Güneşlenirken Yapılmaması Gereken 5 Büyük Yanlış!

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Yaz aylarında güneşlenmek ve vücudunuzun güneşin faydalarından yararlanmasını sağlamak sağlık açısından önemlidir. Güneşlenirken yapılan hatalar, faydadan çok zarar getirebilir. Bu sebeple bu 5 yanlışı dikkate almalısınız!


Saçlarınızın Başınızı Koruduğunu Düşünmeyin!


Güneşe maruz kalan saçlarınızın, başınızı koruduğunu düşünmeyin. Saçlar, güneşle temas eden derinize en yakın parçalardır. Direkt güneş ışığında kalan başınızı korumanız gerekiyor. Güneşe çıkarken kesinlikle şapka takın.


Ellere Dikkat!


Pek çok kişi güneş koruyucu krem sürerken ellerinin üzerine sürmeyi ihmal eder. Oysa eller yaşınızı ortaya çıkarır ve cildinizin en rahat görünen bölgesidir. Bedeniniz kadar ellerinizi de güneşten korumaya özen gösterin. Ellerinizi yıkadıktan veya denize girdikten sonra tekrar kremlemeyi unutmayın!


Makyajlı Güneşlenmeyin!


Kullandığınız fondöten ve pudraların sizi güneşten koruyacağını düşünmemelisiniz! Bu ürünler düşündüğünüzün aksine güneş ışınlarıyla beraber yüzünüzde lekelenmeye sebep olabilir. Yaz aylarında makyaj yapmadan önce güneş korumalı nemlendiricili ürünler kullanmanızda yarar var.


Güneş Kremlerine Dikkat!


Güneş koruyucu kremler arabanın içerisi gibi sıcak olabilecek yerlerde saklanırsa koruyucu özelliği azalabilir. Çünkü, güneş altında duran bir arabada ve plaj çantasında ısı oranı artış gösterir. Isıya maruz kalan güneş kreminin içindeki aktif maddeler güneş korumasına karşı etkisini yitirmeye başlar. Bu nedenle güneş kremlerinizi serin yerlerde saklamayı ihmal etmemelisiniz!


Göz Çevrenizi İhmal Etmeyin!


Göz çevrenizde kaz ayakları veya koyu halkalar var ise güneşten mutlaka korumalısınız! Korurken; göz çevresinde de kullanılabilen 50 derece koruması olan özel nemlendiricili güneş kremleri kullanmanızda yarar var.
 
Top