Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Hangi Ayda Hangi Balık?
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 80536" data-attributes="member: 41"><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Ocak</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, lezzetlerini muhafaza eder.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Çinekop, kofana, minekop boldur.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Midyenin mevsimi başlamıştır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Tekir, kırlangıç bolca avlanır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Şubat</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Bu ayda kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Tekir bol çıkar, uskumru, lüfer ve palamut yağını kaybetmeye başlar.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Gümüş balığı, kefal, derepisisi, minekop ve midye lezzetle yenir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Mart</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ise çiroz olmaya başlar.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue"></span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Nisan</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Kalkan lezzet bakımından yine başta gelir ve en bol zamanıdır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara göre bu ayda balık daha boldur.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Mayıs</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">İstakoz, levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit zevkle yenir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Kalkan yavrusu ve gelincik çıkmaya başlar.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Haziran</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Bu ayda balıklar az tutulur, geçici olarak Karadeniz'e giderler. Dip balıkları da yumurtalarını dökmüş olduklarından, dağınık gezerler. Bu sebeple haziran ayı verimsizdir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Temmuz</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Tekir, barbunya yine lezzetini devam ettirir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Istakoz ve pavurya bolca çıkar.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Ağustos</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Çingene palamudu mevsimi açar.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Sardalya, kılıç, mercan, sinağrit, ıstakoz ve pavurya yine lezzetlidir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue"></span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Eylül</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Sardalya ve kılıç lezzetini devam ettirir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Palamut irileşmiş olur.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Ekim</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara Denizi'ne dönüşe başladığı aylardır. Bu, her çeşit balığın bollaşması demektir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Kasım</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder. </span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Pisi'nin en nefis olduğu aydır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"><span style="color: Blue">Aralık</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Uskumru, lifer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Tekir boldur.</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Hamsinin de en lezzetli zamanıdır.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 80536, member: 41"] [B][COLOR="Red"][COLOR="Blue"]Ocak[/COLOR] Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, lezzetlerini muhafaza eder. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop, kofana, minekop boldur. Midyenin mevsimi başlamıştır. Tekir, kırlangıç bolca avlanır. [COLOR="Blue"]Şubat[/COLOR] Bu ayda kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder. Tekir bol çıkar, uskumru, lüfer ve palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş balığı, kefal, derepisisi, minekop ve midye lezzetle yenir. [COLOR="Blue"]Mart[/COLOR] Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ise çiroz olmaya başlar. [COLOR="Blue"] Nisan[/COLOR] Kalkan lezzet bakımından yine başta gelir ve en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara göre bu ayda balık daha boldur. [COLOR="Blue"]Mayıs[/COLOR] İstakoz, levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit zevkle yenir. Kalkan yavrusu ve gelincik çıkmaya başlar. [COLOR="Blue"]Haziran[/COLOR] Bu ayda balıklar az tutulur, geçici olarak Karadeniz'e giderler. Dip balıkları da yumurtalarını dökmüş olduklarından, dağınık gezerler. Bu sebeple haziran ayı verimsizdir. [COLOR="Blue"]Temmuz[/COLOR] Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir. Tekir, barbunya yine lezzetini devam ettirir. Istakoz ve pavurya bolca çıkar. [COLOR="Blue"]Ağustos[/COLOR] Çingene palamudu mevsimi açar. Sardalya, kılıç, mercan, sinağrit, ıstakoz ve pavurya yine lezzetlidir. [COLOR="Blue"] Eylül[/COLOR] Sardalya ve kılıç lezzetini devam ettirir. Palamut irileşmiş olur. Lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar. [COLOR="Blue"]Ekim[/COLOR] Geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara Denizi'ne dönüşe başladığı aylardır. Bu, her çeşit balığın bollaşması demektir. [COLOR="Blue"]Kasım[/COLOR] Ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder. Pisi'nin en nefis olduğu aydır. [COLOR="Blue"]Aralık[/COLOR] Uskumru, lifer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Tekir boldur. Hamsinin de en lezzetli zamanıdır.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Hangi Ayda Hangi Balık?
Top