• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Hangi İllerde Acemi Birliği Var

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
Hangi İllerde Acemi Birliği Vardır




Acemi Birliği Var Olan İller Hangileridir

İzmir / Narlıdere - Er Eğitim Alayı
İzmir / Bornova Jandarma Er Eğt.
İzmir / Gaziemir Ulaştırma
İzmir / Seferhisar Muharebe
Manisa / Batıkışla, Alaşehir, Kırkağaç Komando ve Doğukışla
Sivas / Temeltepe
Isparta / Eğirdir Dağ Komando
İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı
Kayseri - 1. Komando Tugayı
Ankara / Etimesgut - Alay

Yakınları ile haberleşme

Acemi erler katıldıkları ilk günden itibaren, Birlik postanesi ve Bölüklere ait ankesörlü telefonlarla, ayrıca hafta içerisinde öğle istirahatlerinde ve mesai bitiminden yat saatine kadar olan sürede, hafta sonlarında ise, 09.00-20.00 saatleri arasında ailelerini telefon ile arayabilmekte, aile ve yakınlarında kendilerine bildirilen telefon numaralarından, yukarıda belirtilen saatlerde acemi erlerle görüşebilmektedirler.

Erlerin yakınlarına yazmış oldukları mektuplar, ücretsiz olarak postalanmakta, gelen mektup, koli ve emanetler Bölük Komutanları tarafından kontrol edildikten sonra sahiplerine verilmektedir.

Yemin Töreni, tarihi, ve hafta sonu izinleri :

Yemin töreni, dört haftalık temel eğitim safhasının bitimini müteakip Cuma günleri yapılmaktadır.

Dört haftalık temel eğitim safhasını tamamlayıp yemin eden acemi erlere hafta sonu bir gün çarşı izni verilmektedir (Yemin töreninden önce çarşı izni verilmemektedir). Yemin törenin olduğu gün garnizon dışına çıkmamak kaydı ile acemi erlere, annesi, babası, eşi,evli ağabey ve ablası refakatinde bir gün yat izni verilir. Acemi erler çarşı izinlerini 1 no lu (askeri elbise) kıyafet ile çıkarlar.

Ziyaret ile ilgili hususlar :

Ziyaretçilerin yükümlülerin eğitimini aksatmadan görüşebilmesi için, hafta içi mesai saatleri içerisinde 13.00-14.00 saatleri arası ve akşam 17.30-20.00 saatleri arasında ve hafta sonları ise Cumartesi günleri saat 12.00’ den sonra, Pazar günleri ise gün boyu ziyaretlerine müsaade edilmektedir. Ziyaretlere ailesi, akrabaları, yakın arkadaşları ve tanıyan herkes gelebilir.

Sağlık hizmetleri ile ilgili hususlar :

Birliklerde asgari 30 yataklı iaşeli revir bulunmakta olup, biri diş tabibi olmak üzere yeteri kadar doktor görev yapmaktadır. Acemi erler birliklere katıldıkları ilk hafta bu tabipler tarafından sağlık taramasından geçirilirler. Her birlikte 24 saat süreli acil müdahale odası ve mesai saatlerinde erlerin muayene oldukları muayene odaları mevcuttur. Revirde tedavisi mümkün olmayan hastalar en yakın Askeri Hastaneye yada Devlet Hastanesine sevk edilirler. Tüm bu muayene, tedavi ve ilaç masrafları Devlet tarafından karşılanır.

Beslenme ile ilgili hususlar :

Beslenme ihtiyaçları birlik mutfağından karşılanmaktadır. Mutfaklar en son teknoloji ile donatılmış olup, hijyenik koşullarda hizmet vermektedir. Birlik mutfaklarında genellikle sabah kahvaltısı üç çeşit, öğle yemeği dört çeşit ve akşam yemekleri üç çeşit çıkarılmakta olup, günlük kalorisi 3400-5000 civarındadır. Mutfağın fırın bölümünde üç öğün taze ekmek yapılmaktadır. Birlik mutfaklarında sivil aşçı, fırında sivil fırıncı tarafından hizmet verilmektedir. Mutfaklardan alınan yemekler özel termoslarla sıcaklığını ve tazeliğini kaybetmeden yemekhanelere getirilir, yine özel ısıtmalı benmari cihazları ile muhafaza edilerek servis yapılır.

Temizlik-hijyenik durumlar :

Birliklerde görev yapan Veteriner Hekimler tarafından mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet gibi müşterek kullanılan yerlerde sık sık ilaçlama yapılmak suretiyle bulaşıcı ve mikrobik hastalıklara karşı önlem alınmaktadır.

Her Taburun asgari iki adet banyosu bulunmaktadır. Bu banyolar bir defada ortalama elli kişiye hizmet edecek kapasitede olup acemi erlerin haftada en az iki kez banyo yapma imkanları bulunmaktadır. Ayrıca her sabah saat 05.00-06.00 saatlerinde ihtiyaç duyulması halinde banyo yapılabilmektedir.

Erbaş ve erlerin bütün çamaşırları birliklerce görevlendirilen personel tarafından toplanarak haftada bir gün birlik çamaşırhanesinde son sistem otomatik yıkama makinelerinde kaliteli deterjanlar ile yıkanmaktadır.

Kolaylık tesisleri ve hizmetler :

Erbaş ve erlerin faydalanacağı bütün tesisler mevcuttur. Personel, alışveriş ihtiyaçlarını mevcut kantinlerden, dinlenme ve istirahat saatlerinde ise Bölük çay ocağı-bahçesi, yemekhanesi ve spor komplekslerinden faydalanırlar. Eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere seyyar kantinler hizmet vermektedir. Bölüklerde berber, terzi ve saraç mevcuttur.

Günlük mesai :

Acemi erler kış ve yaz mesai çizelgesinde her gün saat 06.30 da kalkar, şahsi temizlik, kendi sorumlu oldukları koğuş ve dolap temizliklerini yaptıktan sonra kahvaltılarını yaparlar. Öğleden önce beş saat eğitim yapılarak mevsim şartlarına göre 13.00-14.00 saatleri arasında öğle yemeği ve dinlenmeye geçilir. Öğleden sonra üç saat daha eğitim yapılarak 17.30 da akşam yemeğine girilir. Bir saat gece dersini müteakip TV., sinema izlenmesi gibi faaliyetler için serbest bırakılır.

Uğurlama, dağıtım izini ve yeni birliğe katılış :

Acemi erler on haftalık eğitim sürelerini tamamladıktan sonra yeni birliklerine katılmak üzere on günlük dağıtım iznine ayrılırlar.Birliklerde acemi eğitimini tamamlayan erler onuncu haftanın sonunda birlikte bulunan personel tarafından törenle uğurlanır. Erleri taşıyan otobüsler birlikler tarafından kiralanır.

Acemi erler dağıtım izni sonunda, dağıtım oldukları birliklere, acemi birliğinden kendisine teslim edilen izin kağıdı, kimlik kartı, giyecekler ve diğer eşyaları ile birlikte verilen süre sonunda katılırlar.
 
Top