• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Gmail adreslerinde nokta ve artı işaretli kullanmak

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...

Gmail adreslerinde nokta (.) kullanmak​

Birisi size e-posta gönderirken adresinize yanlışlıkla nokta (.) eklerse söz konusu e-posta yine de size teslim edilir. Örneğin, e-posta adresiniz cerezforumdestek@gmail.com ise adresinizin tüm noktalı sürümlerine sahipsiniz demektir:

cerezforum.destek@gmail.com
cerez.forum.destek@gmail.com
c.e.r.e.z.f.o.r.u.m.d.e.s.t.e.k@gmail.com

Not: Gmail'i iş, okul veya başka bir kuruluş (alaniniz.com.tr veya okulunuz.edu gibi) aracılığıyla kullanıyorsanız kullanıcı adında nokta olması adresinizi değiştirir.

Nokta (.) eklemek adresinizi değiştirmez. Bu nedenle, başkasının postalarını almanızın nedeni noktalar değildir. Muhtemelen gönderen adresi yanlış yazmıştır veya doğru adresi unutmuştur.

Gmail adreslerinde artı (+) işareti kullanmak​

Gmail, e-posta adresindeki artı işaretinden sonraki her şeyi göz ardı eder. Bunun için gmail adreslerinizde + işareti kullansanız da mailiniz iletilir. Peki gmail adreslerinde artı (+) işaretini nasıl kullanabiliriz?

Örneğin, e-posta adresiniz cerezforumdestek@gmail.com ise;
cerezforumdestek+ekifade@gmail.com
cerezforumdestek+aciklama@gmail.com
cerezforumdestek+sahtemail@gmail.com

şeklinde yazdığınızda yine de mailleriniz karşı tarafa iletilecektir.


Ek not: Bu yöntem ile mail gönderebileceğiniz gibi sosyal ağlara aynı mail adresine nokta ekleyerek ikinci kez aynı mail ile üye olabilirsiniz. Farklı hesaplar arasında geçiş yapma zorunluluğundan, özellikle de sosyal medyadan gelen yüzlerce mesajla boğuşmaktan kurtaracak bu yöntem işinize yarayacak. Örneğin kişisel bir Twitter profilinizin yanında bir de işinize ait profiliniz varsa, hesaplarınız arasında geçiş yapmak zorunda kalmazsınız.
 
Top