• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Hangi Etle Hangi Yemek Yapılır?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Tam da Kurban Bayramı ve etlerin ortalıkta bol miktarda olduğu şu günlerde hangi etle neler yapılabilir konusu hanımları çok yakından ilgilendiren bir durum.

Genel bir kural vardır; hayvanın fazla hareket etmeyen kısımları çabuk, çok hareket eden kısımları geç pişer. Mesela, sığır etlerinde sırtın ortasından çıkan bonfile çok çabuk pişer. Pirzola çok çabuk pişer. Paçanın (ayak) veya hemen üstündeki inciğin pişmesi de çok uzun sürer. Uzun sürede pişen paça, incik gibi kısımlarla yapılan et suyu çok şifalıdır, özellikle hastalara, büyüme çağındaki çocuklara, kemik hastalığı olanlara içirilir.

Paça suda haşlanır, çorbası yapılır.
İncik suda haşlanır, sulu yemek olarak tüketilir. Tandırı yapılabilir.
Kol ve buttan kuşbaşı et çıkarılır, kıyma yapılır. Çiğköfte, kebaplar, kavurmalar buradan çıkan etle hazırlanır. Kol veya but bütün bırakılıp fırında, tandırda, tencerede pişirilir.
Pirzola ve fileto çabuk pişer; ızgaralarda veya tencere yemeklerinde kullanılır.
Döş (boşluk) karın kısmından çıkar. Bol yağlı ve yumuşak bir ettir. Tencere yemeklerine, kuru fasulyeye, lahmacun harcına, sucuk kıymasına katılır.
•Gerdan suda haşlanır, çorbası yapılır.
 
Top