Glutensiz kakaolu kek tarifi

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Malzemeler

2 adet yumurta
200 gram çekirdekleri çıkarılmış hurma
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz badem
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
4 tepeleme yemek kaşığı tam pirinç unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı gerçek vanilya tozu veya özütü (isteğe bağlı)
3 adet kuru incir

Ölçü bilgisi:
1 su bardağı: 240 ml

72423


Yapılışı

Hurmalar yumuşaksa biraz su ekleyerek el blenderi veya mutfak robotunda püre haline getirin. Hurmalar yumuşak değilse 10 dakika sıcak suda bekletin, içinde beklettiğiniz suyun bir kısmını kullanarak hurmaları el blenderi veya mutfak robotunda püre haline getirin.

Yumurtaları bir kaba kırın ve tel çırpıcı ile köpürene kadar çırpın.

Yumurtaların üzerine hurma püresi, süt ve sıvı yağı ekleyin. Tel çırpıcı ile hepsi karışana kadar iyice çırpın.
Sıvı malzemelerin üzerine toz badem, kakao, tam pirinç unu ve kabartma tozunu ekleyin. İsteğe bağlı vanilyayı da ekleyin. Tahta bir kaşıkla hepsi iyice karışana kadar karıştırın.

Son olarak küp küp doğradığınız kuru incirleri de ekleyin ve karıştırın.

Karışımı yağlı kağıt serilmiş 26 cm çapındaki kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180C de 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce içinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Bu kekin üzerine ev yapımı çikolata sosu dökerek ve üzerini meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Ev yapımı Çikolata Sosu için malzemeler:
5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (eritilmiş halde)
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi (miktarı isterseniz artırabilirsiniz)
Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve servis edin.
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Toz Badem 150 Gr.
₺13,39

200 gramı bir bardak eder. Bir bardak bile olmayan toz badem 13 lira 39 kuruş.
Sağlıklı olacaksak, olmak istiyorsak bu memlekette zengin olmak şart.

 
Top