Hard Diskten Ses Gelmeye Başlarsa Ne Yapmalısınız?

Düş

Özel Üye
Özel üye
Modern teknoloji sayesinde istediğiniz verileri depolamak için hem daha fazla kaynak bulabiliyor hem de istediğiniz şekilde depolama sağlayabiliyorsunuz. Bu amaçla hazırlanan depolama araçları da elbette hacmi, kullanım imkanı ve özelliği ile binlerce model sağlıyor. Bu nedenle geçmişten günümüze kadar ilerleyen teknolojilerle daha kolay kullanılan modeller üretildiğini görebilirsiniz.

Bu tarz ürünlerin artması ve daha fazla kullanım alanı elde edilmesinin bir nedeni ile kullanılan materyallerin çoğalmasıdır. Bu anlamda birçok farklı malzeme kullanılarak hard disk oluşturulabildiği için hem fiyat hem de özellik olarak seçebileceğiniz uygun modelleri bulabiliyorsunuz. Kullanılan malzeme ve teknoloji gereği de hacmi daha büyük olan, daha sessiz çalışan ve daha çok işinize yarayan modeller üretilebiliyor.

En çok merak edilen konu hard diskten ses gelmeye başlarsa ne yapmalı sorusudur. Sessiz çalışma özelliğine sahip olduğu için hard diskten gelen bir ses bir arıza göstergesi olabilir. Genelde çalışma performansı sessiz olan bu araçlarda veri transferi yapılması halinde ufak sesler gelebilir. Bu durumu ayırt edemediğiniz zaman hard diski incelemek ya da kendi başınıza herhangi bir işlem yapmak bozulmasına yol açacaktır. Bu nedenle öncelikle sesleri ayırt etmeniz gerekir.



Normalinden daha fazla ses çıkıyorsa ya da veri aktarımı dışında fark ettiğiniz bir ses seviyesi varsa bu durum hard diskin bozulmaya başladığınız göstergesidir. Öncelikle önlem almanızda yarar var. Genelde hard diskin bozulmaya başlası beraberinde farklı sorunlara da neden olabilmektedir. Hard diskten ses gelmeye başlarsa ne yapmalı sorusuna cevap olarak yapmanız gereken ilk şey elbette verilerinizi yedeklemek olacaktır. Eğer cihazınız hala kullanılabilir durumda ise verilerinizi yedekleyerek koruma altına almanız gerekir. Çünkü ani bir çöküşte topladığınız tüm veriyi kaybedebilirsiniz.

Hard diski takıp çıkarmak, farklı işlemler uygulamak cihaza daha çok zarar vereceği için tamir için uğraşmak yerine öncelikle verilerinizi güven altına almanız gerekir. Bunun dışında elbette bilinen servislerden destek isteyebilirsiniz. Genelde bu tür sorunların başlangıcında insanlar kendi çabası ile onarma işlemi yapmak istediği için veriler zarar görebilmektedir. Oluşan sorunlarda yardım alabileceğiniz firmamız teknik destek vererek verilerinizi kurtarmanızı ve cihazınızın tamirini sağlayabilir. Bu nedenle bir uzman yardımını tercih ederek verilerinizi güven altına alabilirsiniz. Bunun yanı sıra yapacağınız her işlemde diğer parçalara da zarar verebilirsiniz. Bazı parçalar çok hassas yapıda olduğu için bozulma riski çok yüksektir. Uygun ekipman ve yeterli bilgiye ihtiyaç duyulur. Bu nedenle bu tür durumlarda firmamızın uzmanlarından destek almanız verilerinizi kurtarmak kadar maddi kaybınızı önlemeniz için de gereklidir.

Kısacası hard diskten ses gelmeye başlarsa ne yapmalı sorusuna verilebilecek en iyi yanıt bir uzman desteği almak olacaktır. Aksi halde kalıcı olarak kaydettiğiniz her şeyi bir anda kaybedebilirsiniz. Hard diskten ses gelmesinin yanı sıra arıza belirtileri de görülmeye başlanacaktır. Ses gelmesi dışında donmalar yaşanması, cihazın yavaşlaması transfer sırasındaki verilerin kaybolmasına yol açabilir. Bu nedenle cihazınızda sorun görmeye başladığınız anda verileri yedeklemeye başlamanızda yarar var. Bu tür sorunlar genelde elektrik kesintilerinin sık yaşanması halinde ya da cihazın darbe alması halinde görülmesi muhtemel olaylardır.
 

r0se

Forum Onuru
Özel üye
Sık sık yaşadığım olay mavi ekran görüyordum.
Harddisk te yeni takıldı ama neden böyle yapıyor anlamamıştım.
Hata kodunu araştırıp verilen yönergeleri izlediğimde sorun ortadan kalktı. Ama yeniden bir donma yavaşlama yaşamaya başladım bence makine yaşlanıyor .d

Bilgi için teşekkürler.
 
Bilgisayarı fişi çekerek kapatmamak gerekiyor. Sabit diskin üzerindeki levhalar dönerken, iğne birden olduğu yerde durup, altında dönen plağı çizebiliyor yada zarar verebiliyor. Reset atmak, fişten çekmek sabit diskin en büyük düşmanı.

Güzel bilgiler Düş, teşekkürler.
 
Top