Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Glutensiz kakaolu kek tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="dderya" data-source="post: 929071" data-attributes="member: 112565"><p><strong>Malzemeler</strong></p><p></p><p>2 adet yumurta</p><p>200 gram çekirdekleri çıkarılmış hurma</p><p>Yarım çay bardağı süt</p><p>Yarım çay bardağı sıvı yağ</p><p>1 su bardağı toz badem</p><p>3 tepeleme yemek kaşığı kakao</p><p>4 tepeleme yemek kaşığı tam pirinç unu</p><p>1 tatlı kaşığı kabartma tozu</p><p>1 çay kaşığı gerçek vanilya tozu veya özütü (isteğe bağlı)</p><p>3 adet kuru incir</p><p></p><p><strong>Ölçü bilgisi:</strong></p><p>1 su bardağı: 240 ml</p><p></p><p>[ATTACH=full]72423[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Yapılışı</strong></p><p></p><p>Hurmalar yumuşaksa biraz su ekleyerek el blenderi veya mutfak robotunda püre haline getirin. Hurmalar yumuşak değilse 10 dakika sıcak suda bekletin, içinde beklettiğiniz suyun bir kısmını kullanarak hurmaları el blenderi veya mutfak robotunda püre haline getirin.</p><p></p><p>Yumurtaları bir kaba kırın ve tel çırpıcı ile köpürene kadar çırpın.</p><p></p><p>Yumurtaların üzerine hurma püresi, süt ve sıvı yağı ekleyin. Tel çırpıcı ile hepsi karışana kadar iyice çırpın.</p><p>Sıvı malzemelerin üzerine toz badem, kakao, tam pirinç unu ve kabartma tozunu ekleyin. İsteğe bağlı vanilyayı da ekleyin. Tahta bir kaşıkla hepsi iyice karışana kadar karıştırın.</p><p></p><p>Son olarak küp küp doğradığınız kuru incirleri de ekleyin ve karıştırın.</p><p></p><p>Karışımı yağlı kağıt serilmiş 26 cm çapındaki kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180C de 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce içinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Bu kekin üzerine ev yapımı çikolata sosu dökerek ve üzerini meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.</p><p></p><p></p><p><strong>Ev yapımı Çikolata Sosu için malzemeler:</strong></p><p>5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (eritilmiş halde)</p><p>2 yemek kaşığı kakao</p><p>1 yemek kaşığı üzüm pekmezi (miktarı isterseniz artırabilirsiniz)</p><p>Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve servis edin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dderya, post: 929071, member: 112565"] [B]Malzemeler[/B] 2 adet yumurta 200 gram çekirdekleri çıkarılmış hurma Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı toz badem 3 tepeleme yemek kaşığı kakao 4 tepeleme yemek kaşığı tam pirinç unu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı gerçek vanilya tozu veya özütü (isteğe bağlı) 3 adet kuru incir [B]Ölçü bilgisi:[/B] 1 su bardağı: 240 ml [ATTACH type="full" alt="72423"]72423[/ATTACH] [B]Yapılışı[/B] Hurmalar yumuşaksa biraz su ekleyerek el blenderi veya mutfak robotunda püre haline getirin. Hurmalar yumuşak değilse 10 dakika sıcak suda bekletin, içinde beklettiğiniz suyun bir kısmını kullanarak hurmaları el blenderi veya mutfak robotunda püre haline getirin. Yumurtaları bir kaba kırın ve tel çırpıcı ile köpürene kadar çırpın. Yumurtaların üzerine hurma püresi, süt ve sıvı yağı ekleyin. Tel çırpıcı ile hepsi karışana kadar iyice çırpın. Sıvı malzemelerin üzerine toz badem, kakao, tam pirinç unu ve kabartma tozunu ekleyin. İsteğe bağlı vanilyayı da ekleyin. Tahta bir kaşıkla hepsi iyice karışana kadar karıştırın. Son olarak küp küp doğradığınız kuru incirleri de ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş 26 cm çapındaki kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180C de 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce içinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Bu kekin üzerine ev yapımı çikolata sosu dökerek ve üzerini meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [B]Ev yapımı Çikolata Sosu için malzemeler:[/B] 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (eritilmiş halde) 2 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi (miktarı isterseniz artırabilirsiniz) Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve servis edin. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Glutensiz kakaolu kek tarifi
Top