Gözleri güneşten korumak

cemree

=)=)
V.I.P
1263976367_gunestengozlerikorumak.gif.gif


Güneş ve gözler :)
Güneş her zaman en fazla cildini etkiliyormuş gibi gelirdi, değil mi? Sana bir sürprizimiz var... Her yerde güneş korumalı kremleri cildine uygulaman gerektiği belirtilir, bu nedenle çoğu insan bunu unutmaz. Fakat bu yeterli değildir, güneş ışınları gözlere de zarar verebilir. Bu, özellikle görüş bozukluğu sorunları olanlar için geçerlidir. Bu durumda gözler ışınlara daha da hassas olur ve gözlerine özel itina göstermen gerekir.
Peki, güneş gözlerimize nasıl zarar verebilir?
- Konjonktivit; gözler kaşınarak, gözyaşı gelerek ve kızararak rahatsız edici şekilde şişer. Bu çok rahatsız edici bir durumdur.
- Görme problemleri; genelde bunlar geçici olur, fakat bazen güneş ile uzun süreli temas görüş eksikliğine 'yol açabilir' (katarakt gibi). Ve hiç birimiz böyle bir durumla karşılaşmayı istemeyiz değil mi?

Moda gözlükler :hey
Benzer sorunları önlemek için iyi bir güneş gözlüğü almak gerekir. Satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? En iyi camı seçin, bu çok önemlidir. Belki de çok uygun fiyata bir şey bulacaksın ve karar vermen zor olacak. Fakat denemek ve dükkan dükkan gezmek bile keyifli bir şey değil mi? Dikkat! Sokaktaki satıcılardan gözlük satın almaya kalkma. Böyle yerlerde fiyatlar genelde düşüktür, fakat kaliteleri çoğu zaman arzu ettiğin düzeyde olmayacaktır :-(

Peki ya numaralı gözlük takıyorsan ne olacak? Sorun değil! Son zamanlarda geleneksel gözlüklerin üzerine güneş için renkli cam takmak çok moda oldu. Bunun için bir gözlükçüye giderek böyle bir korumanın kaça mal olacağını ve nasıl yapılacağını öğrenmen gerekiyor :-)

Kep mi, şapka mı :)
Gözlerin için ek korumalar modaya uygun ve başını örtecek bir kep veya şapka ile süper duracaktır. Sana uygun olanı mutlaka bulabilirsin! Bu tür çözüm gözlerinin devamlı gölgede kalmasını ve yorulmamasını sağlayacaktır ;-) Kepler aynı zamanda kafanı da korur, uzun süre güneş altında kaldığında çok sıkıntı veren güneş geçmelerini de önler. Böylece, tek bir taşla, iki potansiyel problemi de ortadan kaldırabilirsin. Harika değil mi?
 
Top