• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Güzel bir cilt için günde en az sekiz bardak su içilmesi öneriliyor.

cemree

=)=)
V.I.P
Su, hayatın temel kaynağını ve aynı zamanda vücudumuzun yüzde 70'ini oluşturuyor. Bu nedenle vücudun su ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Kışın da su tüketiminin gerektiği ölçüde yapılması ve günde en az sekiz bardak su içilmesi öneriliyor.

Derinin, epidermis ve dermis adı verilen 2 temel tabakadan oluştuğunu, yenilenen hücrelerin alt tabakadan üste doğru çıktığını bildiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Ali Telbisoğlu, Sürekli yenilenen bu hücrelerin en alttaki tabakadan üste çıkmasına kadar 3-4 haftalık bir süre geçiyor. Kollajen doku, en yoğun dermiste bulunmak üzere tüm deriyi bir ağ gibi sarıyor. Zamanla zayıflayan kollajen doku özelliğini, cilt de elastikiyetini kaybediyor ve yaşlanma süreci başlıyor dedi.

Cildinizi Korumak için

  • Su ihtiyacını karşılayın
  • Beslenmenize dikkat edin
  • Güneşten korunun ve uygun krem kullanın

Günde 8 Bardak Su Formülü

Su, tüm canlıların yaşam kaynağı olduğu gibi, derinin de genç kalabilmesindeki en temel unsurdur. Bu nedenle vücudun su ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Kışın da günde en az sekiz bardak su içilmesi öneriliyor.

Cilt hastalıklarının birçoğunun psikolojik dengesizliklerde, depresyonda ve streste daha yoğun biçimde ortaya çıktığını dile getiren Telbisoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Psikolojiniz bozulduğunda, depresyona girdiğinizde bazı mekanizmalar harekete geçiyor. Bunun sonucunda alerjik reaksiyonlar, sedef hastalıkları ve saç dökülmeleri gibi birçok akut ve kronik deri hastalıkları tetiklenip, aktive olabiliyor.

Ayrıca, sigara, alkol ve kafeinden uzak durarak, cilt tipine uygun bakım kremleri kullanarak, peeling ile cildi ölü hücrelerden arındırarak ve kollajen uygulamalarla da hidrasyon artırılarak cilde daha taze ve genç bir görünüm kazandırabilirsiniz.
 
Top