• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Göğüs Ağrınız Olduğunda Ne Yapmalısınız?

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Büyük olasılıkla ani göğüs ağrısı çektiğiniz anlar olmuştur. Genellikle nefes darlığı gibi nefes alma sorunlarıyla ilişkili olsa da, bu çeşit ağrılar sıklaşırsa muhakkak bir uzmana görünmelisiniz, çünkü acil tedavi gerektiren çok daha ciddi bir sorunu işaret ediyor olabilir. Aşağıda göğüs ağrısı konusunda ne yapmanız gerektiği hakkında bilgilenebilirsiniz.

Göğüs ağrısını tanımak

Eğer sırtınıza yayılan güçlü bir ağrı hissediyorsanız bu kötü bir belirtidir. Toplardamarlarınızdan birinin duvarı yırtıldığını işaret ediyor olabilir ve acilen ameliyata girmeniz gerekebilir. Hipertansiyon hastaları daha da dikkatli olmalıdırlar çünkü bu grup hastalar bu tip komplikasyonlar açısından daha yüksek risk altındadırlar.

Diğer bir yandan, eğer göğüs bölgenizde sadece bıçak saplanır gibi bir ağrı oluyorsa bu muhtemelen kas ağrısıdır. Pozisyon değiştirdiğinizde veya derin nefes aldığınızda ağrı artıyorsa kesinlikle sebebi budur. Bu rahatsızlığı gidermek için iltihap sökücü ve kas gevşetici ilaçlar almalısınız, bunlar bu sorunu çabucak çözecektir.

Ağrınız daha yaygınsa ve dik oturduğunuzda kendinizi daha iyi hissediyorsanız, kalbi saran tabakada iltihaplanma oluşmuş demektir. Bu duruma perikardit denir ve ateş, burunda tıkanıklık ve tüm vücutta ağrıya neden olur. Bir doktora biran önce görünmenizde fayda vardır.

Ağrı çeşitlerini birbirinden nasıl ayırabilirim?

Bıçak saplanır tarzda ağrı


Bu ağrı hemen hemen tüm vakalarda uygunsuz güç uygulama veya ağır egzersiz sonucu olur. Bunlar kaslardan bir veya daha fazlasında iltihaplanmaya yol açar ve pozisyon değiştirdiğinizde veya derin nefes aldığınızda ağrıyı daha çok hissedersiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, antiinflamatuar ve kas gevşetici alarak bu ağrıyı giderebilirsiniz.

Göğüste yanma hissi

Bu ağrıların en sık görülen tipi ve doktor doktor dolaşmanın sebebidir. Olguların çoğunda çok güçlü bir ağrı hissedilir ve genelde belirli yiyeceklerin tüketiminden yarım saat sonra ortaya çıkar. Çok asidik içecekler, yağlı veya baharatlı yiyecekler bu rahatsızlığı uyarır.

Aklınızda olsun…

Göğüs ağrısının nedeni ne olursa olsun, önemli olan buna acilen gereken önemi vermenizdir. Doktora gitmek için semptomların kötüleşmesini veya daha ciddi şeyler olmasını beklememelisiniz. Önlem alma ve erken tanı, en sağlıklı yaşama şeklini bulmak için en iyi araçlardır.
 
Top