Gül tatlısı

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör

gl_tatls.JPG






Malzemeler



  • 2 tane yumurta
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • alabildiği kadar un
  • sıvıyağ
  • şerbeti için
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • üzerine serpmek için hindistan cevizi
Hazırlanışı


  • şerbeti hazırlayıp soğuması için bir tarafa bırakın..
  • diğer yanda yumurtaları iyice çırpın..
  • içerisine sıvıyağ,kabartmatozu ve alabildiği kadar unu ilave ederek hamuru iyice yoğurun..
  • üzerine nemli bir bez örterek dinlenmesi için yarım saat bekletin..
  • dinlene hamuru 2 bezeye ayırın ve merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında 2 tane yufka açın..
  • açtığınız yufkaları 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin..
  • derin bir tavada sıvıyağı kızdırın..
  • şeritleri teker teker bir çatalın ucuna takarak kızgın yağa atın ve ve çatalı yağda içe doğru çevirerek gül şeklinde sararak kızartın ve çıkarıp soğuk şerbetin içine atın..
  • 10-15 dakika bekledikten sonra servis tabağına alın..
  • üzerine hindistan cevizi serperek sevis yapın..
  • afiyet olsun..
 
Geri
Top