• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Hatay Yöresi Reyhanlı İlçesine Özgü Tuzda Tavuk Yemeği

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
zEBMT.jpg



Malzemeler
• 1 adet bütün tavuk
• 2 kg kaya tuzu
• 2 adet yumurta akı
• 1 yemek kaşığı paprikalı çeşni
• 1 adet büyük boy patates
• Yeteri miktarda su
Yapılışı
Tavuğu ateşe tutup ince tüylerini temizleyin ve güzelce yıkayın. Tavuğun içine 1 yemek kaşığı MAGGİ paprikalı çeşni dökün ve her tarafına yayın. (Çeşni tuz içerdiği için kesinlikle tavuğun üzerine sürmeyin). Patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölün. Dilimlediğiniz patatesleri tavuğun içine doldurun. (İsterseniz iç pilav hazırlayıp doldurabilirsiniz). Tuzu genişce bir kaba dökün. Üzerine yumurta akı ve yeterince su ilavesi ile hamur haline getirin. Fırın kabının dibine 1 cm kalınlığında tuz hamurunu yayın ve üzerine tavuğu oturtun. Kalan tuzla tavuğun hiçbir tarafı hava alamayacak şekilde kaplayın. 200 C’ ye ayarlı fırında 2 saat, tuz iyice kızarana kadar pişirin. (İsterseniz üzerine biraz alkol döküp, çakmakla yakarak alevler eşliğinde servise getirebilirsiniz). Tavuğun üzerinde tuz tabakasını sert bir cisimle kırın ve tuzları temizleyin. Tavuğu parçalayarak servis edin.
Afiyet olsun.
 
Top