• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Göğüs Sarkması Neden Olur?

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
"Göğüs sarkması kadınların hoşlanmadığı ancak fizyolojik nedenlerden kaynaklanan bir olaydır. Birçok sebebi olan göğüs sarkmasını Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. İlsun Aka anlatıyor."

gogus-sarkmasi.jpg


Sıklıkla karşılaşılan nedenler; iri göğüsler, zaman ve sık sık kilo alıp vermedir
Göğüs bölgesini yumuşak dokular oluşturur. Dik ve canlı olması ise meme dokusu ile göğüs arasındaki ipliksi yapıdır. Yaş ilerlemesi ile deri ve meme arasındaki bağlarda gevşeme başlar ve bu gevşeme sarkma olarak devam eder. Zaman içerisinde yaşanan fizyolojik olaylar sarkmanın oluşmasına zemin hazırlar. Sıklıkla karşılaşılan nedenler ise; iri göğüsler, zaman ve sık sık kilo alıp vermedir.

İri göğüslere sahip olunması: Ağırlık, göğüs sarkmasına yol açan faktörlerdendir. Göğüs ne kadar büyük ise maruz kaldığı yer çekimi etkisi ile aşağı doğru sarkacaktır. Ağır ve iri göğüslerin derisi daha kolay gevşer ve sarkar.

Zaman: Yaşın ilerlemesi ile vücutta bulunan doku ve bağlar azalarak gevşemeye başlar. Göğüsü dik tutan iplikler bağ şeklinde olduğu için zaman içerisinde gevşer. Bununla beraber zamanla göğüs dokusu elastikiyetini kaybeder. Elastikiyet kaybı da sarkmalara sebep olur.

Sık sık kilo alıp verme: Meme dokuları yağlardan oluşmaktadır. Hızlı kilo alıp verme döngüsü içerisinde yağ kayıpları yaşanmasıyla göğüslerde sarkma meydana gelir.

Sigara kullanımı: Sigara içeriğinde bulunan zararlı maddeler deride bulunan ve esnekliği sağlayan elastin proteinine zarar verir. Zarar gören elastin proteini derinin esnekliğini sağlayamaz ve sarkmalara yol açar.

Genetik kodlar: Taşınan genetik kodlar göğüs şekli, boyutuna etki ettiği gibi bağ dokularının dayanıklılığını da etkilemektedir.

Hamilelik: Hamilelik sürecinde ve sonrasında göğüslerde şişme ve süt bezlerinin genişlemesi oluşan ağırlığa bağlı olarak sarkmalar yaşanması oldukça normaldir.

Güneş ışığına fazlaca maruz kalmak: Güneş ışınları zaman içerisinde deride su ve nem kaybına yol açar. Bu yıpranmalar ciltte yaşlanmaya ve sarkıklığa yol açmaktadır.
Bunların haricinde hormonal bozukluklar, duruş bozuklukları gibi nedenler de göğüslerde sarkıklığa yol açabilir.


Göğüs sarkması önlenemez ama yavaşlatılabilir
İlerleyen yaşla beraber vücutta sarkmaların görülmesi olağan bir süreçtir. Bu sebeple sarkmalar önlenemez ancak yavaşlatılabilir. Kilo kontrolü, hayat düzeni haline gelmiş spor alışkanlıkları ile sarkmalar daha ileri yaşlara taşınabilir. Bilinenin aksine sutyen kullanımı ile göğüs sarkmaları engellenemez. Sutyen kullanımın sağladığı fayda göğüs ağırlığının göğüs kasına değil omuzlara verilmesidir.


Göğüs sarkmasına cerrahi çözümler
Göğüs sarkması bazı kadınlar için oldukça ciddi psikoloji ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu gibi durumlarda tercih edilen ise meme dikleştirme (mastopexy) ameliyatıdır. Ameliyat sayesinde sarkan göğüsler dikleştirilir. Kolay bir cerrahi yöntem olan dikleştirme ameliyatı sonrasında kişi istediği görünümü elde edebilir.
Dikleştirme ameliyatları meme başı etrafı lolipop şeklinde meme başı ve altına dik kesiler ya da ters “T” şeklinde kesiler kullanılarak kendi dokunuz ile birlikte yapılabildiği gibi silikon meme protezinden yardım alınarak da yapılabilir.

