• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Hamile olabileceğinizin 12 işareti

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
  • Hamile olup olmadığınızı mı merak ediyorsunuz? Vücudunuza yakından bakın! Birazdan okuyacağınız semptomlardan birkaçını yaşıyorsanız ve adetiniz geciktiyse, eczaneden bir hamilelik testi ya da doktor randevusu almanın zamanı gelmiş olabilir.

  • 1- Ağrılı göğüsler
    Ağrılı göğüsler, en yaygın bir hamilelik semptomlarından biri. Bu dönemde meme dokusu hormonlara karşı oldukça hassastır. Yumurta döllendikten sonra vücudunuzda Progesteron ve hCG seli başlar. Bu hormonlar kan hacmini arttırarak memelerinizi normalden şiş ve ağır hissetmenize sebep olur.


  • 2- Kramplar
    Regl olmadan hemen önceki dönem gibi kramplar hissedebilirsiniz ama bu aslında implantasyon (döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yapıştığı zaman) tarafından tetiklenir. Sonraki dokuz ay boyunca yaşayacağı muazzam genişlemeye hazırlık için rahminiz biraz gerilmiş olabilir.



    3- Lekelenme
    Çoğu kadın hafif lekelenmeleri regl ile karıştırabilir ama bunların yüzde 25'i implantasyon dönemindeki lekelenmelerdir. Eğer reglinizin normalden daha kısa ya da farklı geçtiğini fark ederseniz, bu hamile olmanızdan kaynaklanıyor olabilir.


  • 4- Yorgunluk
    Eğer ofiste yapabildiğiniz tek şey biraz kestirmeyi düşünmekse ya da spor salonuna gitmek, arkadaşlarınızla dışarıya çıkmak gibi gündelik aktivitelerinizi yerine getirmek için yeterince gücünüz yoksa vücudunuz erken hamilelik semptomlarından birini gösteriyor olabilir. Gebeliğin bu en erken aşamasında bile bebeğiniz sizin kalorilerinizi kullanmaya başlar ve bu da vücudunuzun enerji stokunun çabuk tükenmesine neden olur.

  • 5- Göğüs uçlarında renk değişikliği
    Göğüsleriniz bu günlerde her zamankinden biraz daha farklı mı gözüküyorlar? Hamilelik hormonları melanosit aktivitesini dememe renginden sorumlu hücreleri de etkiler. Hali hazırda koyu renk göğüs uçlarına sahip kadınlar bunu 10. Hafta ve sonrasında ancak fark edebilir.

  • 6- Mide bulantısı
    Hamile kadınların yüzde 85'inin yaşadığı sabah bulantıları birkaç hafta daha su yüzüne çıkmayacak olsa da bazı kadınlarda erken gebelik belirtisi olarak bulantı görülebilir. Arabada bir şeyler okurken ya da uçak yolculuğu yaparken aniden midenizin bulanmasının sebebi hamile olmanız olabilir.

  • 7- Şişkinlik
    Skinny kotlarınızın içine sığmamaya mı başladınız? Yükselen progesteron seviyeleri sindirim parçalamasını yavaşlatır ve karın normalden daha şiş hissedilebilir. Eğer bu şişkinlik geçmiyorsa ve regliniz de geciktiyse, test uygulamanın zamanı gelmiş demektir.

    8- Daha sık idrara çıkmak
    Erken gebelikte fazla çalışan böbrekler daha sık idrara çıkmanıza sebep olur, vücuttaki su daha sık atılmak istenir.

  • 9- Aşermek
    Ekstra yorgun vücudunuz ekstra karbonhidrat talep edebilir, çünkü kolaylıkla hazmedilecek ve enerji seviyenizi yükseltecektir.

  • 10- Baş ağrıları
    Artan kan hacmi, hamileliğin ilk haftalarında sık sık ama hafif gerilimli baş ağrılarını tetikleyebilir.

  • 11- Duygu dalgalanmaları
    HCG hormon seviyesi yükseldikçe, daha çok yorgunluk hissedersiniz ve bu da sizi duygu dalgalanmalarına daha eğilimli hale getirir.


  • 12- Bazal vücut ısısı
    Sabahları ilk iş oral ısı ölçümü yapmak genellikle yumurtlama dönemlerini tespit etmek için kullanılan bir yöntemdir. Yumurta bırakıldığında tipik olarak yaklaşık yarım derece veya daha fazladır ve regl olana kadar yüksek kalır. Yani eğer bu ölçümü yaptığınız halde iki haftadır düşmediğini görürseniz, bir bebek yola çıkmış olabilir.
 
Top