Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Hangi Etle Hangi Yemek Yapılır?
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="YoRuMSuZ" data-source="post: 907524" data-attributes="member: 1"><p>Tam da Kurban Bayramı ve etlerin ortalıkta bol miktarda olduğu şu günlerde hangi etle neler yapılabilir konusu hanımları çok yakından ilgilendiren bir durum.</p><p></p><p>Genel bir kural vardır; hayvanın fazla hareket etmeyen kısımları çabuk, çok hareket eden kısımları geç pişer. Mesela, sığır etlerinde sırtın ortasından çıkan bonfile çok çabuk pişer. Pirzola çok çabuk pişer. Paçanın (ayak) veya hemen üstündeki inciğin pişmesi de çok uzun sürer. Uzun sürede pişen paça, incik gibi kısımlarla yapılan et suyu çok şifalıdır, özellikle hastalara, büyüme çağındaki çocuklara, kemik hastalığı olanlara içirilir.</p><p></p><p>Paça suda haşlanır, çorbası yapılır.</p><p>İncik suda haşlanır, sulu yemek olarak tüketilir. Tandırı yapılabilir.</p><p>Kol ve buttan kuşbaşı et çıkarılır, kıyma yapılır. Çiğköfte, kebaplar, kavurmalar buradan çıkan etle hazırlanır. Kol veya but bütün bırakılıp fırında, tandırda, tencerede pişirilir.</p><p>Pirzola ve fileto çabuk pişer; ızgaralarda veya tencere yemeklerinde kullanılır.</p><p>Döş (boşluk) karın kısmından çıkar. Bol yağlı ve yumuşak bir ettir. Tencere yemeklerine, kuru fasulyeye, lahmacun harcına, sucuk kıymasına katılır.</p><p>Gerdan suda haşlanır, çorbası yapılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YoRuMSuZ, post: 907524, member: 1"] Tam da Kurban Bayramı ve etlerin ortalıkta bol miktarda olduğu şu günlerde hangi etle neler yapılabilir konusu hanımları çok yakından ilgilendiren bir durum. Genel bir kural vardır; hayvanın fazla hareket etmeyen kısımları çabuk, çok hareket eden kısımları geç pişer. Mesela, sığır etlerinde sırtın ortasından çıkan bonfile çok çabuk pişer. Pirzola çok çabuk pişer. Paçanın (ayak) veya hemen üstündeki inciğin pişmesi de çok uzun sürer. Uzun sürede pişen paça, incik gibi kısımlarla yapılan et suyu çok şifalıdır, özellikle hastalara, büyüme çağındaki çocuklara, kemik hastalığı olanlara içirilir. Paça suda haşlanır, çorbası yapılır. İncik suda haşlanır, sulu yemek olarak tüketilir. Tandırı yapılabilir. Kol ve buttan kuşbaşı et çıkarılır, kıyma yapılır. Çiğköfte, kebaplar, kavurmalar buradan çıkan etle hazırlanır. Kol veya but bütün bırakılıp fırında, tandırda, tencerede pişirilir. Pirzola ve fileto çabuk pişer; ızgaralarda veya tencere yemeklerinde kullanılır. Döş (boşluk) karın kısmından çıkar. Bol yağlı ve yumuşak bir ettir. Tencere yemeklerine, kuru fasulyeye, lahmacun harcına, sucuk kıymasına katılır. Gerdan suda haşlanır, çorbası yapılır. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Hangi Etle Hangi Yemek Yapılır?
Top