Operasyon ortalama 2-2,5 saat sürmektedir. Hastanede 1 gün yatış gerektirir. Ortalama 1 hafta içinde iş ve günlük hayata dönülebilmektedir. Ortalama 1 ay özel cerrahi sütyenler kullanılması tercih edilir.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Göğüs Sarkması Nasıl Düzelir?​

Göğüs sarkmasını önleyecek egzersizler aynı zamanda göğüs sarkması oluştuğunda da yapılabilir. Özellikle düzenli olarak şınav çekilmesi göğüs kaslarının kuvvetlenmesine ve göğsün desteklenmesine katkı sağlayacaktır.
sütyen takmak göğüs sarkmasını önleyecek etmenlerden birisidir. Ancak başlı başına önleyen ve düzelten faktörler olarak değerlendirilmemelidir.
Kadınların, göğüs boyutuna uygun sütyenleri takmaları gerekmektedir.
Koşmak vücudun dinç ve sağlıklı olmasına katkı sağlar. Bunu yaparken göğüs dokusunun korunmasını sağlamak için göğsü desteklemek de göğüs sarkmasını önlemek ve düzeltmek için oldukça önemlidir.
Memelerin sarkması birkaç şekilde olabilir ve tedavide kullanılacak cerrahi yöntemde buna göre değişmektedir.
1- büyük ve sarkmış memelerin tedavisi meme küçültme ve dikleştirme ameliyatlarıdır bu ameliyatlarında birçok yöntemi vardır.
2-normal büyüklükte ve sakmış memelerin tedavisi mastopeksi dediğimiz dikleştirme ameliyatlarıdır
3-hacim kaybına uğramış ve sarkmış memelerin tedavisinde silikon protez ve dikleştirmenin birlikte yapıldığı ameliyatlardır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Göğüs Ağrısının Nedenleri Nelerdir​

Göğüs ağrısı birçok nedene bağlı olarak oluşabilir. Göğüs ağrısı, keskin iğne batar-bıçak saptanır tarzda bir ağrı olabileceği gibi tam olarak tarif edilemeyen göğüste rahatsızlık hissi olarak birçok şekilde görülebilir. Bazen göğüs ağrısı ezilme veya yanma şeklinde olur. Bazı durumlarda, ağrı boyna, çeneye doğru ilerler ve daha sonra her iki kola doğru yayılır.
Birçok farklı durum göğüs ağrısına neden olabilir. Yaşamı tehdit eden nedenler ise kalp, damar ve akciğerlerle ilişkili olan göğüs ağrılarıdır. Göğüs ağrısı ciddi problemlere işaret edeceğinden derhal tıbbi destek almak çok önemlidir.

KALP HASTALIKLARINA BAĞLI OLUŞAN GÖĞÜS AĞRISI

Göğüs ağrısı genellikle kalp hastalığı ile ilişkilendirilse de, kalp hastalığı olan birçok kişi, göğüs ağrısını göğüste rahatsızlık hissi olarak tarif ederler. Kalp krizi veya kalp problemi ile ilişkili bu göğüs ağrısı aşağıdakilerden bir veya bir kaçı ile ilişkilidir.
*Göğüste basınç, yanma, ağırlık hissi
*Sırt, boyun, çene, omuzlar ve bir veya iki kola yayılan ezilme hissi
*Ağrı birkaç dakikadan daha uzun sürer, aktivite ile şiddeti artar
* Nefes darlığı
*Soğuk terleme
*Baş dönmesi veya güçsüzlük hissi
*Bulantı veya kusma
Kalp ilişkili göğüs ağrısı ile göğüs ağrısının diğer nedenlerini ayırt etmek bazen zor olabilir. Bununla beraber göğüs ağrısı aşağıdaki durumlar ile ilişkili ise kalp problemi ile ilgili olması daha az olasıdır
*Ağızda ekşi tat veya yediklerin ağza gelme hissi
* Yutma zorluğu
*Vücut pozisyonunu değiştirmekle artan veya azalan ağrı
*Öksürük veya derin nefes almakla şiddetlenen ağrı
*Göğse basmakla artan ağrı
*Uzun saatler süren göğüs ağrısı
 
Top