• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Güzellik uykusu efsanesi gerçek mi? Bilim insanları kanıtladı

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Günün belli bir saatinde ufak tefek yaptığımız şekerlemler ya da özellikle seçtiğimiz saatte ritüellerle hazırlandığımız "güzellik uykusu" efsanesi gerçekten var mı? Manchester Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre yeterli miktarda uyumak, vücut-saat mekanizmamızın gerektiği gibi çalışmasını ve vücudumuzdaki özellikle cilt sağlığı için hayati önem taşıyan kolajenlerin işlerini doğru yapmalarını sağlıyor.


Yüzyıllardır kadınların güzellik sırları arasında yer alan "Güzellik uykusu" kimilerine göre bie efsane olarak görülse de bilim insanları özellikle cilt sağlığı üzerinde etkisini kanıtladılar.


Hepimiz uyuyoruz. Fakat nasıl uyuyoruz? Haftanın kaç günü kaliteli bir uyku çekiyoruz ya da uyuduğumuz saatlere ne kadar dikkat ediyoruz? Kimilerine göre yeterince dinlenmek için 8 saat uyku yeterken metropollerde yaşayanlar için bu süre uzayabiliyor.

Doğal bakım aracı Güzellik uykusu nedir?

Uyku sırasında vücudumuzdaki doku ve hücre yenilenmesi en üst seviyeye çıkar. Dolayısıyla uyurken aslında doğal bir bakım süreci söz konusudur. Ancak her uykunun güzelliğinize etkisi olduğunu söylemek doğru değil.



Güzellik uykusundan kalktığınızda ise kendinizi enerjik ve hayata karışmaya hazır hissedersiniz. Çünkü kaliteli bir uykudan uyanmışsınızdır. Dolayısıyla kesintiye uğramamış, tüm hormonların dengelendiği, bütün organların görevini yerine getirebildiği, dinlenme sürecinin başarıyla tamamlandığı mükemmel bir uykuyu güzellik uykusu olarak tanımlayabilmek mümkün.
guzellik-uykusu-efsanesi-gercek-mi-bilim-717710_2287_8_o.jpg


Gelelim Güzellik uykusunun efsane olmaktan çıkmasını sağlayacak olan Manchester Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya. Araştırmada yeterli miktarda uyumak, vücut-saat mekanizmamızın gerektiği gibi çalışmasını ve vücudumuzdaki kolajenlerin işlerini doğru yapmalarını sağlıyor.?



Yapılan bir başka araştırmada, 25 kişinin iki gece üst üste sağlıklı miktarda ve iki gece üst üste yalnızca 4'er saat uyumalarından sonra, makyajsız olarak fotoğrafları çekildi.


Araştırmaya katılan 122 kişilik değerlendirme grubu ise bu fotoğrafları çekicilik, sağlıklılık ve yorgunluk gibi kriterlere göre puanlandı.



Yorgunlukta yüksek puan alanlar, çekicilik kriterinde düşük puan alırken aynı kişilerin zinde görünen fotoğrafları daha çok beğenildi. Araştırmacılar, yorgun ve sağlıksız görünen bir insanların diğer insanları uzaklaştıran psikolojik bir etki yarattığını düşünüyorlar.


Bu etkinin arkasında ise insanoğlunun evrimsel mirasından bir parça olan "sağlıksız görünenden uzak durma" içgüdüsü olduğu düşünülüyor.?


Gün içerisinde belirlediğiniz saatler içerisinde günümüzde hala İspanyolların uyguladığı "Siesta" yani dinimizde önemli yeri olan ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in önerdiği sünnet olan "Kaylule" uykusunun da sağlık üzerindeki inanılmaz etkileri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Gün ortasındayken güneş tam tepedeyken yapılan kaylule uykusu, bir tür şekerleme olup vücudumuzun da dinlenmesini sağlayan ve onarmasına yardımcı olan bir uykudur.

Alıntı
 
Top