• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Google, Kullanıcıların Nasıl Yazıldığını En Çok Merak Ettiği Kelimeyi Açıkladı

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Hayatımızın her alanına ilişen internetin yapı taşlarından bir tanesi de şüphesiz ki Google. Bu noktada gün içinde her şeyi sorduğumuz Google’a kelimelerin nasıl yazıldığını da soruyoruz.

Yemek tarifinden dikiş tekniğine, derslerden borsa haberlerine kadar birçok alanda kullandığımız Google, bizim için bazı zamanlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Öyle ki yazdığınız bir ödevde veya mesajda bazı kelimelerin yazımları da karşıdakine yansıtacağımız intiba açısından önem taşıyor. Bu sebeple insanlar Google'a “… nasıl yazılır” diye sorabiliyor.

1610cc9b9ca458f27bf1778cd2ca120f7af874a3.jpg


En çok hangi kelimenin aratıldığını araştıran Google, oldukça haklı bir sonuçla karşılaştı. Haklı dememdeki sebebi, kelimeyi gördüğünüzde sizde anlayacaksınız. Ancak onun öncesinde şunu söylemeliyim ki bu araştırma Amerika içi olarak yapılmış. Yani çıkan sonuçlar da İngilizce bu sebeple.

Bu hafta yayınlanan Google Trends haberlerine göre, en çok yazım yardımına ihtiyaç duyulan kelime "supercalifragilisticexpialidocious" olarak belirlendi. Kelimenin uzunluğundan dolayı, kelimeyi aratanlara hak vermemek elde değil. Buna ek olarak bu karmaşık görünen kelimenin “harika, çok güzel” anlamalarına geldiğini de söylemekte fayda var.

Öte yandan tek aratılan kelime bu değildi tabii ki. Bunun yanı sıra chaos (karmaşa), yacht (yat), apparel (kıyafet) ve connecticut (Amerika’da eyalet) kelimeleri de bir o kadar çok aratılıyordu. Bunlar 2018 yılında en çok aratılan kelimelerdi. 2017’de ise durum biraz daha farklıydı ve kullanıcılar en çok permanently (daimi) ve sauerkraut (lahana turşusu) kelimelerini aratmışlardı. Ülkemizde dahil tüm dünyada bu şekilde sorulara maruz kalan Google, bunun için sürekli daha çok öğrenmeye çalışıyor.
 
Top