• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

haşhaşlı çörek tarifi

Gül 34

Usta

Tam tadında tam ölçüleri ile haşhaşlı çörek tarifi

Malzemeler
  • 7 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su (maya için)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2,5 su bardağı ılık su (yaklaşık olarak)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
  • 2 su bardağı ezilmiş haşhaş (hazır satılıyor)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Dilerseniz haşhaşın içine 1 su bardağı dövülmüş cevizde koyabilirsiniz
Üzeri için;
1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlanışı
  1. İlk olarak, mayalanmak üzere hamurumuzu hazırlayalım; bir karıştırma veya yoğurma kabına, 7 su bardağı unu alın ve parmağınızla ortasını havuz gibi açarak, havuzun içine şekeri ve ılık suyu alın. Tam olarak burada hiçbir işlem yapmadan 5 dakika bekleyin ki maya aktifleşmeye başlasın.
  2. 5 dakika bekledikten sonra 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve iyice yoğurmak üzere başlayın. Hamurun üzerine yavaş yavaş ılık suyu da ilave ederek yumuşacık bir hamur haline gelene kadar iyice yoğurun.
  3. Üzerine bir miktar streç film kapatın ve içinde bulunan kapla birlikte 1 saat mayalanması için dinlendirin. Dilerseniz 50 derecede yarım saat kadar da dinlendirebilirsiniz.
  4. İç harcı hazırlamak için; bir karıştırma kabında, 2 su bardağı haşhaşı, 1 su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı da cevizi ekleyerek karıştırıp beklemeye alın.
  5. Haşhaşlı çöreği hazırlamak için; bir zemini yağlayın ve mayalanan hamurunuzu üzerine alın. Hamuru dört eşit parçaya bölün.
  6. Hamurları elinizle açıp genişletin. Üzerine haşhaşlı iç harçtan sürün. Haşhaşı iyice hamurun üzerine yayın. Kalan diğer üç parçaya da aynı şekilde işlemi yapın ve üst üste yerleştirin. Tam burada hamuru tek parça halinde kocaman yaparak da haşhaşlı iç malzemeden sürüp hazırlayabilirsiniz.
  7. Üst üste dizdiğiniz hamuru elinizle çekerek büyütün. Elinizle büyütürken hamuru yuvarlak değil de dikdörtgen şekline getirmeye çalışın. Tam olmasa da benzeyecektir. Ardından ortadan ikiye bölün ve sonrasında ikiye böldüğünüz hamurun tek tarafında 4 cm kadar şeritler kesin.
  8. Kestiğiniz şeritlerin iki ucunu da ellerinizle tutarak ayrı ayrı yönlere kıvırarak şeker sarar gibi sarın. İşte haşhaşlı burgu çörekleriniz hazır.
  9. Fırın tepsisine haşhaşlı çörekleri dizin üzerine yumurta sarısını sürün. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Tepsi mayası yapın. Sonra da 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığının gitmesini bekleyin ve servise hazır.


hashasli-corek-nasil-yapilir-hashasli-corek-tarifi-ve-hashasli-corek-yapimi-1580032510.jpg
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Haşhaşlı Çörek​

🍃
1su bardağı ılık süt
🍃
1su bardağı ılık su
🍃
Yarım su bardağı sıvı yağ
🍃
1 paket instant maya 10gr lık
🍃
1 yemek kaşığına yakın tuz
🍃
4yemek kaşığı şeker
🍃
5 bardak un
İçine sürmek için 1çay bardağı sıvıyağ
🍃
yarım paket haşhaş ezmesi
🍃
3 yemek kaşığı şeker
🍃
yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi.

Hazırlanışı Öncelikle ılık süt,şeker, maya bir kapta karıştılıp 7.dk beklenir.​

🍃
hamurun diğer malzemeleride eklenip hamur yoğrulur.
🍃
sitreçle hava almayacak şekilde 1saat mayalandırılır.
🍃
İç malzemeleri bir kapta karıştırıp hazır edilir.
🍃
tezgahın yada masanın üzerini biraz sıvı yağlayıp mayalanmış hamuru üzerine alın.
🍃
elinizi sıvı yağlayıp hamuru esneterek kare şekli vererek elinizle biraz açın.
🍃
haşhaş içini bu hamurura sürüp bıçakla 4e bölün.
🍃
dört parçayı üst üste koyup yine elinizle hafif hafif bastırarak hamuru büyütün yaklaşık bir fırın tepsi içi büyüklüğünde oluyor.
🍃
çok fazlada inçeltip hamuru delmeyin.
🍃
açtığınız hamuru 2parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
🍃
kestiğiniz şeriti iki ucunu tutup birleştirin ve burma şeklinde döndürüp yağlı kağıt serilmiş tepsize dizin.
🍃
diğer şetitler içinde aynı işlemi uygulayın.
🍃
yaklaşık 15-20 dk tepside üstü açık dinlendirip 170c fırında pişirin.
 
Top