Gelincik Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;- 3 yumurta ( Oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 küçük kahve fincanı sıcak su
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1. 5 su bardağı un
- 2. 5 su bardağı süt
- Yarım paket süt kreması
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 poşet sade toz kremsanti
- Bolca hindistan cevizi
Gelincik Pastası Tarifi Yapılışı
- Önce kekini yapıyoruz.Oda ısısında yumurtalarla şekeri iyiiiiice çırpalım Rengi sarıdan beyaza dönup ve koyulaşıp boza kıvamına gelene kadar durup dinlenip çırpalım
- Sonra üstüne sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- En son üstüne vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip son kez çırpalım. Kek harcımız hazır
- Kare borcamı güzelce yağlayıp üstüne kek harcını boşaltalım. her yere eşit yayılması için tepsiyi sallayalım
- Önceden ısıtılmış fırında fırının alttan 1. rafında 30 – 35 dk arası veyaaa 165 derecede normal pişirdiğimiz rafta 45 dk kadar keki pişirelim. Çıkarıp İlk sıcaklığının gitmesini bekleyelim.
- Kek dinlenirken ocağa küçük tencereyi koyalım
- Üstüne sütünü, yarım kremayı, şekeri koyalım. hepsini karıştırıp şeker eriyene kadar sütü ısıtalım ve alalım.
- Kekin üstüne kurdanla deliller açalım. üstüne sütlü karışımı dökelim.
- Sonra şanti hariç krema malzemelerini tencereye alalım ve kremayı koyulaşana kadar pişirelim
- Krema koyulaşınca üstüne santiyi ekleyelim ve güzelce karıştıralım Kremamız da hazır
- Kremayı kekin üstüne parça parça koyup üstüne kremayı düzgünce yayalım.
- Sonra da üstüne bolca hindistan cevizi serpelim. Pasta oda ısısına gelince buzdolabına kaldıralım ve orada biraz dinlendirip dilimleyip servis edeliim