Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Gluten içeren yiyecekler, içecekler şunlardır;
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1035206" data-attributes="member: 41"><p><h3>Gluten İçeren Yiyecekler Nelerdir?</h3><p></p><p>Buğday, arpa, çavdar ve bu ürünlerin mahsullerinde bulunan gluten, bazen hiç tahmin etmeyeceğiniz gıdalar içerisinde karşınıza çıkabilir. Gluten, sadece tahılların içinde bulunmaz, aynı zamanda farklı amaçlarla kullanılabilen ve dışardan eklenilebilen bir protein kaynağıdır. Örneğin; yiyecekleri lezzetlendirmek için kullandığınız bir baharat karşımı ya da sosta glutene rastlayabilirsiniz. Bu sebeple, özellikle paketli, işlenmiş gıda alışverişlerinizde mutlaka ürün içeriğini okumalısınız. Glutensiz beslenmede yapılan en büyük hatalardan biri de, farkında olmadan glutensiz ve glutenli gıdaları bir araya getirmektir. Un kavurduğunuz bir kaşıkla, sebze yemeğini karıştırmak ya da normal ekmekle tost yaptığınız bir tost makinesinde glutensiz ekmekle tost yapmak gibi ufak detaylara da dikkat etmelisiniz. Uzmanımız Dr. Deniz Duman, glutensiz diyet yaparken mümkün olduğunca yemek pişirmede kendinize ait araç/ gereçleri ayırmanızı, gluteni üzerinde uzun süre tutabilen tahta kaşıkları da kullanmamanızı öneriyor.</p><h3>Gluten İçeren Yiyecekler Listesi</h3> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Buğday Unu, Buğday Nişastası, Kahverengi Un, Kavuzlu Buğday, Buğday Özütü</li> <li data-xf-list-type="ul">Çavdar, Arpa</li> <li data-xf-list-type="ul">Ekmek, Pide ve Lavaş</li> <li data-xf-list-type="ul">Pasta, Kek ve Turta</li> <li data-xf-list-type="ul">Kahvaltılık Gevrek</li> <li data-xf-list-type="ul">Kurabiye, Bisküvi ve Kraker</li> <li data-xf-list-type="ul">Paketli Patates Kızartması ve Cips</li> <li data-xf-list-type="ul">Bulgur, Kepek, İrmik</li> <li data-xf-list-type="ul">Makarna, Erişte, Hububat</li> <li data-xf-list-type="ul">Et Suyu, İşlenmiş Et</li> <li data-xf-list-type="ul">Et veya Deniz Ürünü Taklitleri</li> <li data-xf-list-type="ul">Baharat Karışımları</li> <li data-xf-list-type="ul">Çorba ve Harçları</li> <li data-xf-list-type="ul">Sirke (Tam damıtılmış sirkeler gluten içermez)</li> <li data-xf-list-type="ul">Sakız</li> <li data-xf-list-type="ul">Soya Sosu, Salata Sosları</li> <li data-xf-list-type="ul">Soslu Kuru Yemişler</li> <li data-xf-list-type="ul">Kuskus</li> <li data-xf-list-type="ul">İrmik</li> </ul><p></p><p> </p><p> <strong>MD, Prof. Deniz Güney Duman</strong> tarafından onaylanmıştır</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1035206, member: 41"] [HEADING=2]Gluten İçeren Yiyecekler Nelerdir?[/HEADING] Buğday, arpa, çavdar ve bu ürünlerin mahsullerinde bulunan gluten, bazen hiç tahmin etmeyeceğiniz gıdalar içerisinde karşınıza çıkabilir. Gluten, sadece tahılların içinde bulunmaz, aynı zamanda farklı amaçlarla kullanılabilen ve dışardan eklenilebilen bir protein kaynağıdır. Örneğin; yiyecekleri lezzetlendirmek için kullandığınız bir baharat karşımı ya da sosta glutene rastlayabilirsiniz. Bu sebeple, özellikle paketli, işlenmiş gıda alışverişlerinizde mutlaka ürün içeriğini okumalısınız. Glutensiz beslenmede yapılan en büyük hatalardan biri de, farkında olmadan glutensiz ve glutenli gıdaları bir araya getirmektir. Un kavurduğunuz bir kaşıkla, sebze yemeğini karıştırmak ya da normal ekmekle tost yaptığınız bir tost makinesinde glutensiz ekmekle tost yapmak gibi ufak detaylara da dikkat etmelisiniz. Uzmanımız Dr. Deniz Duman, glutensiz diyet yaparken mümkün olduğunca yemek pişirmede kendinize ait araç/ gereçleri ayırmanızı, gluteni üzerinde uzun süre tutabilen tahta kaşıkları da kullanmamanızı öneriyor. [HEADING=2]Gluten İçeren Yiyecekler Listesi[/HEADING] [LIST] [*]Buğday Unu, Buğday Nişastası, Kahverengi Un, Kavuzlu Buğday, Buğday Özütü [*]Çavdar, Arpa [*]Ekmek, Pide ve Lavaş [*]Pasta, Kek ve Turta [*]Kahvaltılık Gevrek [*]Kurabiye, Bisküvi ve Kraker [*]Paketli Patates Kızartması ve Cips [*]Bulgur, Kepek, İrmik [*]Makarna, Erişte, Hububat [*]Et Suyu, İşlenmiş Et [*]Et veya Deniz Ürünü Taklitleri [*]Baharat Karışımları [*]Çorba ve Harçları [*]Sirke (Tam damıtılmış sirkeler gluten içermez) [*]Sakız [*]Soya Sosu, Salata Sosları [*]Soslu Kuru Yemişler [*]Kuskus [*]İrmik [/LIST] [B]MD, Prof. Deniz Güney Duman[/B] tarafından onaylanmıştır [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Gluten içeren yiyecekler, içecekler şunlardır;
Top