Hakaretlerden Daha Çok Canımızı Sıkan 14 Sözde “İltifat”

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

Kimi "iltifatlar", hareketlerden çok daha fazla canımızı sıkar. İşte iltifat etmek isterken hakaret edenlerden 14 sözde "iltifat"...​



Kaş Yaparken Göz Çıkarmak! Hakaretlerden Daha Çok Canımızı Sıkan 14 Sözde “İltifat”






Bugün hepimizin sinirini alt üst eden bir konuyla karşınızdayız: Sözde iltifatlar! Kaş yapayım derken göz çıkaranların vazgeçilmezi olan bu iltifatlar, ne yazık ki her gün karşımıza çıkıyor! ? Bir yandan överken bir yandan da yerin dibine sokan bu cümlelerle baş etmekse düşündüğünüzden çok daha kolay. Makyaj yapınca çok güzel olmuşsundan tutun da yaşına göre çok iyi gözüküyorsuna kadar çeşit çeşit sözde iltifatları ve bu iltifatlarla mücadele etme yollarını sizler için araştırdık ve derledik. Hem iltifatlar konusunda bilinçlenmenizi hem de kendinize gelen sözde iltifatları savuşturmayı öğreneceğiniz bu yazımıza bayılacaksınız! İşte kaş yaparken göz çıkaranların iyi bildiği 14 sözde iltifat…

1. “Yaşına göre çok iyi gözüküyorsun.”​

iltifat

Bu cümleyi duymak, güzelliğinizin önündeki tek engel yaşınızmış gibi hissetmenize neden olabilir. Ancak unutmayın, yaş yalnızca sayılardan ibaret!

2. “Bu fotoğrafta çok güzel çıkmışsın. Sanki sen değilmişsin gibi!”​

iltifat

Hoş olmayan başka bir iltifatla devam edelim. Kendiniz gibi gözükmediğiniz için güzel olduğunuzu anlatan bu cümle, gerçekten çok can sıkıcı olabilir.

3. “Saç kesimin çok yakışmış. Yüzünü ince göstermiş.”​

iltifat

Saçınızı överken yüzünüzün şişman olduğunu belirten bir iltifat(!) ile karşınızdayız! ? Böyle iltifatlara verilecek en iyi cevap konuyu tekrar saç kesiminize getirmek.

4. “Mezun olmuşsun, tebrik ederim. Başarabileceğini düşünmüyordum.”​

iltifat

Özellikle yakınlarımızdan duyduğumuz bu tarz cümleler, gerçekten çok kırıcı olabilir. Söylenebilecek tek şey “Teşekkürler, pes etmedim çünkü yanıldığını biliyordum.” ??

5. “Elbisen çok tatlı. Beş yaşındayken giydiğim elbiselere benziyor.”​

iltifat

Özellikle kadınlar arasında karşılaştığımız bu cümle, bir övgüden ziyade aşağılama içeriyor. Karşınızdaki insanın seçimlerini bu şekilde küçümsemek, kötülükten başka bir şey değil!

6. “Bu swatshirt sana daha çok yakıştı. Bana çook büyük oluyor.”​

iltifat

Günümüzde büyük beden kıyafetler giymek, bir kusur olarak kabul ediliyor. Yani herkes ince ve fit olmak zorunda! Bu tarz bir iltifat alırsanız vücut ölçülerinize takılmaktan ziyade denediğiniz kıyafetin size ne kadar da yakıştığına odaklanın.

7. “Tebrik ederim, iyi bir maçtı. Bugün şanslı günündesin.”​

iltifat

Bu cümle, karşımızdaki kişinin başarısını küçümsemekten başka bir şey değil! Ne olursa olsun karşımızdaki insanların eforunu takdir etmeyi ve bunu şansa yormamayı öğrenmeliyiz.

8. “Tebrik ederim. Keşke herkesin senin kadar çalışacak vakti olsa.”​

21-2.jpg

Yukarıdaki iltifata benzer bir başka sözde iltifat daha! Bu tarz bir cümleyle karşımızdaki insanın zekasını küçümsemiş oluyoruz. Yani onun kadar çalışan herkesin bunu yapabileceğinin altını çiziyoruz. Ne demiştik? Çevremizdeki insanların eforunu takdir etmeyi öğrenmemiz gerekiyor.

9. “Endişelenme. En azından zekisin.”​

8-14.jpg

“En azından” ile başlayan hiçbir iltifattan hayır gelmez! “Yakışıklı değilsin ama sempatiksin.”, “Güzel değilsin ama zekisin.” gibi kalıplaşmış sözde iltifatlardan kurtulmanın vakti geldi de geçiyor.

10. “Çok iyi işler başardın. Keşke ben de senin gibi zengin bir ailede doğmuş olsaydım. O zaman bir yerlere gelmek daha kolay olurdu.”​

9-13.jpg

En itici iltifatlardan biriyle karşınızdayız! Karşımızdaki insanın başarısını küçümsemenin ne kadar sinir bozucu olduğundan bahsetmiştik. İnsanları başarısı için takdir etmeyi ve bu başarıyı ailesine ya da parasına bağlamamayı bir an önce öğrenmemiz gerekiyor.

11. “Bebeğin çok tatlı. Hiç sana benzemiyor!”​

10-11.jpg

Böyle bir iltifata verilebilecek en iyi cevap “Evet gerçekten çok tatlı bir bebek. Umarım insanlara karşı da kibar ve saygılı bir birey olur.” ??

12. “Eşin çok yakışıklıymış. Onu elde etmek için hangi taktikleri kullandın?”​

11-10.jpg

Alttan alta partnerinizi hak etmediğinizi söyleyen bu iltifat, listemizin en zalim cümlelerinden biri. Vermeniz gereken cevap mı? Elbette “Bana aşık olacak ve benimle evlenmek isteyecek bir adam bulmak için taktiklere ihtiyacım yok.” ??

13. “Bir kadına göre çok güçlüsün.”​

12-10.jpg

Kadınları küçümseyen bu sözde iltifat, sinirden gözümüzün seğirmesine neden oluyor desek yeridir!

14. “Bugün çok güzel gözüküyorsun.”​

13-2.jpeg

Bu iltifatın kimi zaman gerçek kimi zamansa sözde iltifat olduğunu kabul ediyoruz. O nedenle o anki şartlara göre tahlilini yapma işini de size bırakıyoruz!

Alıntı
 
Top