Şeker Hamuru ve Marzipan ile Gül Yapımı
1- Hamurdan küçük bir parça koparıp resimde görülen gül filizi şeklini verelim. Gülün yapraklarını bu filizin etrafına tek tek saracağız.
2- Yaprak yapmak için ise, önce resimde görüldüğü kadar bir miktar hamur koparıp elimizle yuvarlayalım. Naylon yardımıyla(resimdeki buzdolabı poşeti) hamurumuzu şekillendireceğiz.
3- Hamuru naylonun ortasına koyup naylonu hamurun üzerine örtelim. Ve parmağımızla hamurun üzerine bastıralım.
4- Ve parmaklarımızla hamuru bastırarak yayalım. Bir gül yaprağı şeklini alacak şekilde çalışalım.
5-6 -Naylonu kaldırdığımızda alttaki hamur gül yaprağı gibi ince olmalıdır.
7-8 - Gül filizinin etrafına yaptığımız ilk yaprağımızı saralım.
9-10 - Tek tek aynı yukarıda tarif ettiğim gibi gül yapraklarını filizin etrafına sıra sıra dizelim.
11-12 - Gülün bittiği zaman bıçakla alttaki fazla hamuru keselim.
13- Kestiğimiz gülün alt kısmını elimizle nazikçe yuvarlayalım. ve istediğiniz yuvarlıklığı elimizle tamamlayalım.
14- Gül pastanın üzerinde yer almaya hazır.
1- Hamurdan küçük bir parça koparıp resimde görülen gül filizi şeklini verelim. Gülün yapraklarını bu filizin etrafına tek tek saracağız.
2- Yaprak yapmak için ise, önce resimde görüldüğü kadar bir miktar hamur koparıp elimizle yuvarlayalım. Naylon yardımıyla(resimdeki buzdolabı poşeti) hamurumuzu şekillendireceğiz.
3- Hamuru naylonun ortasına koyup naylonu hamurun üzerine örtelim. Ve parmağımızla hamurun üzerine bastıralım.
4- Ve parmaklarımızla hamuru bastırarak yayalım. Bir gül yaprağı şeklini alacak şekilde çalışalım.
5-6 -Naylonu kaldırdığımızda alttaki hamur gül yaprağı gibi ince olmalıdır.
7-8 - Gül filizinin etrafına yaptığımız ilk yaprağımızı saralım.
9-10 - Tek tek aynı yukarıda tarif ettiğim gibi gül yapraklarını filizin etrafına sıra sıra dizelim.
11-12 - Gülün bittiği zaman bıçakla alttaki fazla hamuru keselim.
13- Kestiğimiz gülün alt kısmını elimizle nazikçe yuvarlayalım. ve istediğiniz yuvarlıklığı elimizle tamamlayalım.
14- Gül pastanın üzerinde yer almaya hazır.