Hamilton'ın gözü şampiyonlukta

Hamilton'ın gözü şampiyonlukta


Hamilton Formula 1 kariyerine tarihe geçen bir başlangıç yaptı


Katıldığı ilk üç yarışta da podyuma çıkan ilk çaylak pilot olarak F1 tarihine geçen Lewis Hamilton, şampiyonluğa oynamaması için bir neden göremediğini söyledi.

Formula 1'in 57 yıllık tarihine ilk üç yarışının hepsinde podyuma çıkan ilk pilot olarak geçen Hamilton, dünya şampiyonluğu için mücadele edebileceğini söyledi:

"Bunun olmaması için bir neden göremiyorum. Onunla (Alonso) aynı arabadayım ve görünen o ki aynı seviyede rekabet edebiliyorum."

Bahreyn'de elde ettiği ikincilikle 22 puana ulaşan ve aynı puana sahip Kimi Raikkonen ile Fernando Alonso zirveyi paylaşan İngiliz pilot, "bu istikrarı sürdürmek kaydıyla yarış birinciliğinin uzak olduğunu sanmıyorum. Arka arkaya başarılar daha rahat ve güvenli hissetmemi sağlayacak" dedi

Vodafone McLaren takımının genel müdürü Martin Whitmarsh da 22 yaşındaki pilota güvenini, "şu anda liderliği üç pilot paylaşıyor, bu demektir ki şampiyonluğa üç aday var" sözleriyle dile getirdi.

Hamilton 10 yıldır çalıştıklarını ifade eden Whitmarsh, "bu yıl şampiyonluğa oynayacağına inanmasaydık ona bu koltuğu vermezdik. Ancak ona asla baskı uygulamıyoruz. Şu ana kadar çok iyi gidiyor ve İspanya'da mutlaka kazanmak isteyecek" dedi.

Whitmarsh, takımda ilk sezonunu geçiren son iki yılın dünya şampiyonu Fernando Alonso'nun mücadeleyi bırakmayan bir pilot olduğunu ve zirve yarışında en az Hamilton kadar iddialı olduğunu da sözlerine ekledi.

Hamilton, Bahreyn'de Ferrari ile aralarındaki farkı biraz daha kapattıklarını belirterek, "Barcelona'da en az buradaki kadar hızlı olmalıyız" dedi.
 
Top