Gelincik Pastası Nasil Yapilir

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Gelincik Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta ( Oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 küçük kahve fincanı sıcak su
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1. 5 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 2. 5 su bardağı süt
  • Yarım paket süt kreması
  • 2 yemek kaşığı şeker
Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
Bunlarla pişirip koyulaşınca üstüne;

  • 1 poşet sade toz kremsanti
En son üstüne serpmek için;

  • Bolca hindistan cevizi

Gelincik Pastası Tarifi Yapılışı​

  • Önce kekini yapıyoruz.Oda ısısında yumurtalarla şekeri iyiiiiice çırpalım Rengi sarıdan beyaza dönup ve koyulaşıp boza kıvamına gelene kadar durup dinlenip çırpalım
  • Sonra üstüne sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • En son üstüne vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip son kez çırpalım. Kek harcımız hazır
  • Kare borcamı güzelce yağlayıp üstüne kek harcını boşaltalım. her yere eşit yayılması için tepsiyi sallayalım
  • Önceden ısıtılmış fırında fırının alttan 1. rafında 30 – 35 dk arası veyaaa 165 derecede normal pişirdiğimiz rafta 45 dk kadar keki pişirelim. Çıkarıp İlk sıcaklığının gitmesini bekleyelim.
  • Kek dinlenirken ocağa küçük tencereyi koyalım
  • Üstüne sütünü, yarım kremayı, şekeri koyalım. hepsini karıştırıp şeker eriyene kadar sütü ısıtalım ve alalım.
  • Kekin üstüne kurdanla deliller açalım. üstüne sütlü karışımı dökelim.
  • Sonra şanti hariç krema malzemelerini tencereye alalım ve kremayı koyulaşana kadar pişirelim
  • Krema koyulaşınca üstüne santiyi ekleyelim ve güzelce karıştıralım Kremamız da hazır
  • Kremayı kekin üstüne parça parça koyup üstüne kremayı düzgünce yayalım.
  • Sonra da üstüne bolca hindistan cevizi serpelim. Pasta oda ısısına gelince buzdolabına kaldıralım ve orada biraz dinlendirip dilimleyip servis edeliim
 
Top