Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Suskun" data-source="post: 266515" data-attributes="member: 21093"><p><strong><span style="color: Red">Nişe Helvası (Gaziantep)</span></strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong>1 su bardağı Antep pekmezi</strong></p><p><strong>1 su bardağı su</strong></p><p><strong>1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ</strong></p><p><strong>3.5 çorba kaşığı buğday nişastası (nişe)</strong></p><p><strong>Yarım su bardağı antepfıstığı ya da iri kıyılmış ceviz</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1. Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın.</strong></p><p><strong>2. Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın. İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.</strong></p><p><strong>3. Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin. Servis yapın.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>_______________</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: Red">BÖREK ÇORBASI</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>MALZEMELER</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>250 gr az yağlı kıyma</strong></p><p><strong>500 gr kemikli et</strong></p><p><strong>2 su bardağı un</strong></p><p><strong>2 su bardağı süzme yoğurt</strong></p><p><strong>1 adet yumurta</strong></p><p><strong>1 adet soğan</strong></p><p><strong>1 tatlı kaşığı salça</strong></p><p><strong>2 çorba kaşığı tereyağı</strong></p><p><strong>½ çay kaşığı nane</strong></p><p><strong>1 çay kaşığı karabiber</strong></p><p><strong>1 çay kaşığı tuz</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>HAZIRLANIŞI</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.</strong></p><p><strong>____________</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Suskun, post: 266515, member: 21093"] [B][COLOR="Red"]Nişe Helvası (Gaziantep) [/COLOR] 1 su bardağı Antep pekmezi 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ 3.5 çorba kaşığı buğday nişastası (nişe) Yarım su bardağı antepfıstığı ya da iri kıyılmış ceviz 1. Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın. 2. Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın. İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. 3. Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin. Servis yapın. _______________ [COLOR="Red"]BÖREK ÇORBASI[/COLOR] MALZEMELER 250 gr az yağlı kıyma 500 gr kemikli et 2 su bardağı un 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. ____________[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
Top