Güneşin Kizlari(mış)

Düş

Özel Üye
Özel üye
Güneş, bir Cumhuriyet kadını. Kızı, onu, böyle tanımlıyor. İzmir’de yaşıyor. Otuz beşinde bir öğretmen ve çok güzel. Ama, yıllar önce kocası terk etmiş. İdealist ve ilerici olduğunu, öğrencilerine İnce Memed okutturmasından anlıyoruz.

Bir de evde ayakkabı çıkarmamasından.

Bir tâlibi çıkıyor. Çok zengin bir işadamı. İstanbul’da oturacakları için mesleğini bırakıyor. O kadar idealist Cumhuriyet kadını, aşkının peşine düşüp mesleği bırakıyor. Durun, hemen yargılamayın. Adamın evini görseniz hak verirsiniz.

Saray yavrusu. Ama, bunlar Güneş’in umurunda değil. Bu evde yaşamayı istemiyor. Bu evi istemeyen kadının, niye İzmir’de kalmak ve mesleğine devam etmek için direnmediği belirsiz. Aslında belli. Senaryo, İstanbul için yazılmış.

Güneşin üç kızı var. İlk ikisi, ikiz. Güyâ birbirlerine zıtlar. İkisi de birbirinden manyak. Ama, her ne hikmetse anneleri kızlarıyla gurur duyuyor. Birisi, erkek delisi. Zevk ve eğlence de; geri dur. Lükse ve ihtişama çıldırıyor. Görmemişler gibi atlıyor. Dilinde de “Biz, İzmir kızıyız.”

İkizi, aklı sıra cesur ve mert. Çatılara çıkıyor. Başkalarının mektubunu okuyor. Gizlice odalara girip karıştırıyor.

Herkesi dinleyip lafa dalıyor. Ha bire rezil edip rezil oluyor. Küçük kız, biraz akıllıca.

Bunlar, Güneş’in Kızları. Kanal D’nin yaz dizisi.

Dizideki ruh hastaları saymakla bitecek gibi değil. Aklı başında tek insan, Güneş. O da çılgın kızının makyajına kızıyor ama, yarı çıplak kıyâfetine tek laf etmiyor. En akıllımız değirmende yoğurt öğütüyor misâli.

Neyse… Bunlar, vaka-i âdiyeden. Asıl hayret ettiğim konu başka.

İkinci kez evlenen kadın ve erkeğin önceki evliliklerinden olan çocukları kardeş kabul edilir. Kardeş olmamalarına rağmen toplum böyle kabul eder. Aralarında, herhangi bir münâsebet düşünülmez.

Güneşin çılgın kızı ile evlendiği adamın oğlu arasında duygusal bir ilişki başlıyor.

Bu, düpedüz, ensest çağrıştıran bir durum. Aynı konu, ATV’deki Aşk Zamanı dizisinde de eş zamanlı olarak işleniyor.

Herkes, herkese âşık.

Bitmedi. Güneşin eve uğramayan kayın birâderi Ahmet, bir gün çıkıp geliyor. Ahmet’in eşi huysuzlanıyor. “Güneş’e nasıl baktığını gördüm.” diye kızıyor. Ahmet’in Güneş’e asılacağının belirtileri başlıyor. Yâni, abisinin eşine. Hoş geldin Susuz Yaz.

Bu senaryoyu yazanların amacı ne?

Böyle sapkın konuları işlemek reyting kaygısı ile açıklanabilir mi?

Tamam, birileri, âile yapımızı bozmak için bütün sınırları zorluyor. Bunu, yıllardır, yapıyor.

İyi de RTÜK denilen kurum, süs biberi mi?

Âile Bakanlığı, bu dizilere niye itiraz etmiyor?

Herkes mi yaz tâtilinde?

Kerime Yildiz
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Aşk ideallerin önüne gecermi bilemiyorum. Hadi geçti diyeyim. Peki bu dizideki nasıl bir aşk? Diziyi bir bölüm izledim ve ben aşk göremedim. Evlilik sözleşmesi girermi aşka bilemedim doğrusu. Neyse onları aşklarıyla baş başa bırakayım ben. Kızlara geleyim. Kızlar derken ikizlere her ikiside ayrı dallarda davranış bozukluğu sergiliyor. Biri sevgili peşinde diğeri kimin acığını yakalarım derdinde. Seyirciye örnek teşkiledecek en ufak bir davranış göremedim doğrusu. Yine neyseee deyip bir bölümle ayrılıverdim diziden.
 

Düş

Özel Üye
Özel üye
Turk dizileri aldi basini gidiyor. Aralarinda dogru duzgun olanlarsa zaten izlenmedigi icin kaldiriliyor. Bir kac yil once UCURUM adinda bir dizi vardi. Bazi kesimin tum pisliklerini ortaya dokmuslerdi. Islerine gelmeyince kaldirdilar. Simdi de KIRGIN CICEKLER adli bir dizi var. Cok uzun surmez kaldirilir. Biz sevmeyiz gercekleri yansitan dizileri.
 

patik

Özel Üye
Özel üye
Ahlaksızlıkları o kadar normal gösteriyorlar ki tıpkı şiddeti filmlerde göre göre gerçeği ile ayıramayıp kanıksadığımız gibi bunları da normal görmeye başlayacağız. Yavaş yavaş beyin yıkama ile ahlak çöküntüsü. Yavaş yavaş verilen ve çürüten bir zehir gibi. Mükemmel bir plan.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu.. Neler neler atlattı bu ülke, bunu da atlatırız :P
Dizinin adını da ilk defa duydum, pek meşhur değil galiba. Yaz sonu bitirirler herhalde.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu.. Neler neler atlattı bu ülke, bunu da atlatırız :P
Dizinin adını da ilk defa duydum, pek meşhur değil galiba. Yaz sonu bitirirler herhalde.
Zapping sırasında gördüm oyuncular yeni yetme başroldeki adam meşhur ama. Adını hemen araştırıyorum.

Araştırdım. Baba rolündeki aktör Emre Kınay.
LFA1IXC.jpg
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Zapping sırasında gördüm oyuncular yeni yetme başroldeki adam meşhur ama. Adını hemen araştırıyorum.

Araştırdım. Baba rolündeki aktör Emre Kınay.
LFA1IXC.jpg
Emre Kınay iyi oyuncu ama tek başına zor.. Ben de dizinin capslerine denk geldim bikaç tane, laptoptan girince atacağım :P
 
Top