat yaşayanların içlerindeki potansiyeli çıkarmalarına ön ayak olacak en iyi motivasyon filmlerinden bir tanesidir.


13. Philadelphia
IMDb Puanı: 7,4


AIDS salgının baş gösterdiği 1980’lerin Amerika’sında geçen Philadelphia filminin başrollerinde Tom Hanks ve Denzel Washington gibi iki başarılı isim yer alıyor. Eşcinsel ve başarılı bir avukatın, günün birinde AIDS virüsü taşıdığı ortaya çıkar. Elbette ki çalıştığı şirket bu durumu öğrenir öğrenmez işine son verir. Sonrasında ise bu eski avukat, hukuk mücadelesinde kendisine yardımcı olan arkadaşıyla çalışmış olduğu şirkete dava açar. Philadelphia filminin yanı sıra Sınırsızlar Kulübü (Dallas Buyers Club) de en iyi motivasyon ve başarı filmleri arasında yer almaktadır.


12. Özgürlük Yazarları (Freedom Writers)
IMDb Puanı: 7,5


En iyi motivasyon filmleri arasında yer alan Özgürlük Yazarları (Freedom Writers); Erin Gruwell adında idealist bir öğretmenin, sorunlu gençlerle dolu sınıfıyla aynı frekansa ulaşamaz. Fakat önce müziği, sonrasında ise gettonun edebiyatı olarak kabul gören “The Diary of Anne Frank” kitabını sınıfa getirerek, öğrencilerinin ufkunu açan Gruwell, amacına ulaşmayı başarmıştır.


11. Efsane Adam (The World’s Fastest Indian)
IMDb Puanı: 7,9


Ömrünü Indian marka motosikletleri modifiye etmeye adayan Burt Munro, ayrıca 1000 cc’lik motosikletiyle saatte 331 kilometrelik hıza ulaşarak, halen daha kırılamayan bir dünya rekoruna da imza atmıştır. Bu rekoru elde ettiğinde 68 yaşında olan Munro’nun akılalmaza başarısını konu edinen Efsane Adam (The World’s Fastest Indian) adındaki bu yapım da en iyi başarı filmleri arasında yer alıyor.


10. Milyoner (Slumdog Millionaire)
IMDb Puanı: 8,0


Mumbai’nin fakir mahallerinde bin bir türlü zorlukla mücadele etmiş genç bir adam, “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasına katılır. Devamında ise beklentilerin çok ama çok üzerinde bir performans sergileyen bu adam, başarısıyla polisi ve sunucuyu şüphelendirir. Fakat her şeye rağmen, bu programın efsanevi yarışmacısı olmayı başarır.


9. Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society)
IMDb Puanı: 8,0


John Keating adında oldukça başarılı bir edebiyat öğretmeni, Hell-ton lakaplı ve fazlasıyla disiplinli bir erkek okulunda görev yapmaya başlar. Öğrencilerin çoğu baskı altındadır. Fakat Keating; bu gençleri şiir ve edebiyattan oluşan farklı bir dünya ile tanıştırır. Özgürlüğü ve farklılıkları anlatan Keating, okul yönetiminin tepkisini çeker. Sonrasında gelişen olaylar ise Keating’in benzersiz bir başarıya imza atmış olduğunu tamamıyla gözler önüne serer.


8. Front of the Class
IMDb Puanı: 8,2


Gerçek bir hikayeden ilham alınan ve öğretmen olma hayaliyle yanıp tutuşanlar için en iyi motive edici filmlerden biri olan Front of the Class; Tourette sendromlu motivasyon konuşmacısı ve öğretmen olan Brad Cohen’in vermiş olduğu inanılmaz mücadeleyi etkileyici bir dille gözler önüne seriyor.


7. Can Dostum (Good Will Hunting)
IMDb Puanı: 8,3


Hem senaryosunu yazan hem de başrollerinde oynayan Matt Damon ve Ben Affleck ikilisinin yanı sıra Robin Williams’ın da etkileyici bir rol sergilemiş olduğu Can Dostum (Good Will Hunting); hayranlık uyandıran bir başarı filmidir. Massachuset Üniversitesi’nde hademe olarak çalışan Will Hunting, zeki ve öğrenmeyi seven bir gençtir. Yoksul bir mahallenin çocuğu olan Will, yakın arkadaşlarıyla birlikte yaşamış olduğu bölgedeki gruplarla kavga edip, hapse gönderilirler. Ancak Will’in potansiyeli, üniversite profesörünün dikkatini çeker ve tek bir şartla hapisten çıkarılır. Bu şart ise terapist ile yeni bir hayata başlamaktır.


6. 3 Idiots
IMDb Puanı: 8,4


Hindistan’ın en iyi mühendislik okulundaki üç kafadarın hayatını anlatan 3 Idiots, aslında yarış üzerine kurulu olan eğitim sistemlerini de eleştiriyor. Tüm zamanların en iyi ve en çok gişe yapan filmlerinden olan 3 Idiots da listemizi süsleyen Aamir Khan başyapıtlarındandır.


5. Can Dostum (Intouchables)
IMDb Puanı: 8,6


Fransız yapımı Can Dostum (Intouchables); geçirmiş olduğu kazadan sonra felç kalan aristokrat Philippe ile cezaevinden yeni çıkmış bakıcısı Driss’in arasındaki dostluğu anlatıyor. Biyografi, dram ve komedi türlerinin harmanından oluşan Can Dostum en iyi motivasyon filmleri arasına da adını yazdırıyor.


