Güncellemeler Nedeniyle Yavaşlayan Windows’u Hızlandırma Yöntemi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Windows güncellemeleri çoğu zaman işletim sisteminin daha iyi gelmesini sağlar. Ancak nadir de olsa işletim sisteminin daha yavaş çalışmasına neden olan Windows güncellemeleri vardır. Bu tür yavaşlama sorunuyla karşılaşmaktaysanız uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemler bulunmaktadır. Yeni içeriğimizde sizler için bu yöntemlere değinmek istedik.


Windows , Microsoft tarafından desteklendiği sürece güncellemeler almakta olup bu güncellemeler pek çok kez küçük hataları düzelterek daha verimli bir performans elde edilmesine yardımcı olur. Fakat bazen bilgisayarınızı büyük oranda yavaşlatabilir. Bunun başlıca nedenleri bozuk sistem dosyaları, arka plan uygulamaları veya hatalı güncellemelerdir. Bazen güncellemeler esnasında elektrik bağlantısının kesilmesi, bilgisayarın aniden kapanması gibi sorunlar da hatalara neden olabilir.


İşte Yapmanız Gerekenler :


Güncelleme nedeniyle yavaşlayan Windows işletim sistemini hızlandırabilmek için uygulanması gereken ilk yöntem son Windows güncellemesini geri yüklemektir. Windows geri yüklemesi yapmak çoğu kez işe yarar.


Bazen bozuk veya hasarlı sistem dosyalarını onarmak da sorunu çözebilir. Bunun için Windows arama çubuğuna Komut İstemi yazarak aratın. Sonucun üzerine gelip sağ tıklayıp Yönetici Olarak Çalıştır komutunu verin. Ardından “ sfc / scannow “ yazarak Enter’a basın. Eğer hasarlı, bozuk dosya tespit edilirse aynı ekrana Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth yazarak bozuk dosyalarınızı onarabilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. İşlem tamamlanacaktır.


Bazen arka plan uygulamalarını devre dışı bırakmak da sorunu çözebilmektedir. Bunun için Windows işletim sisteminizin Ayarlar sayfasını açın ve oradan Gizlilik bölümüne geçin. Arka Plan Uygulamaları sayfasını açarak arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları kapatınız. Böylece işlem tamamlanacaktır. Eğer aynı işlemi Windows 11 işletim sisteminde yapmak isterseniz Windows Ayarlar bölümüne geçin ve oradan Uygulamalar sayfasını, oradan da Uygulamalar ve Özellikler sayfasını açın. Ardından uygulamanın yanında yer alan üç nokta butonuna tıklayarak izinleri kendinize göre düzenleyerek kaydedin.
 
Top