Güvenlik kamera sistemi kurulumu için dikkat edilmesi gerekenler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Güvenlik kamerası parolalarını değiştirin. Asla 1-2-3-4 olarak ayarlanan varsayılan ayarı kullanmayın.​

• Güvenlik a sisteminiz buluta video yüklediğinde bu seçeneği kullanıyorsa "şifreleme" yi seçin .​

• WiFi yönlendiricinizi güncelleyin.​

• Güvenlik kameranızı doğrudan üreticinin web sitesine giderek araştırın ve güncelleyin.​


Güvenlik kamerası kullanan birçok kişi kameralarının onlara huzur verdiğini söyleyecektir. Ancak uzmanlar, güvenli olmayan bir kameranın sizi daha da savunmasız yapabileceğini söylüyor. Akıllı telefonunuzdan izlediğiniz ev güvenlik kameraları korsanlar tarafından da izleniyor olabilir!

Kamera sisteminiz bulut yoluyla akıllı telefonunuza canlı bir görüntü gönderirse, hırsızlar tarafından Wi-Fi sinyalinize saldırarak görüntüleri ele geçirebilir. Ağa bağlanan bir cihazı keşfetmek ve ardından bu cihazı kullanmak oldukça kolay. Üstelik bunu yapmak için bilgisayar korsanları çok fazla çalışmak zorunda bile değil.

Rusya merkezli olduğuna inanılan Insecam.org adlı bir web sitesi, dünya genelinde yüz binlerce kameradan gelen görüntüleri 7/24 yayınlıyor. Güvenlik kamerası görüntüleri, model ve konum gibi bilgilerle beraber paylaşılıyor. Sitede Türkiye'den 978 güvenlik kamerası yer alıyor. Üstelik kameralarının güvenli olduğunu düşünen kullanıcılar, kendilerini tüm dünyanın izlediğinden habersiz, günük hayatlarına devam ediyor.

Bilgisayar korsanları evinizi ve ailenizi izleyebilir veya kameranın IP adresi "hizmet reddi" saldırısı olarak nitelendiren bir saldırı kapsamında kullanabilir. Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyayı sarsan siber saldırıların ardında masum ancak güvenli olmayan güvenlik kameraları vardı. Bilgisayar korsanları toplu bir saldırı gerçekleştirmek için bu kameraları kullandı.
 
Top