Güvenilir Oje Markaları, Ojeler Hakkında

Papatya

V.I.P
V.I.P

Kadınların renkli kozmetik alanında en fazla ürün aldığı alan kesinlikle tırnaklarımızı renklendiren, ellerimizi güzelleştiren ojeler. Peki oje alırken dikkat ediyor musunuz?

Jn6QNB.jpg


Altı üstü oje demeyin.

Tırnaklarımıza sürdüğümüz ojelerden de mesuluz vücudumuza karşı.
Özellikle genç kızların ilk kullandığı kozmetik ürününün oje olduğunu düşünürsek oje konusunda ekstra dikkatli olmamızda fayda var.


Zararlı 3 madde

Formaldehit
Toluren
Fitalat


Formaldehit, özellikle solunması çok zararlı olan bir madde ve kanserojen.
Tolurenin kanserojen özelliği hakkında pek bir bilgi olmasa da yine de solunmasının çok zararlı olduğu, özellikle de hamilelik döneminde solunmasının bebeğe dahi zarar verdiği bilinen bir gerçek.
Fitalat ise hormon bozukluğuna yol açan kanserojen bir madde.


4b8aQQ.jpg


Öncelikle adını daha önce hiç duymadığımız, bir milyoncu tarzı yerlerde satılan ojelerden almamaya özen göstereceğiz. Koklama imkanınız varsa koklayın, göreceksiniz ki çoğunun çok keskin bir kokusu var. Evet, ucuzlar ama az olsun öz olsun. Güvenle kullanın. Zaten aşağıda vereceğim marka önerilerinde ucuz bir marka da sizi bekliyor.

Şimdi marka önerilerine geçeceğim ama geçmeden önce şunu da belirtmek isterim ki bu markaların oje haricindeki yan tırnak ürünleri (top coat, oje parlatıcı vb.) bu zararlı maddeleri içeriyor olabilir, haberiniz olsun.



Essie
Yine tırnak bakımı ve tırnak kozmetiği konusunda birçok markanın adını geçip zirveye oturan bir marka olan Essie gerçekten kaliteli ojeler üretiyor. Bu kalitenin yanında aynı zamanda güvenle kullanılabilecek bir içeriğe yer veriyor olması da çok iyi. Essie ojeleri YKM, Boyner ve Sephora’lardan satın alabilirsiniz.

Butter London
Douglas mağazalarında bulabileceğiniz Butter London markası da ojenin içerik kalitesini düşürmemiş. Mükemmel şişe tasarımına, sürüm kolaylığına hasta olunası Butter London’ın bir de zararlı olmaması onu ekstra cazip kılıyor.

O.P.I
En tanınmış oje markalarından biri olan O.P.I de yüzümüzü kara çıkarmadı ve içeriğine zararlı madde karıştırmadı. Güvenle kullanabileceğiniz ojeler üreten O.P.I’nin fiyatları 45 lira civarında ve bildiğim kadarıyla Türkiye’de sadece Sephoralarda satışta.

Zoya
Hem renk çeşitliliği hem de zararsız içeriğiyle kendini öne çıkartan bir marka olan Zoya, özellikle hamile kadınların rahat rahat kullanabileceğini iddia ettiği ojeler üretiyor ve zararlı maddeler içermiyor.

Wet n Wild
Gratislerde yeni yeni satılmaya başlanan Wet n Wild markası farları ve rujları ile meşhur olsa da ojeleri de bir övgüyü hak ediyor, çünkü yukarıda saydığım zararlı maddeleri içermiyorlar. Birçok oje çeşidi bulabileceğiniz Wet n Wild özellikle yanar dönerli ojeleriyle tanınıyor. Ama sizi uyarmam lazım oje kalitesi kalıcılık ve renk verme açısından biraz kötü.

China Glaze
Kaliteli, dayanıklı ojeleriyle kendini birçok kişiye sevdiren ojelere sahip olan China Glaze’e Tanaçan Kozmetik’ten, Lilakutu’dan ve bazı Gratislerden ulaşabilirsiniz.

Pastel
İşte hem piyasadaki en ucuz ojelere sahip olan hem de zararlı madde içermeyen başımızın tacı Pastel. Birçok yerde bulabileceğiniz Pastel ojeler başınızı döndürecek bir renk skalasına sahip. Ayrıca online alışveriş imkanına da sahip.

Sally Hansen
Tırnak bakımı ve renkleri konusunda dünya çapında tanınan bir marka olan Sally Hansen da ojelerine toksik trio karıştırmayan markalardan. Sally Hansen ojelerini yetkili eczanelerden, Watsons ve Gratis mağazalarından bulabilirsiniz.

 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Bu markalar arasında en uygun olanları pastel ve wet n wild. Diğerleri gerçekten gereksiz pahalı. Bir adet ojeye 40 lira para verilir mi?
 
Top