Gerçek Uyuyan Melekler!

MeRciMeK

V.I.P
V.I.P
Dünyaya geleli iki hafta bile olmamış küçük bebeklerin uykulu pozları iç açıyor. İki İngiliz fotoğrafçı, 'hayattaki ilk günleri' ölümsüzleştiriyor.

Çiçeklerden yapılmış bir yatağın üstünde yüzükoyun, küçük bir sepetin içinde kıvrılmış halde mışıl mışıl uyuyorlar.

Dünyaya geleli henüz birkaç gün olmuş bebeklerin bu sevimli halleri, Glasgow’daki Fusion Baby Photography’den iki fotoğrafçı Yvonne Watt ve Fiona Potter’ın objektiflerinden çıkma.

Çift müşterilerine bebeklerini dört ila 10 günlükken getirmelerini, böylece yaşamlarının ilk günlerini yansıtan etkileyici kareler yaratabileceklerini söylüyor. Watt, “Bu özel dönem bir çocuğun hayatında sadece bir kere olur. İnsanlar bize geliyor çünkü bu anları dondurmak ve sonsuza kadar saklamak istiyorlar” diyor.

Fotoğrafçılar bebekleri önce uyutmaya çalışıyor. Yumuşak battaniyeler, doğal liflerle örülmüş sepetleri de ‘yatak’ olarak kullanıyorlar.

Kendisi de beş çocuk annesi olan Watt, bu tip fotoğrafların anne babalar için ne kadar önemli olduğunu bildiğini söylüyor: “O zaman kendi çocuklarım için yapmamıştım ama en azından şimdi bu fırsatı yeni anne-baba olmuş insanlara verebiliyorum.”


IrB7EtK.jpg


oXXxtWS.jpg
 
Top