Hangi Pekmez Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Pekmez... Şifalıdır, lezzetlidir, manilere, tekerlemelere konu olmuştur. Tahin ile birleşince daha bi' güzel olur. Birçok pekmez çeşidi bulunuyor bildiğiniz üzere. Gel gelelim hangi pekmez neyden yapılır ve faydaları nedir?

images

Üzüm Pekmezi



En yaygın olarak sofrala gelen pekmezdir üzüm pekmezi. Çıkışı çok ilginçtir bu pekmezin, üzümün bolca yetiştiği yerlerde kalan üzümleri değerlendirmek için yapılmış ilk zamanlar. Ancak daha sonra tadından ziyade faydasının namı yürüyünce özel olarak pekmezlik üzüm üretimleri başlamış.

Üzüm pekmezinin faydaları nelerdir?

Düzenli tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan enerji ve karbonhidratı sağlar. İçinde ayrıca; demir, magnezyum, potasyum bulunur ve günde bir kaşık tüketerek bile bunları alabilirsiniz. Vücuda kan yapar, kansızlığa iyi gelir. İçinde yer alan şekerler tamamen doğaldır ve bunlar, insan vücudu tarafından hızla emilirerek metabolizmayı hızlandırır. 100 gram üzüm pekmezi; 175 gram kırmızı et ve 500 ml inek sütüne eş değer kalori/enerjiye sahiptir.

İştahsızlığa iyi gelir. Bebeklerin gelişimini destekleyerek yeni doğum yapmış kadınların sütünü artırır. Vücuttaki kan dolaşımını hızlandırır ve damar hastalıklarının önüne geçer. Doğal bir antiaging’dir (yaşlanma karşıtıdır). Sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklar sonucunda ciltte oluşan bozulmaları onarır.

Dut Pekmezi

Dut pekmezinin faydaları nelerdir
?

Anemi hastalığına iyi gelen yiyeceklerden birisidir. Üzüm pekmezinde olduğu gibi kansızlık çeken kişilere yardımcı olur, kan yapar. Mide rahatsızlıklarının önüne geçerek mideyi rahatlatır. Ülser ve gastrit şikayeti bulunan insanlar özellikle dut pekmezi tüketmelidir. Solunum yollarına iyi gelerek astım ve bronşitin tedavisinde etkilidir.

Kış aylarında vücudun direncini artırarak soğuğa karşı korur. Spor öncesi tüketildiğinde enerji verir. Büyüme çağındaki çocukların beyin gelişimini destekler. Suyla seyreltildikten sonra gargara olarak kullanmak, ağız ve boğaz enfeksiyonlarının oluşumunu engeller. Özellikle çocuklarda çokça rastlanan pamukçuk hastalığına iyi gelir.



HURMA PEKMEZİ
Türkiye'de çok bilinmez ama hurma pekmezi de tam bir şifa deposudur. Bakın nelere iyi gelir;
*Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıcı bir etkisi vardır.
Hangi pekmez neye iyi gelir?

Hurma pekmezi, uzun süre aç kalındığında, üzerinizde oluşacak olan halsizliğe karşı çok faydalıdır.Spor yapanlar içinse enerji içeceği görevini görür.
Hangi pekmez neye iyi gelir?

HURMA PEKMEZİ : ÖKSÜRÜĞÜN DERMANI
*Zihnin ve beden gelişimine yardımcı olur.
*Kuru öksürüğünüzü keser. *Boğaz ağrınızı giderir. *Bronşit ve soğuk algınlığına karşı etkilidir.
*En önemlisi ise kansere karşı bitkisel bir çözümdür. Sizi kansere karşı önkoruyucu olarak korur.

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?

Keçiboynuzu pekmezi diğer pekmezlere oranla kalsiyum açısından daha zengindir. Bu özelliği sayesinde, kemik sağlığına ve kemik erimesine iyi gelir. İçinde yoğun şekilde bulunan E vitamini; astım, bronşit başta olmak üzere grip ve nezleyle savaşır. Kronik öksürüklerin tedavisinde en etkili pekmezdir.

Sindirim sistemi hastalıklarına da etki ederek şişkinliği önler. İçerdiği sodyum ve potasyum sayesinde karaciğer sağlığında etkilidir. Kalp çarpıntılarını önler, kalp sağlığına iyi gelir. Cinselliğe de iyi gelerek vücuda enerji sağlar.

Andız Pekmezi



Andız ağacının tüm nimetlerinden faydalanarak elde edilir. Öyle ki yapımında kozalaklarının özü de kullanılır ağacın meyveleri de... Bu pekmez nasıl şifa deposu olmasın?

Andız pekmezinin faydaları nelerdir?

Saç ve saç diplerini besleyerek saç dökülmelerini önler. Ağız içinde oluşan aft ve yaraların tedavisinde etkilidir. Hastalıklara bağlı oluşan ateşin düşmesine yardımcı olur. Diğer pekmezlerde olduğu gibi andız pekmezi de balgam söktürür. Yine diğer pekmezlerde olduğu gibi solunum yollarına etki ederek bronşite de iyi gelir. Dalak sağlığını destekler ve hastalıklardan korur.

Gut hastalığına iyi gelen pekmezdir. Vücudun içinde oluşan ve biriken toksinlerin dışarı atılımına yardımcı olur. İdrar yollarındaki iltihabın çözülmesine yardımcı olur. Ciltte oluşan iltihap, çıban ve sivilcelere haricen sürerek yok etmenize yardımcı olur.

Hangi pekmez neye iyi gelir?

KARADUT PEKMEZİ
*İdrar söktürmeye yardımcı olur.
*Mideyi kuvvetlendirir. Özellikle ülser sorunu olanlar için önerilir.
*Bronşite ve öksürük gidermeye yardımcı olur. Göğüs ağrılarını giderir.
Hangi pekmez neye iyi gelir?

KARADUT PEKMEZİ DİŞLERE YARAR
*Kilo alımına yardımcı olur. Kan yapıcıdır.
* Bebeğini emziren annelerde süt artırmaya yardımcı olur.
*Yapısında bulunan yüksek vitamin ve mineral içeriği ile diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.

Şeker Pancarı Pekmezi



İçinde hiçbir katkı maddesi olmayan pekmezlerden birisidir. (Diğer pekmezler de aynı şekilde katkı maddesi olmadan üretiliyor ancak şeker pancarı pekmezi yaygın olmadığı için bu bilgiyi vermek istedik) Şeker pancarı toplandıktan sonra üzerindeki topraklardan arındırılıp pekmez haline gelir.

Şeker pancarı pekmezinin faydaları nelerdir?

Özellikle kış hastalıklarına karşı vücudu korur. Sağladığı doğal enerji insana hareket kabiliyeti sağlar, sporu destekler. Yenildikten sonra vücut ısısını yükselten pekmezdir. Bu nedenle kışın tüketimi artar. Vücudun ihtiyacı olan demirin büyük miktarını sağlar. Kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum bakımından zengindir. Anlık mide yanmalarına ve ekşimelerine iyi gelir.

Zayıf ve yorgun düşen bünyeye enerji verir. Düzenli ve sağlıklı kilo alımını artırır. Yüksek tansiyondan şikayetçi insanların tüketmesi önerilir. Ağır yenilen öğünlerden sonra tüketildiğinde hazmı kolaylaştırır.
 
Top