4. Şahane Hayat (It’s a Wonderful Life)
IMDb Puanı: 8,6


1946 yapımı Şahane Hayat (It’s a Wonderful Life); iyimserliğin aşılandığı etkileyici bir geri dönüş hikayesini anlatmaktadır. İnsanın karanlık yönlerinin detaylandırıldığı bu efsanevi yapımda; iflas etmiş bir iş adamı, tam intihar edeceği sıra karşısına bir melek çıkar. Sonrasında ise onsuz dünyanın nasıl bir yer olabileceğini fantastik bir şekilde gözler önüne serer.


2. Çöpçüler Kralı
IMDb Puanı: 8,7


Kemal Sunal, Şener Şen, Ayşen Gruda, İlyas Salman ve Erdal Özyağcılar gibi efsanevi oyunculardan oluşan kadrosunun yanı sıra usta yönetmen Zeki Ökten’in de ellerinde hayat bulan Çöpçüler Kralı, Türk sinemasının klasiklerindendir. Öncelerde mahallenin çöpçüsü olan Apti’nin, yanlışlıkla girmiş olduğu gazinoda bir anda hayatının değişeceği bir fırsat yakalamasını konu almaktadır.


2. Forrest Gump
IMDb Puanı: 8,8


Dönemin Oscar ödüllerini silip süpüren Forrest Gump filmi vizyona girmiş olduğu tarihten itibaren efsaneler arasına adını yazdırmıştır. İnanılmaz yeteneklere sahip olan Forrest; öğrenme güçlüğü çeken bir gençtir. 20. Yüzyılın dönüm noktalarının da yer aldığı bu film, Forest’ın akılalmaz başarılarını da gözler önüne sermektedir.


1. Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)
IMDb Puanı: 9,3


Stephen King’in eserinden sinemaya uyarlanan ve gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri olan Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption), Shawshank Cezaevi’nde 20 yıldır mahkum olan, bankacı Andy Dufresne’in burada yaşamış olduğu zorlukları anlatmaktadır.

Birçoğu gerçek hikayelerden esinlenilerek çekilmiş olan bu en iyi motivasyon filmleri, hayatlarımızı değiştirmek için bizlere ilham kaynağı olmaya devam ediyorlar. Azimle zorlukların üstesinden gelmeyi başararak, yepyeni bir hayata ulaşan karakterler, hem hayranlık uyandırıyorlar hem de bizleri şaşkına uğratıyorlar. Peki, listemizde yer alan başarı ve azim konulu en iyi motivasyon filmlerinden hangileri sizlerin de favorileri arasında yer alıyor?
 

damlaa

Üye
Pi’nin Yaşamı

pinin-yasami.jpg


IMDb Puanı: 7,9
Yapım Yılı: 2012

Filmimiz, bir gemi yolculuğu sırasında, kaza sonucu kurtarma teknesi ile okyanusun ortasında tek başına kalan Pi’nin hikayesini konu alıyor. Bu tekne de yiyecek ve içecek bakımından birçok yardım bulunsa da günlerini geçireceğini göz önünde bulundurursak işi fazlasıyla zor gibi gözüküyor. Bununla beraber gemide yer alan bir bir kaptanında suda boğulmak üzere olduğunu gören Pi, ona yardımcı olacaktır Bu ikili arasında ki dostluk ise görülmeye değer.


Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness)

umudunu-kaybetme.jpg


IMDb Puanı: 8,0
Yapım Yılı: 1982

Hem Will Smith’in hem de oğlu Jaden Smith’in olağanüstü performanslarıyla hayat bulan Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness), en iyi motivasyon filmleri arasında yer alıyor. Girişimci Chris Gardner’ın gerçek hayat hikayesinden ilham alınarak beyaz perdeye uyarlanan bu film; parasızlıktan dolayı oğluyla birlikte tuvaletlerde yatıp kalkan Gardner’ın azmini ve hikayesini konu alıyor.

Rocky

rocky.jpg


IMDb Puanı: 8,1
Yapım Yılı: 1976

Hem şarkısı hem de simgesel sahneleriyle tüm zamanların en iyi motivasyon filmleri arasına adını yazdıran bir efsaneyle listemize devam ediyoruz. Rocky Balboa; Philadelphialı fakir ve kimsesi olmayan amatör bir boksördür. Ancak azimli ve disiplinli oluşu onu Apollo Creed ile unvan maçı yapmaya sürükler. Sonrasında ise adeta bir efsaneye dönüşen Rocky, ardık yenilmez bir boksördür.


Akıl Oyunları (Beautiful Mind)


IMDb Puanı: 8,2
Yapım Yılı: 2001

Özellikle matematik bölümünde okuyanların yakından bilecekleri; istatistik, sosyal bilimler, biyoloji, mühendislik, siyasal bilimler, bilgisayar bilimleri ve felsefede de kullanılan Oyun Kuramı’na yapmış olduğu katkılarla Nobel Ekonomi Ödülü’nün sahibi olan John Nash’in hikayesini anlatıyor. Bilim insanı kimliğinin yanı sıra paranoid şizofreni hastalığıyla da cebelleşen Nash’in zorluklara rağmen başardıklarını etkileyici bir dille gözler önüne seriyor.


Dangal

dangal.jpg


IMDb Puanı: 8,4
Yapım Yılı: 2016

Bir diğer Hint filmi olan Dangal’ın başrolünde, ünlü oyuncu Aamir Khan yer alıyor. Khan bu filmde; 19, 29 ve 55 yaşlarındaki görüntüleri ile seyirci karşısına çıkıyor. Mahavir Sigh adlı eski bir güreşçinin kızlarına bu spor dalını öğretmesini konu alan Dangal, spor alanında en iyi motivasyon filmleri arasında yer alıyor.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Ben hic sinama ya gitmedim heripoter harici ama pek bilgim yokk bilgiler icin tesekkürler
 
Top