Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Suskun" data-source="post: 266511" data-attributes="member: 21093"><p><strong><span style="color: Red">Karıştırmalı Adıyaman Pilavı</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1.5 kg. bulgur</strong></p><p><strong>500 gr. tereyağı</strong></p><p><strong>2 kg. doğranmış et (kavurma et)</strong></p><p><strong>100 gr. Salça</strong></p><p><strong>100 gr. Pul biber</strong></p><p><strong>50 gr. baharat</strong></p><p><strong>yeteri kadar tuz</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır.</strong></p><p><strong>___________________</strong></p><p><strong><span style="color: Red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: Red">Yoğurtlu Alinazik (Kilis)</span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma</strong></p><p><strong>4 orta boy patlıcan</strong></p><p><strong>1 soğan</strong></p><p><strong>15 gr sadeyağ</strong></p><p><strong>3 sivribiber</strong></p><p><strong>1 arnavutbiberi</strong></p><p><strong>4-5 diş sarımsak</strong></p><p><strong>500 gr yoğurt</strong></p><p><strong>4-5 dal maydanoz</strong></p><p><strong>Tuz, kırmızıpulbiber</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>1. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.</strong></p><p><strong>2. Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.</strong></p><p><strong>__________________</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Suskun, post: 266511, member: 21093"] [B][COLOR="Red"]Karıştırmalı Adıyaman Pilavı[/COLOR] 1.5 kg. bulgur 500 gr. tereyağı 2 kg. doğranmış et (kavurma et) 100 gr. Salça 100 gr. Pul biber 50 gr. baharat yeteri kadar tuz Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır. ___________________ [COLOR="Red"] Yoğurtlu Alinazik (Kilis)[/COLOR] 750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma 4 orta boy patlıcan 1 soğan 15 gr sadeyağ 3 sivribiber 1 arnavutbiberi 4-5 diş sarımsak 500 gr yoğurt 4-5 dal maydanoz Tuz, kırmızıpulbiber 1. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. 2. Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın. __________________[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
Top